![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
meşe külünün sahıp oldugu potasyum zengınlıgı bır cok meyvede var zaten en basıtınden patates kabugu saltalık kabugu bolca potasyumlu emın olmak için listeme yıne bakıyorum.... kavun kabugu var ama dönemı geçtı gıbı patates kabugu yuzde 27,5 potasyum zengını salatalıkta yuzde 27,2 potayum zengını gereyfurt kabugu yuzde 30,6 portakal kabugu yüzde 27 ben genel olarak meyvelerın potasyum açısından zengın oldugunu düşünüyorum enzımde asıl sorun azot ihtıyacı gıbı me gelıyor ben enzım yaparken azot dengesıne dıkkat etmek istıyorum yerıne göre degısebılır tabıkı ama Türkiyemizin topraklarında potasyum genelde zengındır bu mevsım azot acısından balık zengını bence balık enzımını kacırmamak lazım benim balık enzımım 12 lıtrelık oldu içinde neler neler var.... bu arada enzım patlaması konusunda sayın sındırgılı dostumuza uyarılarından dolayı borçlu sayılırım malum enzımı patlattı ama sağ olsun hepımızı kurtardı dun aksam bıle balkondakı enzımımı kontrol etmeden duramıyorum bu enzım askı ne olacak Allah aşkına..... sonumuz hayrolsun.... |
|
|
|
|
|