agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-06-2011, 08:39   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Benim içilebilir enzimde merak ettiğim husus;

fermantasyonu sağlayan bakterilerin nereden geldiği?

Örneğin kivi ve ananası kabuklarını soyup meyvelerini koyuyoruz yani kabuklardaki olası bakterileri elemine ediyoruz...Sonrasında kahverengi şeker veya pekmez ekliyoruz (yine bakterilerle bir ilgimiz olmuyor) ve su...

Havadan geliyor desek havayla da teması kesiyoruz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2011, 09:38   #2
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Benim içilebilir enzimde merak ettiğim husus;

fermantasyonu sağlayan bakterilerin nereden geldiği?

...
Bakteriler hiç gitmediler ki, ortamda bakteri var evet ama hepsi zamanla ölüyorlar veya asidik etki nedeniyle belirli sayıda kalıp çalışamaz hale geliyorlar zira esas fonksiyon ya da esas işlev ve tüm o oksijensiz ortamın sağlanması ortamda bitki nedeniyle var olan mayaların çalışmasına yönelik, yani esas işlevi yapan bakteriler değil mayalar. Buna en iyi örnek turşu. Ancak enzimde enzim söz konusu olduğundan mayaların ortamı enzimatik hale getirmesi oksijensiz ortamda belirli zaman diliminde ve belirli koşullarda gerçekleşiyor. Bakteri her zaman ve heryerde var sadece o bakterinin çalışma ortamı doğduğunda çoğalıyor ve belirli kop sayısına ulaştığında etkili oluyor artık zararlıysa ona göre yararlıysa ona göre. Mayaların etki mekanizması ise bambaşka olduğundan zamanla fermantasyonda bakterileri sonlandırıp enzimi oluşturan mayaların çalışmasını teşvik ediyoruz enzimde, o kadar. Diye düşünüyorum.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025