![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Hazırladığım enzimlerin balonları farklı boyda şişiyorlar. Ama bir haftadır hep şişikler. İlk günler balonları çıkartıp tekrar takıyordum. Basıncı alıyordum ama sonra bu bana kötü bir fikirmiş gibi geldi. Şuan bir bozulma yok gibi. Su kahverengi ve dibinde bir parmak kadar kahverengi bir tortu var. Maya bakterilerinin çoğaldığını varsayıyorum. Sallarken bolca köpürme oluyor ama yüzeyde bir beyazlık yok. Sanırım herşey yolunda. Bu havalandırma işini ne sıklıkla yapmalıyım. İnternette ilk ay hergün diyor ama forumda pek bahsedilmemiş sanırım. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Yok eğer çalkalayarak karıştırmayı kast ediyorsanız, ilk günler her gün çalkalayıp içeriğin karışmasını sağlamanız gerekiyor. İlerleyen zamanlarda daha seyrek yapabilirsiniz. Balon şişkinliklerine yani gaz çıkış oran ve miktar farklarına gelince; içeriğe, karışım oranına, miktara, bulundukları yer/konum farklılıklarına göre gaz çıkışı düzeylerinin farklılık göstermesi çok normal. |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2015
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Umarım bozulmamışlardır ama bu durumda maalesef bozulma riskleri otomatik olarak yükselmiş... Moralimizi bozmak-ümitsizliğe kapılmak yok, böyle böyle tecrübe ediniyoruz işte. Bozulurlarsa da üzülmeyin, çok daha bilinçli şekilde yenisini yaparsınız, dediğiniz gibi daha bahara vakit var ![]() Eğer balon kullanmayı tercih ediyorsanız, balonlarınızın üstüne birkaç yerden iğne batırarak mini delikler oluşturun. Bu sayede balonları çıkarmaya gerek kalmadan gaz çıkışını sağlamış olursunuz. Kolay gelsin ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|