agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-01-2016, 06:29   #2161
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
İlla esmer şekermi olmalı beyaz şeker kullanılırsa enzim oluşmazmı

Jakin beğendi.
sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 08:48   #2162
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sardunya18 Mesajı Göster
İlla esmer şekermi olmalı beyaz şeker kullanılırsa enzim oluşmazmı
Beyaz şeker rafine olduğundan tercih edilmiyor. Esmer şeker bulamıyorsanız pekmezde kullanabilirsiniz.

A_NOMAD, Jakin ve sardunya18 beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 09:11   #2163
Ağaç Dostu
 
sardunya18's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: Çankırı
Mesajlar: 482
[QUOTE=kerkenez;1431641]Beyaz şeker rafine olduğundan tercih edilmiyor. Esmer şeker bulamıyorsanız pekmezde kullanabilirsiniz.[/QU Aslında pekmezle yaptım gözüme az geldi biraz şeker ekledim.Eğer olmazsa onu atıp yenisini yapayımmı?

sardunya18 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2016, 14:39   #2164
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
Şeker fabrikasından melas aldım bu gün 5lt su bidonunu doldurttum 8,5 kg geldi baya katı ve ağır bu aldığım melası kullanırken 1-3-10 kuralında 1 melas diyor bu melası simdi ben lt bazımdamı kullanmlıyım gr bazındamı kullanmalıyım ve bir yerde okumuştum sülfürsüz melas olacak diye şeker fabrikalarının sattığı melas sülfürsüzmüdür.Alış fiyatımıda yazayım bilgilendirici olsun (8,5kg x 0,50 kr =4,50 tl )

kerkenez, Vegy ve Resulgur beğendi.

Düzenleyen Mad Max : 08-01-2016 saat 09:06
Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 08:41   #2165
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
[QUOTE=sardunya18;1431645]
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Beyaz şeker rafine olduğundan tercih edilmiyor. Esmer şeker bulamıyorsanız pekmezde kullanabilirsiniz.[/QU Aslında pekmezle yaptım gözüme az geldi biraz şeker ekledim.Eğer olmazsa onu atıp yenisini yapayımmı?
Bence atmayın bekleyin bakalım ne olacak?

Vegy, Jakin ve sardunya18 beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 16:33   #2166
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sabah sabah yine bir enzim patlaması yaşadım. Bu seferki önceki gibi temiz bir patlama olmadı. Daha önce sadece gürültüsünü duymuş ve korkmuştuk. Şimdikinde şişeden öyle bir gaz çıkışı oldu ki meraklı sorular ve bakışlar eşliğinde yaptığımı izleyen çocukların saçları, üstleri dahil, yerler, tezgâh kısaca mutfağım berbat oldu İşgüzarlık ederek şişeye atığı ve suyu çok koymuş; "aman no'lcek canım, daha önce de yaptım, bir şey olmadı işte, enzimin çok olur"un cezasını da görmüş oldum. Şişeye hava çıkışı için yeterli boşluk koymayınca böyle oluyormuş.

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim, bir sürü iş çıktı. Sabah, "bugün işim az, çabucak bitirir biraz kafa dinlerim" diyordum, açgözlülüğüm sayesinde güzelim demlenme saatlerimden de oldum.

Bana müsade çocukların saçlarından başlayayım temizliğe

Not: Patlamayla birlikte enzimim 1 3 10 oranına indi

Patlayan enzimim bozulmuş Bu ay içinde en az beş şişe enzim hazırlamak istiyorum inşallah

ligustrum ve Jakin beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2016, 16:50   #2167
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Oo çok geçmiş olsun ) Biz küçükken annem aynı böyle kola şişesine fazlaca doldurduğu kışlık domates suyunu patlatmıştı, baştan aşağı biz, tavanlar, dolaplar domates duşu almış, günlerce ekşi koku gitmemişti.

Siz yine de enzime hava çıkış düzeneği kurun, çocuklarınız ufak işiniz çoktur kesin, maazallah gevşetmeye fırsat bulamazsanız 5'i bir yerde olur

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-01-2016, 14:05   #2168
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
pazarda mandalina satan arkadaş var yaprakları hep atıyolar yemyeşil yapraklar mandalina yaprağından enzim yapılabilir mi?

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2016, 20:56   #2169
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
Hazırladığım enzimlerin balonları farklı boyda şişiyorlar. Ama bir haftadır hep şişikler. İlk günler balonları çıkartıp tekrar takıyordum. Basıncı alıyordum ama sonra bu bana kötü bir fikirmiş gibi geldi. Şuan bir bozulma yok gibi. Su kahverengi ve dibinde bir parmak kadar kahverengi bir tortu var. Maya bakterilerinin çoğaldığını varsayıyorum. Sallarken bolca köpürme oluyor ama yüzeyde bir beyazlık yok. Sanırım herşey yolunda.

Bu havalandırma işini ne sıklıkla yapmalıyım. İnternette ilk ay hergün diyor ama forumda pek bahsedilmemiş sanırım.

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2016, 21:07   #2170
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi putko Mesajı Göster
...Bu havalandırma işini ne sıklıkla yapmalıyım. İnternette ilk ay hergün diyor ama forumda pek bahsedilmemiş sanırım.
Havalandırmadan kastınız ağzını açmak/balonu çıkartmak ise, bunu hiç yapmamalısınız, enziminiz hava alırsa bozulur.

Yok eğer çalkalayarak karıştırmayı kast ediyorsanız, ilk günler her gün çalkalayıp içeriğin karışmasını sağlamanız gerekiyor. İlerleyen zamanlarda daha seyrek yapabilirsiniz.

Balon şişkinliklerine yani gaz çıkış oran ve miktar farklarına gelince; içeriğe, karışım oranına, miktara, bulundukları yer/konum farklılıklarına göre gaz çıkışı düzeylerinin farklılık göstermesi çok normal.

Ozlem A beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2016, 22:43   #2171
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Havalandırmadan kastınız ağzını açmak/balonu çıkartmak ise, bunu hiç yapmamalısınız, enziminiz hava alırsa bozulur.

Yok eğer çalkalayarak karıştırmayı kast ediyorsanız, ilk günler her gün çalkalayıp içeriğin karışmasını sağlamanız gerekiyor. İlerleyen zamanlarda daha seyrek yapabilirsiniz.

Balon şişkinliklerine yani gaz çıkış oran ve miktar farklarına gelince; içeriğe, karışım oranına, miktara, bulundukları yer/konum farklılıklarına göre gaz çıkışı düzeylerinin farklılık göstermesi çok normal.
Malesef kastettiğim balonu çıkartıp havasını söndürmek. Ayrıca her sabah ve akşam çalkalıyorum da. Şuan pek bir şey yok gibi o kahverengi tortudan başka. Eğer o bozulma ise de sağlık olsun. İlk gübrelemeye daha çok var nasıl olsa. Teşekkür ederim cevabınız için, kafamı kurcalayıp duruyordu.

putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-01-2016, 23:12   #2172
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi putko Mesajı Göster
Malesef kastettiğim balonu çıkartıp havasını söndürmek...
Umarım bozulmamışlardır ama bu durumda maalesef bozulma riskleri otomatik olarak yükselmiş... Moralimizi bozmak-ümitsizliğe kapılmak yok, böyle böyle tecrübe ediniyoruz işte. Bozulurlarsa da üzülmeyin, çok daha bilinçli şekilde yenisini yaparsınız, dediğiniz gibi daha bahara vakit var

Eğer balon kullanmayı tercih ediyorsanız, balonlarınızın üstüne birkaç yerden iğne batırarak mini delikler oluşturun. Bu sayede balonları çıkarmaya gerek kalmadan gaz çıkışını sağlamış olursunuz.

Kolay gelsin

sardunya18 ve putko beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2016, 15:41   #2173
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
1-Şeker fabrikasından melas aldım bu gün 5lt su bidonunu doldurttum 8,5 kg geldi baya katı ve ağır bu aldığım melası kullanırken 1-3-10 kuralında 1 melas diyor bu melası simdi ben lt bazımdamı kullanmlıyım gr bazındamı kullanmalıyım ve bir yerde okumuştum sülfürsüz melas olacak diye şeker fabrikalarının sattığı melas sülfürsüz müdür.

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2016, 08:44   #2174
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mad Max Mesajı Göster
1-Şeker fabrikasından melas aldım bu gün 5lt su bidonunu doldurttum 8,5 kg geldi baya katı ve ağır bu aldığım melası kullanırken 1-3-10 kuralında 1 melas diyor bu melası simdi ben lt bazımdamı kullanmlıyım gr bazındamı kullanmalıyım ve bir yerde okumuştum sülfürsüz melas olacak diye şeker fabrikalarının sattığı melas sülfürsüzmüdür.
Ben gram olarak kullandım.

Melas bulabilsek oldukça ucuza gelecek aslında.

kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-01-2016, 16:47   #2175
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
Oo çok geçmiş olsun ) Biz küçükken annem aynı böyle kola şişesine fazlaca doldurduğu kışlık domates suyunu patlatmıştı, baştan aşağı biz, tavanlar, dolaplar domates duşu almış, günlerce ekşi koku gitmemişti.

Siz yine de enzime hava çıkış düzeneği kurun, çocuklarınız ufak işiniz çoktur kesin, maazallah gevşetmeye fırsat bulamazsanız 5'i bir yerde olur

Hava çıkış düzeneğiyle ne bileyim hımmm heyecansız, sönük

Benim yaptığımda gerilim, korku, heyecan had safhada. İçerideki havadan gerilip gerilip de davul gibi şişen şişenin kapağını gevşetmeye çalışırken "anaaaaamm kesin patlayacak bu, ne yapsam ne etsem de şunun patlatmadan havasını alsam" korkuları eşliğinde, tüyleriniz tiken tiken... Kalbiniz güm güm...

Bugün bir tane daha patladı bombanın gürültüsünü duydum, saçım başım evim temiz

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2016, 23:22   #2176
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
https://www.youtube.com/watch?v=v3sBPJdsrg8

Videoda kullanılan malzemeler nelerdir ve yapılan işlemin adı nedir elde edilen sıvı kullanma oranı (su ile karıştırma oranı) nedir bilgisi olan varmı ?

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-01-2016, 11:07   #2177
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-12-2015
Şehir: Ankara
Mesajlar: 145
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mad Max Mesajı Göster
https://www.youtube.com/watch?v=v3sBPJdsrg8

Videoda kullanılan malzemeler nelerdir ve yapılan işlemin adı nedir elde edilen sıvı kullanma oranı (su ile karıştırma oranı) nedir bilgisi olan varmı ?
Merhaba Sayın Mad Max,
Yanılmıyorsam video'da kompost çayı yapıyorlar. Kova düzeneğine bokashi kovası deniyor. Malzemelerde bitkisel çöpler ve topraktan oluşuyor olmalı. Sonrasında kovanın içindekiler de komposta dönüyor olmalı. Nasıl seyreltileceğini ilgili başlıklardan öğrenebilirsiniz. Bu konuda bir fikrim yok malesef.

Mad Max beğendi.
putko Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-02-2016, 16:44   #2178
Ağaç Dostu
 
duy-gu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 393
Enzimi ilk defa güzellik ürünü olarak görünce biraz şaşırdım
Meyve enzimlerinden cilt temizleyicisi, tonik, besleyici sprey gibi ürünler yapmışlar

Name:  Adsız.jpg
Views: 951
Size:  58.3 KB

duy-gu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2016, 13:30   #2179
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
İçmek için yapacağımız enzim in içine yoğurt suyu ve kuru maya katmalımıyız ?

Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2016, 13:42   #2180
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

merhaba arkadaşlar.bende enzim yapmaya başladım.20 gün oldu sabah baktığımda balon şişkinliği sönmüştü.bende biraz esmer şeker ilave ettim.şimdi baktığımda balon tekrar şişmeye başlamış.enzimde bozulma olmuş olabilir mi?

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 11:04   #2181
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Enzimlerim
Name:  IMG_2352.jpg
Views: 710
Size:  42.4 KB

Sabah havalarını alırken 3 yaşındaki oğlum yanıma geldi:

- Yaaapooonn anne?
- Enzimlerin havasını alıyorum oğlum.
- Paddadma onlalı pamam mı anne? (Patlatma onları tamam mı anne)
- Tamam oğlum patlatmam.

Kapağı çevirip de foş foş sesler çıkmaya başlayınca oğlum heyecanlanarak;

- Yine patlal o anneeee diyerek uzaklaştı.

-Korkma oğlum her şey kontrol altında

...

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 11:12   #2182
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1453 Mesajı Göster
merhaba arkadaşlar.bende enzim yapmaya başladım.20 gün oldu sabah baktığımda balon şişkinliği sönmüştü.bende biraz esmer şeker ilave ettim.şimdi baktığımda balon tekrar şişmeye başlamış.enzimde bozulma olmuş olabilir mi?
20 gün sonra gaz çıkışının oldukça azalması ve balonun sönmesi gayet normal, çok az çıkış olması nedeniyle göremiyorsunuzdur.

Hava ile temas enzime patojen bakteri karışma ihtimalini doğurduğu için olgunlaşana kadar açmamak gerekiyor. Bundan sonra açmayıp, kötü koku, küf ve renkte garip değişim olup olmadığını gözlemleyin. Bunlardan herhangi biri olursa enziminiz bozulmuştur, dökmelisiniz.

Not: Hafif ekşi turşumsu koku normaldir.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 11:28   #2183
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi duy-gu Mesajı Göster
Enzimi ilk defa güzellik ürünü olarak görünce biraz şaşırdım
Meyve enzimlerinden cilt temizleyicisi, tonik, besleyici sprey gibi ürünler yapmışlar

Eklenti 594226
İçeriğini çok iyi yıkadığım elma, salatalık, turunçgil vb kabukları ve lavanta dalları ekleyerek oluşturup berrak olması için parçalamadan ve maya koymadan yaptığım enzimleri ben de tonik olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 20:30   #2184
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
20 gün sonra gaz çıkışının oldukça azalması ve balonun sönmesi gayet normal, çok az çıkış olması nedeniyle göremiyorsunuzdur.

Hava ile temas enzime patojen bakteri karışma ihtimalini doğurduğu için olgunlaşana kadar açmamak gerekiyor. Bundan sonra açmayıp, kötü koku, küf ve renkte garip değişim olup olmadığını gözlemleyin. Bunlardan herhangi biri olursa enziminiz bozulmuştur, dökmelisiniz.

Not: Hafif ekşi turşumsu koku normaldir.
Evet hafif turşumsu koku vardı.enzim yaparken esmer şeker yanında biraz pekmez katmıştım.Pekmez biraz dip kısımda kalmış gibi.

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 21:36   #2185
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-08-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kerkenez Mesajı Göster
Ben gram olarak kullandım.

Melas bulabilsek oldukça ucuza gelecek aslında.
Burada satılıyor.

Gübreler : Melas : Kategori : Madrasol

Remlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 21:45   #2186
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa1453 Mesajı Göster
Evet hafif turşumsu koku vardı.enzim yaparken esmer şeker yanında biraz pekmez katmıştım.Pekmez biraz dip kısımda kalmış gibi.
İlk haftalarda arasıra sallayarak pekmezin karışmasını sağlayabilirsiniz, sonrasında gerek kalmayacaktır.

Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2016, 22:17   #2187
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2015
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 44
melas alacaklara direk şeker fabrikalarından almalarını tevsiye ederim şeker fabrikaları melasın 1 kg sini 0,50 tl den veriyor nette satılan melasların pekmez fiyatından aşağı kalır yanı yok şeker fabrikasına gidince 50 kg bidona 25,00 tl den doldurtun her sene kullanın en ucuzu bu.

kerkenez, Vegy ve Resulgur beğendi.
Mad Max Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2016, 08:50   #2188
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-04-2014
Şehir: İstanbul, Tekirdağ
Mesajlar: 598
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
İçeriğini çok iyi yıkadığım elma, salatalık, turunçgil vb kabukları ve lavanta dalları ekleyerek oluşturup berrak olması için parçalamadan ve maya koymadan yaptığım enzimleri ben de tonik olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Kendi yetiştirdiğiniz ya da organik pazarlarından aldığınız ürünler rahatlıkla kullanılabilir bence.

duy-gu beğendi.
kerkenez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2016, 09:29   #2189
Ağaç Dostu
 
duy-gu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-12-2015
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 393
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A Mesajı Göster
İçeriğini çok iyi yıkadığım elma, salatalık, turunçgil vb kabukları ve lavanta dalları ekleyerek oluşturup berrak olması için parçalamadan ve maya koymadan yaptığım enzimleri ben de tonik olarak kullanıyorum. Tavsiye ederim.
Kesinlikle çok iyi fikir Kozmetiklerdeki kimyasalları yüzümüze sürmektense... Şöyle birşey de duymuştum: Yiyemeyeceğiniz hiçbir şeyi yüzünüze de sürmeyin Bu mantıkla yaklaşırsak işin içinden doğal yollarla çıkabiliriz

A_NOMAD beğendi.
duy-gu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2016, 21:14   #2190
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 05-10-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 18
enzim

Balon gene sönmüştü içine biraz esmer şeker atıp balonu tekrar taktım.Bugun itibari ile 25 gün oldu.

mustafa1453 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025