![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
|
Bozulma yoksa kullanabilirsiniz. Ben her enzime eski enzim koyuyorum, bozuk olmamak kaydıyla tabii. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-12-2015
|
Enzimde gözle görülür bi bozulma yok ama kokusu çok sertleşti keskin bir kokusu var kalan enzimlerin kötü demiyorum keskin turşu kokusu desem yakın ama değil aklıma amonyak kokusu geliyor ama ne yalan söyliyeyim amonyak nasıl kokar onuda bilmiyorum (arkadaşlar amonyak sert kokar deikleri için ) bozulmuşmudur şimdi bu enzimler en az 1 yıllık enzimlerden bahsediyorum ama. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Bitkilerinize kullanmak istemiyor ya da fazla beklemesin diyorsanız bir miktar yeni enzime ekleyip kalanını temizlikte ya da lavabo giderlerini açmak için kullanabilirsiniz. Özellikle metal eşyalar ve araba temizliğinde muhteşem olduğunu söyleyebilirim. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
Enzim zaten buz dolabında saklanmıyorsa en fazla 1-2 ay içinde kullanılması gerekiyor, bu sürede kullanılamayacak olan miktarı buz dolabına kaldırılıyor ve kullanılacağı zaman yaklaşınca yeniden aktiflenip öyle kullanılıyor ya hani... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Moderatör
|
Farkındayım bana göre son kullanma tarihini koku ve görünüm belirliyor sevgili A_NOMAD. Karanlıkta ve hava aldırmadan uzun süre bozulmadan saklıyorum enzimlerimi. Çok keskinse koku ve içime sinmiyorsa lavabo açmada kullanıyorum, israf haram ![]() Bu arada naçizane tecrübelerimi paylaşıyorum, yetkin olduğumu düşünmeyecek kadar haddimi biliyorum ama yine de övgün için sağol arkadaşım ) |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Alıntı:
![]() Ne de olsa enzim konusunda 'Yoda'm sensin ![]() |