![]() |
|
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Maya ya da herhangi bir aktifleyici kullanmadıysanız, atıklarınızı etkileyen bakteriler muhtemelen istenmeyen bakteriler olmuştur, oysa enzim yapmaktaki maksadımız yararlı bakterilerden faydalanmak. Yoğurt suyu ya da maya koymamızdaki amaç, içeriğindeki laktik asit bakterilerini ortama dahil edebilmek. Bu bakterileri ekleyip izole etmezsek elde ettiğimiz karışım 'enzim' olmaz, başka ve yüksek olasılıkla zararlı bir karışım elde etmiş oluruz. Ayrıca enzimin fermantasyon süresi ortalama 2,5-3 ay sürer... Bu konunun ilk mesajının üzerinden öyle sular aktı ki okumazsanız böyle hatalara düşmeniz oldukça normal ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|