View Single Post
Eski 20-03-2015, 22:58   #2044
A_NOMAD
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buz45 Mesajı Göster
13 Şubatta elma, kahverengi şeker ve su ile hazırladığım enzim sanırım artık tamam. İçine maya koymadım, bu konunun ilk mesajında yazıldığı gibi yaptım. Birkaç gün daha bekleyip süzerim diyorum...Sizce de olmuş mu?

Maya ya da herhangi bir aktifleyici kullanmadıysanız, atıklarınızı etkileyen bakteriler muhtemelen istenmeyen bakteriler olmuştur, oysa enzim yapmaktaki maksadımız yararlı bakterilerden faydalanmak.
Yoğurt suyu ya da maya koymamızdaki amaç, içeriğindeki laktik asit bakterilerini ortama dahil edebilmek.
Bu bakterileri ekleyip izole etmezsek elde ettiğimiz karışım 'enzim' olmaz, başka ve yüksek olasılıkla zararlı bir karışım elde etmiş oluruz.
Ayrıca enzimin fermantasyon süresi ortalama 2,5-3 ay sürer...

Bu konunun ilk mesajının üzerinden öyle sular aktı ki okumazsanız böyle hatalara düşmeniz oldukça normal

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön