![]() |
|
![]() |
#2041 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
|
şimdi eklesem yoğurt suyunu olurmu ve ne kadar eklemeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Tekrar ve ısrarla bu konuyu en başından başlayarak okumanızı öneriyorum, zaten mevcut olan cevapları tekrar tekrar yazmak kirliliğe sebep oluyor malum... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2014
Şehir: Manisa
Mesajlar: 65
|
13 Şubatta elma, kahverengi şeker ve su ile hazırladığım enzim sanırım artık tamam. İçine maya koymadım, bu konunun ilk mesajında yazıldığı gibi yaptım. Birkaç gün daha bekleyip süzerim diyorum...Sizce de olmuş mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Maya ya da herhangi bir aktifleyici kullanmadıysanız, atıklarınızı etkileyen bakteriler muhtemelen istenmeyen bakteriler olmuştur, oysa enzim yapmaktaki maksadımız yararlı bakterilerden faydalanmak. Yoğurt suyu ya da maya koymamızdaki amaç, içeriğindeki laktik asit bakterilerini ortama dahil edebilmek. Bu bakterileri ekleyip izole etmezsek elde ettiğimiz karışım 'enzim' olmaz, başka ve yüksek olasılıkla zararlı bir karışım elde etmiş oluruz. Ayrıca enzimin fermantasyon süresi ortalama 2,5-3 ay sürer... Bu konunun ilk mesajının üzerinden öyle sular aktı ki okumazsanız böyle hatalara düşmeniz oldukça normal ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2045 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-06-2014
Şehir: Manisa
Mesajlar: 65
|
Sayın A_NOMAD, bu konuyu baştan sona bir kez okudum, bir kaç kez de kafamın takıldığı yerleri tekrar okudum. Sizin dediğiniz gibi, bitkiler için içine maya eklediğim enzim denemelerim oldu. Ama içilebilir enzim yaparken genellikle maya konulduğuna rastlamadım.Bu deneme içilebilir enzim denemesiydi...Siz ''Bu bakterileri ekleyip izole etmezsek elde ettiğimiz karışım 'enzim' olmaz, başka ve yüksek olasılıkla zararlı bir karışım elde etmiş oluruz.'' diyorsunuz. Uyarınız için teşekkür ederim... Araştırmaya kaldığım yerden devam diyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
|
(Biliyorum sizi fazla yoruyorum ama 20 gün gibi bir zaman kaybı ve yaklaşık 10 şişe kaybım olacak onun için soruyorum .)Konuyu okumaya başladım baştan. şöyle bir ibare var konuda ''Bekleme süresi boyunca bazen atıkların üzerinde beyaz mantarımsı bir tabaka hatta kurtçuklar ortaya çıkabilir. Böyle bir durumla karşılaştığınızda bir miktar daha pekmez ilave edip çalkalayınız.'' benim küf dediğim beyaz mantarımsı tabaka . A NOMAD küflenme olmayan şişelere ve mantarımsı tabaka olanlara yoğurt suyu **** kuru maya oluyorsa sıvı peynir mayası eklesek olurmu peki ? Düzenleyen acemi_cevizci : 21-03-2015 saat 10:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
|
Kuru maya aldım ve 5 lt olanlara 1 çorba kaşığı 10 lt olanlarına 2 çorba kaşığı ekledim artık ne olacaksa olsun giden gitmiştir artık . İnşallah bozulma olmadan fermente olanlar olurda emeğim boşa gitmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
|
20 Gün sonra kuru maya katıncada oluyormuş nargile sistemi kurmuştum enzim bidonlarıma gaz çıkışı çok iyi fıkır fıkır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Değerlendirebildiniz mi bari o hazineyi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 52
|
Hava kilidi
Çok basit çok kullanışlı hava kilidi yaptım.Fotoğrafları buradan yükleyemiyorum ancak facebook ta agaclar.net grubu sayfasına yükledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Bizim nargile sistemlerimiz çok daha basit ve %100 güvenli, maliyeti de 50 kuruştan fazla değil ![]() Saygılar... Facebook sayfanızdaki fotoğraflarınızdan birini ekliyorum: ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2010
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 52
|
Açıkta kalmıyor.kapagı kapattıktan sonra şişenin yarısına kadar su koydum.sistem tıkır tıkır çalışıyor.Bir tane kısa video çekip paylaşayım...Saygılar sunuyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
![]() Elinize sağlık, yer sıkıntısı için iyi bir çözüm olabilir... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
Alıntı:
bu enzim aşkı özellikle de balık enzimini sizlerden öğrendik.... normal enzime göre çok aşırı fark oluşturuyor mu acaba... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Trafikten uzak bir yerlerde bulabilsem ev ahalisine de yedireceğim. Ancak bulduğum yerlerin yakınları hep yol, hep araç. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
|
Fermantasyon bu gün itibari ile sona erdi posanın çoğu dibe çöktü sadece üzerinde ince bir hat kadar posa kaldı Pekmezin suya verdiği koyu kahve renk gitti yerine açık kahve ile sarı arasında bir renk geldi portakal kabuğu çok koymuştum portakalın rengini aldı galiba.Enzim tam oldumu bilmiyorum tam 1 ay oldu bu gün ama ben 15 gün bekleyip öyle süzmeyi pilanlıyorum inşallah doğru yoldayımdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-09-2013
Şehir: Kütahya
Mesajlar: 100
|
Hazırladığımız enzimleri güvercin gübresi şerbeti ile kullanımında sakınca varmıdır kullanılabilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Enzimin bitkilerde gelişime etkisini netleştirmek için yaptığım deneyin sonuçlarını da görselleriyle birlikte paylaşmak istiyorum. Tesadüfen eş zamanlı olarak aynı mini saksıda çimlenen biber ve hanımeli fidelerinde enzimin etkisini takip ettim. Aşağıdaki fotoğraf bu iki fideciğin enzimle sulandıkları gün çekildi: ![]() Yukarıdaki fotoğrafta enzimin verildiği günkü halini gördüğünüz biber fidesinin enzimle sulanmasından tam 7 gün sonraki durumunu aşağıda görüyorsunuz, gelişimi bana göre başarılı ![]() ![]() Yine ilk fotoğrafta enzimin verildiği günkü halini gösterdiğim hanımeli fidesini de diğer kardeşlerinin yanına aldım, onun da enzimle sulanmasından 7 gün sonraki durumu aşağıda ve şunu da eklemeliyim: Belirttiğim fidenin hemen yanında gördüğünüz diğer küçük hanımeli fidesi, kendisinden 2 hafta önce çimlenmişti ama hiç enzim almadı... Ne dersiniz, aradaki fark yeterince açık değil mi? ![]() ![]() Düzenleyen A_NOMAD : 23-04-2015 saat 15:50 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-03-2015
Şehir: antalya
Mesajlar: 84
|
Forumdaki bilgiler doğrultusunda enzimden hazırladım ( ıspanak, kabak, pırasa, maydonoz, muz kabuğu v.s ) yaklaşık 20 günde oldu. Siyah şeker yerine pekmez kullandım, kuru maya ve ev yapımı yoğurt suyu ekledim.Yaklaşık 3 haftada oluşan enzimi şişelere doldurdum, elimde 3 litrelik enzim var. Çiçeklerime haftada bir veriyorum. 2 haftadır enzim uyguluyorum sonuç şimdiden mükemmel görünüyor. Evinde mutfak artıklarından enzim yapabilen herkesin çiçeklerine uygulamasını öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
|
Evet, yapılması gereken budur. Atıklardan değerli ürünler elde etmek. Tebrikler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2007
Şehir: Appleton-İngiltere
Mesajlar: 1,706
|
Evet, yapılması gereken budur. Atıklardan değerli ürünler elde etmek. Tebrikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2013
Şehir: Konya Kırşehir
Mesajlar: 322
|
Ben de yapacağım okumayı bitirebilirsem. Akvaryum hortumunu bugün aldım. Bakalım nasıl olacak. Bu arada bimden organik bitki besini almıştım. Koklayınca farkettim ki sirkemsi bir kokusu var. Telgraf, fitonya ve kurdele çiçeklerine verdim. Bariz gelişme gösterdiler. Galiba onu da sizlerin burada bahsettiği gibi elde etmişler. Bitkiler için patates elma muz karpuz kabuğu ağırlıklı Temizlik için portakal limon ağırlıklı düşünüyorum. Kurutulmuş lavanta da katsak nasıl olur acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2067 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
|
Ben lavanta, ıhlamur, adaçayı koyuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
Şehir: Düzce
Mesajlar: 35
|
Yeni kuracağım enzimin içine , 1lt organik sıvı solucan gübresi ve söğüt suyu eklemeyi düsünüyorum . Solucan gübresi enzim içinde nasıl bir etkileşim olusturur bunu merak ediyorum , cevap verecek arkadaşlara simdiden teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2009
Şehir: Muğla
Mesajlar: 189
|
Enzimi verme sıklığı nedir? Her sulamada verebilir miyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Her sulamada verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|