![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Ortama bu bakterileri koymadan enzim elde edemeyiz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu cümlelerden ve sizin yazdığınızdan sonra şunu mu anlamam gerekir Fermantasyon biz maya ya da yoğurt suyu katsak da katmasak da -biraz geç olsa da- başlayacak. Ancak maya ve yoğurt suyu ilave ederek süreci hızlanır; pekmez, melas vs. ile de ortama müdahele ederek ilave ettiğimiz bakterileri besleriz. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Alıntı:
birazda yeni mayalanmış doğal ev yoğurdunun suyunumdan koyayım . Birde evde akvaryumum daha doğrusu babamın işi dolayosıyla havuz malzemelerinden bir çek valf gömmüştüm onu kapağa taksam gaz çıkışı sağlar ama dışardan havayı içeri almaz tek bir korkum var. Kola gibi köpürürse ev batarmı acaba? |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntı:
Kapağı açtığında girecek olan bakteriler zararlı bakteriler olacaktır ve enzimini bozacaktır. Bizim sadece faydalı bakterilere ihtiyacımız var. Hava ile teması da tamamen kesmek gerekiyor. Gazını almak için kapağı açmıyoruz, sadece gevşetip tekrar sıkıyoruz. Dışarıdan asla hava almaması gerekiyor. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,397
|
Alıntı:
kapağı gevletir gevşetmez coss luyor az önce saniyelik bir açma yapıp laktik asit yüklemesi yaptım birazda maya tamamdır . Bu enzim üzerinde tecrube kazanıcam heralde ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|