Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD
Maya ya da yoğurt suyu konmasının sebebi 'ortama laktik asit bakterilerini dahil etmek' ki bu bakteriler beslensin, çoğalsın, atıklarını bıraksın (enzimi fermente etsin) da biz faydalanalım.
Ortama bu bakterileri koymadan enzim elde edemeyiz 
|
İlk sayfadaki çeviri metinde ortama maya ya da yoğurt suyu koyun demiyor. Sadece esmer şeker, melastan bahsetmiş. Daha sonraki sayfalardan birinde sayın Meyvelitepe yanlış hatırlamıyorsam "maya ya da yoğurt suyu konmasa da bir süre sonra fermantasyon yine de başlayacaktır" mealinde bir açıklama yazmış.
Bu cümlelerden ve sizin yazdığınızdan sonra şunu mu anlamam gerekir

Fermantasyon biz maya ya da yoğurt suyu katsak da katmasak da -biraz geç olsa da- başlayacak. Ancak maya ve yoğurt suyu ilave ederek süreci hızlanır; pekmez, melas vs. ile de ortama müdahele ederek ilave ettiğimiz bakterileri besleriz.
