agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-02-2015, 22:01   #1921
Yeni Üye
 
buzul_karizma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
Merhaba arkadaşlar ocağın 30unda yaptığım enzim 7 günde gaz çıkarmayı bitirdi.
Balon iyice büzüşmüş içine vakum yapmış. İçine oksijen almasından endişe ediyorum. Acaba bu durum normal mi? Balonu çıkarıp kapağın takabilir miyim? İçinden bir miktar alıp evde can çekişen bitkilerime verebilir miyim?
İkinci sorum ise evde küçük kavanozda atık kızartma yağı var. Bunu enzimde kullanabilir miyim? Çok güzel hava kilidi olacağını düşünüyorum.

buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-02-2015, 22:30   #1922
Ağaç Dostu
 
Aysel Yavuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 978
Birinci sorunuzu elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım. 7 günde enzim olmaz bildiğim kadarıyla. Şişeyi arada bir gidip çalkalıyormusunuz ? Ozaman gaz çıkışı devam ediyor. Birde kokusuna bakın. Bozulduğunu ordanda anlayabilirsiniz. Henüz enzim oluşmadan içinden almayın derim ben ama yinede ustalarımız cevaplasın

A_NOMAD beğendi.
Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2015, 06:50   #1923
Yeni Üye
 
buzul_karizma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
Merhaba sabah 7:30 da işe giderken ve akşam 6 da işten dönerken günde iki kez çalkalıyorum. Kokusunda da henüz bir bozukluk yok. Fakat balon iyice büzüşmüş durumda

buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2015, 12:19   #1924
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buzul_karizma Mesajı Göster
Merhaba sabah 7:30 da işe giderken ve akşam 6 da işten dönerken günde iki kez çalkalıyorum. Kokusunda da henüz bir bozukluk yok. Fakat balon iyice büzüşmüş durumda
İçersine biraz melas ya da esmer şeker ilave edip karıştırın..
2.soru ise atık yağdan enzim yapmak..İnanın hiç aklıma gelmedi..Bahçeniz ve mazotla çalışan bir makineniz varsa filitre edip orada değerlendirin..

sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2015, 12:21   #1925
Ağaç Dostu
 
Aysel Yavuz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2012
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 978
Sayın buzul_karizma. Aynı şey benimde ilk yaptığım enzimde olmuştu. Melas ya da siyah şekerim olmadığı için maya koymuştum. Enzim tekrar aktif hale geldi ve fokurdamaya devam etti.

Aysel Yavuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2015, 11:24   #1926
Yeni Üye
 
buzul_karizma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
Enzim materyali olarak katı meyve sıkacağı posalarını kullanmıştım. Yani meyveler un gibi ufalmıştı. Bu nedenle fermantasyonun hızlı olabileceğini düşünüyorum. Diğer enzimlerde 7. günü doldurdu. Bun enzimlerdende 1 tanesi iyice büzüşmüş diğerleri yumuşamış. Acaba kapağını kapatsam mı? yoksa pekmez vs. eklesem mi? çünkü 1-3-10 oranına 1gr hassas terazi ile uyduk üzerine her ekleyeceğimiz madde bu oranı bozacaktır diye düşünüyorum

ligustrum ve çamkokusu beğendi.
buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2015, 20:57   #1927
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-01-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 5
Ben enzimi yaparken, kıyma çekme makinası kullandım. Yaklaşık 25 gün sonra suyun üzerinde bişi kalmadı, tüm koyduğum nevale dibe çöktü ince bir tortu olarak. Ben yüzeyde birşey kalmayınce açıp, süzüyorum. Bana daha pratik geldi böylesi.

Portakal ve limondan da yaptım ancak kokusu sirke gibi hoşuma pek gitmedi. Döktüm. Ancak posasını ayırdım, aşırı asidik olduğunu düşünüyorum henüz ölçmedim. İçine yumurta kabuğu biriktiriyorum. Sonuçta yumurta kabuğunu sirkeye yatırıp, karbonat kısmını ayırmak için sirke kullanıyordum. Sirke yerine bu sirke kokulu dip çökeltisini kullanıp, asitik sever bitkilerimde kullanacağım. Bakalım sonuç ne olacak?

Kurby Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 01:45   #1928
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kurby Mesajı Göster
...Portakal ve limondan da yaptım ancak kokusu sirke gibi hoşuma pek gitmedi. Döktüm...
Çok afedersiniz ama kolonya kokusu mu bekliyordunuz?
Ziyan etmişsiniz güzelim enzimi, asidik diye bitkilere kullanmamanız tamam da temizlikte kullanırdınız ne güzel...

Aysel Yavuz ve porselen beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 19:51   #1929
Yeni Üye
 
buzul_karizma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
benim bu iksirlerden iki tanesinin balonu iyice büzüştü. Pet şişeyide yamultmuş kendi kendine vakum yapıyor bu normal mi?

buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-02-2015, 20:04   #1930
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buzul_karizma Mesajı Göster
benim bu iksirlerden iki tanesinin balonu iyice büzüştü. Pet şişeyide yamultmuş kendi kendine vakum yapıyor bu normal mi?
Bozulmuş olabilir; vakum değil, basınç yapıyor olmalıydı

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2015, 17:37   #1931
Yeni Üye
 
buzul_karizma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
hadi yaaa eğer bozulursa çok üzülürüm çünkü çok uğraşmıştım..

buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-02-2015, 19:48   #1932
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Kokusuna bir bakın bence... Umarım bozulmamıştır ama çok ümitli değilim

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2015, 21:33   #1933
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Burada okuduklarımdan yola çıkarak yaptığım enzim . Esmer şeker yerine ,hurma kullandım . Robottan geçirmedim peynir suyu ,mor lahana ,yumurta kabuğu ,muz,ekmek parçası diğerinde elma ve portakal kabukları var . yaklaşık 15 günü geçti . Balonlarda bir sönme yok . Hata yaptığım bir nokta var mı . Ben o kadar sık çalkalamadım .Kötü bir koku almıyorum . Ne kadar daha beklemem gerekir kullanmak için .

Name:  10982464_10153068563203415_4064229881071301052_n.jpg
Views: 643
Size:  59.4 KB

YeniGine beğendi.
aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-02-2015, 21:48   #1934
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Burada okuduklarımdan yola çıkarak yaptığım enzim . Esmer şeker yerine ,hurma kullandım . Robottan geçirmedim peynir suyu ,mor lahana ,yumurta kabuğu ,muz,ekmek parçası diğerinde elma ve portakal kabukları var . yaklaşık 15 günü geçti . Balonlarda bir sönme yok . Hata yaptığım bir nokta var mı . Ben o kadar sık çalkalamadım .Kötü bir koku almıyorum . Ne kadar daha beklemem gerekir kullanmak için
Elinize sağlık...

Kullandığınız peynir suyu umarım tuzsuzdur, bu çok önemli.

İdeal olgunlaşma süreleri yanlış anımsamıyorsam 45 gün ile 3 ay arası...

Her gün çalkalamalısınız

porselen, aleydi ve Vegy beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 06:44   #1935
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Teşekkür ederim Sn A_NOMAD .Eyvah eyvah bir tanesi baya tuzluydu . Diğerine yoğurt suyu koymuş olabilirim .Peki işe yaramayacağı anlaşılıyor mu .Tuzdan dolayı hiç mi şansım yok dökmeli miyim .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 15:39   #1936
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Enzim olmaz, turşu olur... Bitkilere kullanılmaz...

aleydi beğendi.
A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 16:44   #1937
Ağaç Dostu
 
loveforlife's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-05-2012
Şehir: BURSA
Mesajlar: 3,079
Galeri: 2
Enzim bidonlarımın birinin üzerinde beyaz beyaz bir şeyler yüzüyor. Hani turşularda da olur ya... Diğerlerinde böyle bir şey yok. Bugün biraz daha esmer şeker koyup çalkaladım. Problem var mıdır sizce? Kokusunda problem yok. Turp katmıştım. Buram buram turp parfümü olmuş...

aleydi ve A_NOMAD beğendi.
loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 16:58   #1938
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Enzim bidonlarımın birinin üzerinde beyaz beyaz bir şeyler yüzüyor. Hani turşularda da olur ya... Diğerlerinde böyle bir şey yok. Bugün biraz daha esmer şeker koyup çalkaladım. Problem var mıdır sizce? Kokusunda problem yok. Turp katmıştım. Buram buram turp parfümü olmuş...
Her şey yolunda gidiyor gibi görünüyor

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 18:06   #1939
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
İçinde yeşil soğan olan enzimim acayip kokuyor. Çok keskin bir soğan kokusu... Yeni başlayacaklara hiç tavsiye etmem. Şişenin havasını alırken balkona çıkarıyorum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 18:18   #1940
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
İçinde yeşil soğan olan enzimim acayip kokuyor. Çok keskin bir soğan kokusu... Yeni başlayacaklara hiç tavsiye etmem. Şişenin havasını alırken balkona çıkarıyorum.
Bir de düşünsenize Allah muhafaza 'balık enzimi' yaptığınızı

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 21:40   #1941
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Arkadaşlar sizlerden özenerek bu gün ben de enzim yapmayı denedim.

İçine koyduklarım:

Domates kabukları, portakal kabukları yumurta kabukları, elma kabukları, yeşil biber artıkları, havuç kabukları
bir adet küçük boy kırmızı pancar doğradım, yoğurt suyu, bir tatlı kaşığı yaş maya, 1 yemek kaşığı şeker ve pekmez.

5 litrelik pet şişeye bunlar yeterli midir acaba?
Merakla sonucun nasıl olacağını bekliyorum, bakalım başarılı olabilecek miyim

Name:  DSCF6536.jpg
Views: 630
Size:  31.9 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 21:44   #1942
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Harika görünüyor sevgili akçabardak, aramıza hoş geldiniz

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 21:49   #1943
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Teşekkür ederim sevgili A_NOMAD

A_NOMAD beğendi.
akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 21:51   #1944
Ağaç Dostu
 
A_NOMAD's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
Kısa süre içinde pek çok enzim hazırlayacaksınız, çöpe bitkisel atık atmak zorunda kaldığınızda kendinizi kötü hissedeceksiniz... Hazırlıklı olun bu olacaklara

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 23:23   #1945
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Bir de düşünsenize Allah muhafaza 'balık enzimi' yaptığınızı
Balığı düşünemiyorum bile bir etyemez olarak

Safranlı ve A_NOMAD beğendi.
Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-02-2015, 23:43   #1946
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi A_NOMAD Mesajı Göster
Enzim olmaz, turşu olur... Bitkilere kullanılmaz...
Eve gelen bayanda turşu sanmış ,bu turşular içeride bozulur dedi . Neyse birinden hala ümitliyim .Bu gerçekten hastalık gibi ,çöpe bir şey atarken üzülüyorum .Plastik bir varil alıp baharda bahçeye koymayı bile düşündüm ama .Abartmamak ve kokudan korktuğum istemeye istemeye atıyorum çöpe. Teşekkür ederim cevapladığınız için.

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2015, 00:35   #1947
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Çöpe bir şey atarken üzülüyorum .Plastik bir varil alıp baharda bahçeye koymayı bile düşündüm ama .Abartmamak ve kokudan korktuğum istemeye istemeye atıyorum çöpe.
Sevgili aleydi ben hiç bir mutfak artığı ve bahçeden çıkan otları çöpe atmıyorum, çöpe atmaktansa bahçede boş bulduğum yerlere toprağa gömüyorum, toprağa karışıp gübre olsun diye

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-02-2015, 11:22   #1948
Ağaç Dostu
 
aleydi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2013
Şehir: eskişehir
Mesajlar: 2,432
Bende ektiğim sebzeleri , kışa girerken meyveleri ile birlikte toprakta bırakıyorum .Ama evdeki atıkları hiç öyle değerlendirmedim .Teşekkür ederim sevgili Akçabardak ön bahçede çiçekler için kullanabilirim .

aleydi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2015, 09:23   #1949
Yeni Üye
 
buzul_karizma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
31.01.2015 tarihinde yapılan enzimin bugün ki halleri...
Enzim yaparken sadece maya kullandım yoğurt suyu kullanmadım.
Birde şişelerde beyaz şeker şerbeti kalıntları vardı.
Değişik bir tecrübe oluyor 3 tanesi büzüşüyor 1 tanesi şimdilik ayakta

Eklenen Resimler
 
buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-02-2015, 11:26   #1950
Ağaç Dostu
 
sındırgılı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-12-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 1,953
Galeri: 13
Pazartesi gunu, Ada daki sebze bahcelerindeki otlari temizleyip enzim yapacagim.
Hormon kullanilmadan yetistikleri icin daha da naturel olacagini dusunuyorum.

Safranlı ve Vegy beğendi.
sındırgılı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025