View Single Post
Eski 08-02-2015, 11:24   #1926
buzul_karizma
Yeni Üye
 
buzul_karizma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-12-2014
Şehir: kayseri
Mesajlar: 19
Enzim materyali olarak katı meyve sıkacağı posalarını kullanmıştım. Yani meyveler un gibi ufalmıştı. Bu nedenle fermantasyonun hızlı olabileceğini düşünüyorum. Diğer enzimlerde 7. günü doldurdu. Bun enzimlerdende 1 tanesi iyice büzüşmüş diğerleri yumuşamış. Acaba kapağını kapatsam mı? yoksa pekmez vs. eklesem mi? çünkü 1-3-10 oranına 1gr hassas terazi ile uyduk üzerine her ekleyeceğimiz madde bu oranı bozacaktır diye düşünüyorum

buzul_karizma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön