agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni3415Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-02-2013, 11:10   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi n.yıldız Mesajı Göster
...
Enzim için meyvelerin hafif çürümeye yüz tutmuş kısımları kullanılabilir mi? Yoksa zararlı bakteri oluşumuna mı sebep olur? Mesela muz.
Kullanılanılır...

Ayva, armut, muz, elma, yeşillenmeye başlamış patates, son kullanımı geçmiş nohut, kurufasulye, pırasa ve yeşil soğanın kesilen kök kısmı, salatalığın kabukları, kivi kabukları,parcalanıp içine atılmış yumurta kabukları, ince doğranmış maydanoz roka marul sapları... tüm bunlar her gün elimizde bulunan mutfak atıkları;

ndan bir karışım yapılarak enzim yapılabilir...

(not: meyveler çürümeye başladığında aslında fermantasyona uğrar ve daha az melas/pekmez kullanılabilir...)

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025