![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
Selamlar.Dayanamadım dün akşam 3 tane 5 litrelik balık enzimi hazırladım geçici olarak plastik operasyon eldiveni taktım kafalarına, sabah baktığımda ise 2 si şişmiş ortadaki şişmemiş pekmezimi az geldi acaba birde şeffaf plastik hortumum yoktu (biz bunlara şirkette suplex diyoruz) onuda bugün alayımda nargile olayına geçeceğim.internetten birde ph ölçer söyleyeyim. Sayın çamtepe ve safranı bu mavi bidon 120 L dediği 120 litredir herhalde 1-3-10 a göre 6 kg pekmez ) (onuda nerden bulacaksam 1 bardak pekmeze bi ton laf yedik neyse) 18 kg balkabağı,muz kabuğu vs. 60 lt. su olsa toplamda 84 Lt. yapar 35 lt. Boşluk normaldir umarım.Benim toprak analizimde fosfor,çinko,azot çok düşük,potasyum az çıktı buna göre sayın safranlı 1 kaç tüyo istiyorum sizden ) Humas'tan aldığım 20 Lt. Humik asitimde var bundan ne kadar eklemeliyim ? Bu durumda içine başka bir şey koyayımmı ? Ema gibi Saygılar,sevgiler |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Pekmez yerine melas kullanın...çok ucuza gelir. Şeker fabrikalarından ve hayvan yemi yapan fabrikalardan temin edebilirisiniz. Muz kabuğu kullanmışsınız. Patates kabuğu da kullanın... |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Eğer bulamazsanız marketlerde en uygun fiyatlı pekmez Real'de Tip (kendi markası) altında satılan keçiboynuzu pekmezi. kiloluk da değil, enteresandır 250 gr'lık kavanozlar inanılmaz ucuzdu ![]() 700 kg balkabağınız varsa 120 lt'lik varili doldurmak sorun olmaz muhtemelen ![]() Bu forumdaki yazıları okursanız çinko, fosfor, potasyum içeren sebze/meyve atıklarını bulabilirsiniz. Balık enzimi azot ve fosfor'u karşılayacaktır, muz ve patates ile de potasyumu sağlarsınız. Ancak iyi ufaltın, zor çözünüyorlar. Aktivite olmayan bidona biraz daha pekmez ilave edebilirsiniz, biraz da maya içeriği koyabilirsiniz. EMA bulursanız en güzeli.. |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|