![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,033
|
Sn Dogasever usta, ilk olarak, sizin ve diğer ustaların yolumuzu bulmada ışık tutan yazılarınızı, önerilerinizi, ilgilendiğimiz konu başlıklarını önde tutarak o konunun ilk sayfasından son sayfasına kadar okumaya özen göstermeye çalışıyoruz. Bizim gibi yeni arkadaşların hepsine de bunu tavsiye ederiz, zira ilgili konu bazen ( çoğunlukla ) 2006-2007 yıllarından başlayarak tecrübe ede ede olgunluğa ulaşabiliyor ve inanın bu deney ve araştırmacı ruh bizi inanılmaz heyecanlandırıyor. Konu özelinde, biz İstanbul / Acıbadem' de yaşıyoruz. Buna rağmen kendimizi çok şanslı hissediyoruz, bahçe ile ilgili detaylara http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...leri/27724.htm linkinden ulaşabilirsiniz. İlk enzimde kullandığımız erikler, ( bizim bildiğimiz kadarıyla ) 4-5 senedir dokunulmamış, ilaçlanmamış erik ağacından yeni olgunlaşmaya başlamış eriklerdi. Onları toplayıp tek tek çekirdeklerini ayıklayıp ufak parçalara bölerek enzimi oluşturmuştuk. Enzim oluşurken gözlemlerimiz; faydalı bakterilerin oluşturduğu beyaz tabaka, fermantasyon bittikten sonra turşu kokusu ve tadı, ölçüm aletlerimiz olmamasına karşın, bize doğru bir enzim yapmışız hissi verdi. Enzimin büyük bölümünü bebek yasemine, ve çiçeklerimize uygulamıştık. İlk defa denediğimiz sebze beşiğine de kullandık. Sonuçları çok deneyleyemedik, ama hepsinin keyfi gayet yerinde görünüyor. Biz dökülmeye başlayan eriklerin altına bir bez / çarşaf gererek toprakla temas etmeden biriktirip geri kalanı da agaçta kalanlarla desteklemeyi düsünüyorduk. zira evde olmadığımız gün içinde bile 5 LT lik enzim düzeneği kurmaya yeter derecede erik, ağacın tepelerinden kendini toprağa bırakıyor. Bu durumda, biz dökülen erikleri doğrudan sıcak komposta ayıracağız, Enzim için, yeni olgunlaşmaya başlayan ve çeşitliliği olan malzemeler kullanacağız. Önerileriniz ve ilginiz için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|