![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Bu enzim başlığını biraz geç farkettim ve tüm yazılanları okumak epey zamanımı alacak. Şimdilik hızlıca bir taradım. Dikkatimi çeken bazı konulara değinmek istiyorum. Plastiklerin "permeabilite" denen bir özelliği vardır. Yani moleküler düzeyde oksijen geçirirler. Bu nedenle plastik şişede yapılan enzimde hava kilidi kullanılsa bile az miktarda da olsa oksijen girişi olması kaçınılmazdır. Cam şişe kullanımı daha iyi olacaktır. Enzim üretim ortamına hamur mayası eklendiğini gördüm. Bu, saccharomyces cerevisiae adı verilen mayadır. Alkol üretimi için de aynı maya kullanılır. Rusya'da ev yapımı vodka samaghon yaparken fermentasyon sırasında şeker ve mayanın yanı sıra maya besini olarak salça kullanılıyormuş. Sanırım salçanın içinde bulunan maddeler, bu tür mikroorganizmaların ihtiyaç duyduğu besinleri içeriyor. Ayrıntıları şu an hatırlayamıyorum ama merak eden olursa araştırıp yazabilirim. Enzim üretim ortamına salça eklenirse olumlu sonuç vereceğini düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-11-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 343
|
Fermentasyon için önerilen, mayanın ihtiyaç duyduğu bir başka katkı (domates salçasının sağlayamadığı), B vitaminleri özellikle de B12 vitamini. Bir B kompleks vitamin tabletini ezip eklemek fermentasyon için iyi bir yöntemmiş. Birde Epsom tuzu konması öneriliyor. Bir başka besin maddesi kaynağı da yaş mayayı kaynatıp ortama eklemek. Kaynayan mayanın hücre duvarları patlayıp, içeriğindeki tüm besin maddeleri canlı mikroorganizmalar için kullanılabilir hale geliyormuş. Kaynak: homedistiller.org |
|
|
|
![]() |
|
|