![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Fiyatları uygun gercekten ancak bunlar kayışlı makinalar kayışları zamnla kopuyor yenilemek gerekiyor küçük bahçelerin işini rahat rahat görür.. Honda motorluyu tavsiye ederim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Çapa Makinasına Bağlanılabilen Şanzımanlı Pulluk Taşıyıcısı | Facebook bu linkdeki video tam size göre |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2008
|
Alıntı:
karık pulluğunu geçen seneki makinem olan 22m ile rahatça kullanmıştım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() karık pulluğu kullanan arkadaşlar acaba tekerlek takarak mı yoksa çapalar takılı iken mi kullanıyorlar sorayım dedim. ![]() üçüncü bir alternatif olarak bazı çapa videolarında gördüğüm demir tekerleklerden mi yaptırayım acaba? ![]() Düzenleyen ozencan43 : 05-05-2012 saat 19:47 Neden: Lilium'un L' sini düzelttim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2011
|
Arkadaşlar, iki dönüm yerim var, otlarla başedemiyorum. Hem otları temizlemesi hem de toprağı kabartıp yumuşatması için çapa makinası almayı düşünüyorum. Bu konuda pek bilgim yok. Otlar almış başını gidiyor, en kısa zamanda edinmeliyim. Önerilerinize ihtiyacım var. Einhell BG-MT 3360 LD işimi görürmü? Ucuz ve kullanışlı olması önemli ayrıca toprak biraz taşlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-09-2008
|
Capalama makinasi veya motorlu tarim aleti almak istiyenler öncelikle yedek parca durumunu incelemelidirler. KAAN marka sirt ilaclama makinamin benzin kapagi ve starter bozuldu. Internette arastirma yaptim. Satilan yedek parca bulmak mümkün degil.Kaan basmaciogluna 2 defa e mail attim. Yedek parca listesini nerede görebilirim? Nereye ismarliyabilirim diye. Malesef cevap bile alamadim. Taral`in, Yagmur`un yedek parca listesiniinternette bulmak mümkün. KAAN`in malesef mümkün degil. Izmir gida carsisinda bir servis cikma eski bir plastik kapagi bana 20 TL ye satmak istedi.. Siz siz olun, yedek parca listesini görmeden hic bir markayi satin almayin... Servis var lafinin ici bostur... Parca olmayinca servis olsa ne olurki ...! Ayrica, kayisli capalama makinalari 300 - 500 m2 icin olabilir. Daha büyük yerler icin sanzimanli olanlari tercih edilmelidir. Sanziman motorun gücünü arttiran duruma göre gücü kullandiran bir mekanizmadir. Motorun bile ömrünü uzatir. Sn. Lilium`un dedigi gibi, ideal olanin agirligi -/+ 10kg 80 Kg civarinda olmasi ideal olanidir. Zira o agirlik yere basma gücü olusturur. Hafif olanlari ziplar. Sizin yere basmaniz veya zaptetmeniz gerekecektir... Biraz fazla mücadeledir yani.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2008
|
Valla ne alacamı bilemedim Parada yok. Kaan alam dedim Dert yanıyorlar.26 s si var 1550 lıraya. 2 dekar yerim var i,ş görürmü. Koyde de 2 dekar var ancak taşli sanırım burada olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaç Dostu
|
Bir arkadaşım çapa makinası arıyordu ne alalım ne alalım derken Datsunun ürettiği makinayı gördük her yönüyle şanzımanlı, sağlamlığı, vites kullanım şekli,(ağırlığı 100 kg çapalı ağırlığı 110 kg) üstelik ışıklı ve tekerlekli oluşu hoşuma gitti ve aldık. Fiatı 1250 tl. Bir arkadaş daha gördü ona da aldık. apalama Makinas Benzinli apa Makinas DATSU ANZUMANLI APA MAKNASI DBC100 Datsu Jeneratr |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Anlayabildiğim kadarıyla çapa makinesi alırken olmazsa olmazlar; şanzımanlı olacak, benzinli ise seçim honda motorlu olacak. Ben şu an karık açma, römork takma vb gibi işlerle uğraşmıyacağım için bunlar çok da önemli değil. Meyve ağaçlarının diplerinin çapalamak ve sebze aralarını çapalamak için, 3-5 dekarlık bir alanda çalışabileceğim ürünler varsa tavsiye etmeniz. Aşağıda bir kaç marka ve model buldum. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. KAMA 7 hp marşlı dizel KAMA 7 hp marşlı dizel Kaan Benzinli Honda motorlu Weima Benzinli Honda motorlu Husqvarna Benzinli Honda motorlu Düzenleyen serkanhoca : 04-06-2012 saat 23:34 Neden: ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2008
|
bu makinaları yardımcı olarak mı kullanmak istiyorsunuz; mesela sebze dikimi yapılmadan önce düz tarla traktörle sürülür ardından dikim yapılır, sonra çapalamak için karıkların arasında girecek genişlikteki bu makinalardan faydalanılır hesap bu mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Aynen belirtttiğiniz gibi, bu makineler traktörün yanında yardımcı olarak kullanılacaklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Lilium`un söyledigi makine amatörler icin ve fiati olarakta gayet güzel... Fakat Türkiye temsilcisine e mail atip internette yedek parca litesinin adresini istedim. Malesef cevap veren henüz yok... Bende, güzel buldugum bazi makinalari örnek göstermek istiyorum. Bence en kaliteli ,en kullanisli, en saglam, en uzun ömürlü capalama makinasi; Antrak 315 diesel lombardini motor dur... Ararsaniz spotta veya 2 el cok temiz 2.000 - 2.500 tl ye bulmak mümkün... Mutlaka capasi ve tekerlegi ile beraber... Bu makine gercek miras birakilacak, evladiyelik makinedir. Tabi ki bence.... Daha agir ve daha güclü olanlari idare etmekte cok zorlanirsiniz... http://www.anadolumotor.com.tr/Urunl...NTRAC-315.aspx Alternatif olarak; http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...48158088/detay http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...87807082/detay Düzenleyen Yarkin : 07-06-2012 saat 11:23 Neden: Calismiyan linkleri düzetlme... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Merhaba arkadaslar, Buyuklerimizin 8 donum duz bir arazisi var. Artik bir capa makinesi almak istiyorlar. Ancak bu konuda hicbir bilgimiz yok. Cim kesme makinesi alirken en onemli kistas arazinin buyuklugu idi. Bunda da en onemli bakilacak nokta arazinin buyuklugune gore beygir gucunu secmek midir? Soylediklerine gore pulluk takilabilenler de varmis. Hatta arkasina romork bile takilabiliyormus. Internette biraz arastirdim ancak bu tarz bir bilgiye rastlayamadim. Simdiden yorumlariniz icin cok tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
en az 10 hp olmalı kuyruk mili olmalıki ilerde sulama ilaçlama aparatları takılabilisn |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2012
|
Alıntı:
sayın Maybach; Adapazarında bu adaptasyonu yapan ustaları tanıyormusunuz?. Bu şekildeki bir uygulamaya romörk de çektirebiliriz. yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2012
|
Aydın tarım var akyazı sakaryada belkide aradığınızı bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-01-2011
|
herkese selam. 3 yıl önce kama reis kd610 ca aldım.arkasına bir römork yaptırdım babamın beygir pulluğunu kestirip birde demir teker taktırdım.üçlü kaz ayağı yaptırdım ve birde alt çapasını aldım.bu seneye kadar mükemmel iş çıkardı.bu sene 200 lt.lik ilaç deposu ve pompası taktırdım75 metrede hortum bağladım.tulumbayla canım çıkıyordu şimdi bağlarıma armut bahçeme ve ceviz bahçeme az bir emekle bütün işimi hallediyorum.tek bir sorunum arızalanırsa tamiri çok zor.tarlam taşlı ama yinede güzel çalışıyor.1 dönüm (1400m2) üzüm bahçesini çapraz sürüm yapıyorum 5 litreye veya armut bahçesi 2.5 dönüm 5 litreye hallediyor.çok ii bir yardımcı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Avitor 34, Ceviz başlığınızdaki mesajınıza burada uygun olan başlıkta bende bir şeyler yazayım, fidanlarınız sınıra iki metre mesafede ve fidanlarınız küçükse şimdiden yol yakınken fidanlarınızı en az üç metreye ekinki hem traktör girer hem biraz resmiyet kazanır. 10 dönüm yere bende traktör öneririm, gençken çapa makinasıyla 20-30 dönümde işleyebilirsin ama yaşlar biraz ilerleyince çok yorucu oluyor, akşam yatacak yer kollarımı koyacak yer bulamıyorum, bende taralın 40 em 150 kg dizel olanından var şu sağlam güzel, güzelde iş yapıyor, çapa makinalarında ağırlık güç önemli, ağırlık güçle birlikte güzel iş yapıyor fakat güç ve ağırlık çok yoruyor. Bir arkadaşımıza bu yaz şöyle bir şey aldık güzel iyi fiatıda uygundu. Traktörde alsanız bahçeye bir çapa makinası lazım oluyor, en azından fidanların etrafını yapmaya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Ben bu yaz yerli bir çapa makinesi aldım. Kağıt üzerinde bakıldığında Taral'ın benzer modellerine göre daha ucuzdu, bir ki fazla özelliği bile vardı. Motor deseniz, zaten hepsininki Çin malı. İlginçtir, su motorumda da aynı dizel motor var ![]() Ancak makinayı teslim aldıktan sonra çok aptalca işçilik hataları, kalitesiz malzeme gözlemlerim oldu. Sonra niye Taral'ın daha pahalı olduğunu anlamış oldum. Bu arada Kaan için çok geri dönüş olduğunu söyledi satıcı adam. Benim aldığım "sorunsuzu" ise, "sorunlusunu" hayal bile etmek istemiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2007
|
Black&Decker Şarjlı Çapalama GXC1000 | Şarjlı Çapa Makinaları | Black&Decker - trpazar.com Fidan dibi ve yanları için bence çok uygun bir makine ancak şarjlı olması sıkıntılı. 3 saat şarj yeter diyor ama biz bunu 2 saat düşünelim. Elektrik sıkıntısı olan yerlerde kullanılması zor ancak çok kullanışlı gibi geldi bana. Kullanan var mıdır ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Black&Decker'ın ürünlerine güvenirim kalitelidir, Yalnız bu ürün daha küçük alanlar içindir, seralarda çiçekliklerde kısacası dar alanlarda kullanılır, on dönüm ceviz bahçesinde kullanmaya kalkarsanız bütün yaz işiniz bitmez. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2007
|
Sayın Lillium 8 ve 4 metre aralar için traktör kullanıyoruz. Ancak fidan dipleri için el çapa makineleri fidana zarar verebiliyor. Buna benzer el makinası olsa benzinli çalışan hem kullanımı kolay yorucu olmaz hem de fidan çanağını çok güzel temizler. Haksız mıyım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
Buna benzeri de olsa sizin işinizi görmez, çok da küçük bir şey almayın, toprak yapınızı bilmiyorum ama, toprağın tavını (Kurursa) biraz kaçırırsanız hiç bir iş görmez, almışken birazda iş görebilecek bir şey alın derim. 80-100 kg arası bir şey olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
3 saat olarak şarj olma süresi verilmiş. İşleme alanı olarak ise "Tek Şarjda Çalışma: 8m x 8m" ..bilgisi verilmiş. Yani ancak evinizin arka bahçesindeki maydanoz bahçesini çapalarsınız bununla. Üstelik dikkat ederseniz makina dikey çapalıyor, yani sağa sola siz hareket ettiriyorsunuz. Toprağınızın çok yumuşak kumlu, torflu olması lazım. Bu da yine bir arka bahçe tanımına işaret ediyor ![]() Babamın bahçesi 5 dönüm kadar 45-50 kg ağırlığında benzinli bir çapası var, toprağı kumlu olduğu için rahat iş görüyor ama benim killi toprakta muhtemelen toprak üstünde halay çeker, toprağa nüfuz edemez. Çok yorulmak istemeyenler alttan değil arkadan çapalıları tercih edebilir, ancak burada toprak yapısı yine önemlidir. Killi topraklarda arkadan çapalılar yeterince batamayabilir. Sn. Lilium'un ağrılık konusundaki görüşü de çok doğru. Ne kadar ağır olursa o kadar güzel batıyor toprağa, ama dizel makinelerdeki titreşim benzinliye göre inanılmaz fazla, benim bir günde belimi sakatladı. Alacak arkadaşlar eğer bahçeleri büyükse >10HP olan dizel çapaları tercih etsin, eğer benim gibi şehir çocuğu iseler de kendileri kullanmaya kalkışmayıp bir zahmet yakındaki bir köyden bir pehlivanı bulup getirsinler ![]() Selamlar Ç. Düzenleyen Çamtepe : 03-12-2012 saat 07:19 Neden: Yazım hatası |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-04-2012
|
datsu
Alıntı:
Bu yaz 20 tonluk depomu topu topu 5 kez doldurdum arazim eğimli olduğu için her damlama sulamada çalıştırmıyorum sadece depoyu doldurmak için kullanıyorum.20 tl lik benzin ile 55 dakikada 20 tonluk depoyu dolduruyor.Ancak buna rağmen (5 kez çalıştırmama rağmen ![]() ![]() ![]() Kısacası çin mallarının canı burnunda oluyor bu bir gerçek.ama ben satış sonrası datsudan nedense memnum kaldım, artık servisteki elemanlar iyi davrandı ondanmı yoksa diğer muadiili olan ürünler 5 kat daha pahalı ondanmı bilemiyorum ama datsunun ürünleri satış sonrası destek anlamında alınabilir diyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Düzenleyen Yarkin : 03-12-2012 saat 13:01 Neden: anlam farki |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Aslında benim traktörden daha farklı bir önerim var. yurt dışında örnekleri bir hayli fazla olan atv arkasına takılan apartlarla, bahçe sürme, ekme, gübreleme, yük taşıyacak şekle getirildiğini gördüm.En az 350cc ve 500cc ler çok arahat iş görebiliyor bu konuda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
çapa, yabani ot |
|
|