agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni134Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-04-2012, 10:02   #211
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Fiyatları uygun gercekten
ancak bunlar kayışlı makinalar
kayışları zamnla kopuyor
yenilemek gerekiyor
küçük bahçelerin işini rahat rahat görür..
Honda motorluyu tavsiye ederim..

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2012, 23:15   #212
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-04-2012
Çapa Makinasına Bağlanılabilen Şanzımanlı Pulluk Taşıyıcısı | Facebook
bu linkdeki video tam size göre

serhatyol23 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 08:40   #213
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-03-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Turgut Eren Mesajı Göster
bu makina nasıl acaba kullanan varmı acaba aramızda ?? pulluk takıp karık açabilir miyim bununla ?? einhell alman markası çinde üretim yaptırıyor ama parça vs sorunu yok. fiyat da makul.

Einhell Çapalama Makinesi Bg-Mt 3360 Ld - Bahçe - Hepsiburada.com
bu soruya cevap verebilecek biri var mı ?

Turgut Eren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-05-2012, 12:06   #214
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Tekerlek takarsan karık açabilirsin, pulluk zor. Kum yer olursa belki pulluk da çeker.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-05-2012, 19:46   #215
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-11-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Tekerlek takarsan karık açabilirsin, pulluk zor. Kum yer olursa belki pulluk da çeker.
sayın Lilium ve diğer arkadaşlar;

karık pulluğunu geçen seneki makinem olan 22m ile rahatça kullanmıştım. daha önce makineyle sürdüğüm yere yine çapalar takılı vaziyette iken (tekerlek takmadan) karık pulluğunu takmış ve rahatça karıklarımı açmıştım. şimdiki makinem 32m ile bugün o kadar uğraşmama rağmen doğru dürüst karık açamadım, açtıklarım da bir şeye benzemedi. her seferinde çapalar toprağa gömülüp kaldı. bahçeyi geçen hafta sürdüğüm için toprak yumuşak diye tekerlek takmadım.

karık pulluğu kullanan arkadaşlar acaba tekerlek takarak mı yoksa çapalar takılı iken mi kullanıyorlar sorayım dedim.
üçüncü bir alternatif olarak bazı çapa videolarında gördüğüm demir tekerleklerden mi yaptırayım acaba?

Düzenleyen ozencan43 : 05-05-2012 saat 19:47 Neden: Lilium'un L' sini düzelttim.
ozencan43 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2012, 16:55   #216
Ağaç Dostu

peyyide's Avatar

Giriş Tarihi: 22-10-2011
Arkadaşlar, iki dönüm yerim var, otlarla başedemiyorum. Hem otları temizlemesi hem de toprağı kabartıp yumuşatması için çapa makinası almayı düşünüyorum. Bu konuda pek bilgim yok. Otlar almış başını gidiyor, en kısa zamanda edinmeliyim. Önerilerinize ihtiyacım var. Einhell BG-MT 3360 LD işimi görürmü? Ucuz ve kullanışlı olması önemli ayrıca toprak biraz taşlı.

peyyide Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2012, 13:58   #217
Ağaç Dostu

Yarkin's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Capalama makinasi veya motorlu tarim aleti almak istiyenler öncelikle yedek parca durumunu incelemelidirler. KAAN marka sirt ilaclama makinamin benzin kapagi ve starter bozuldu. Internette arastirma yaptim. Satilan yedek parca bulmak mümkün degil.Kaan basmaciogluna 2 defa e mail attim. Yedek parca listesini nerede görebilirim? Nereye ismarliyabilirim diye. Malesef cevap bile alamadim.

Taral`in, Yagmur`un yedek parca listesiniinternette bulmak mümkün. KAAN`in malesef mümkün degil. Izmir gida carsisinda bir servis cikma eski bir plastik kapagi bana 20 TL ye satmak istedi.. Siz siz olun, yedek parca listesini görmeden hic bir markayi satin almayin... Servis var lafinin ici bostur... Parca olmayinca servis olsa ne olurki ...!

Ayrica, kayisli capalama makinalari 300 - 500 m2 icin olabilir. Daha büyük yerler icin sanzimanli olanlari tercih edilmelidir. Sanziman motorun gücünü arttiran duruma göre gücü kullandiran bir mekanizmadir. Motorun bile ömrünü uzatir. Sn. Lilium`un dedigi gibi, ideal olanin agirligi -/+ 10kg 80 Kg civarinda olmasi ideal olanidir. Zira o agirlik yere basma gücü olusturur. Hafif olanlari ziplar. Sizin yere basmaniz veya zaptetmeniz gerekecektir... Biraz fazla mücadeledir yani....

Safranlı beğendi.
Yarkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 10:55   #218
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-04-2008
Valla ne alacamı bilemedim Parada yok.
Kaan alam dedim
Dert yanıyorlar.26 s si var 1550 lıraya.
2 dekar yerim var i,ş görürmü.
Koyde de 2 dekar var ancak taşli sanırım burada olmaz.

stars Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2012, 16:18   #219
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Bir arkadaşım çapa makinası arıyordu ne alalım ne alalım derken Datsunun ürettiği makinayı gördük her yönüyle şanzımanlı, sağlamlığı, vites kullanım şekli,(ağırlığı 100 kg çapalı ağırlığı 110 kg) üstelik ışıklı ve tekerlekli oluşu hoşuma gitti ve aldık. Fiatı 1250 tl.

Bir arkadaş daha gördü ona da aldık.

apalama Makinas Benzinli apa Makinas DATSU ANZUMANLI APA MAKNASI DBC100 Datsu Jeneratr

Yarkin ve -füslem beğendi.
Eski 04-06-2012, 11:19   #220
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Anlayabildiğim kadarıyla çapa makinesi alırken olmazsa olmazlar;
şanzımanlı olacak,
benzinli ise seçim honda motorlu olacak.

Ben şu an karık açma, römork takma vb gibi işlerle uğraşmıyacağım için bunlar çok da önemli değil. Meyve ağaçlarının diplerinin çapalamak ve sebze aralarını çapalamak için, 3-5 dekarlık bir alanda çalışabileceğim ürünler varsa tavsiye etmeniz. Aşağıda bir kaç marka ve model buldum. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

KAMA 7 hp marşlı dizel

KAMA 7 hp marşlı dizel

Kaan Benzinli Honda motorlu

Weima Benzinli Honda motorlu

Husqvarna Benzinli Honda motorlu

Düzenleyen serkanhoca : 04-06-2012 saat 23:34 Neden: ekleme
serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 00:01   #221
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2008
bu makinaları yardımcı olarak mı kullanmak istiyorsunuz;
mesela sebze dikimi yapılmadan önce düz tarla traktörle sürülür ardından dikim yapılır, sonra çapalamak için karıkların arasında girecek genişlikteki bu makinalardan faydalanılır hesap bu mudur?

adrenalin_m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2012, 08:38   #222
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adrenalin_m Mesajı Göster
bu makinaları yardımcı olarak mı kullanmak istiyorsunuz;
mesela sebze dikimi yapılmadan önce düz tarla traktörle sürülür ardından dikim yapılır, sonra çapalamak için karıkların arasında girecek genişlikteki bu makinalardan faydalanılır hesap bu mudur?
Aynen belirtttiğiniz gibi, bu makineler traktörün yanında yardımcı olarak kullanılacaklar.

serkanhoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2012, 11:17   #223
Ağaç Dostu

Yarkin's Avatar

Sn. Lilium`un söyledigi makine amatörler icin ve fiati olarakta gayet güzel... Fakat Türkiye temsilcisine e mail atip internette yedek parca litesinin adresini istedim. Malesef cevap veren henüz yok...

Bende, güzel buldugum bazi makinalari örnek göstermek istiyorum.
Bence en kaliteli ,en kullanisli, en saglam, en uzun ömürlü capalama makinasi;
Antrak 315 diesel lombardini motor dur...
Ararsaniz spotta veya 2 el cok temiz 2.000 - 2.500 tl ye bulmak mümkün...

Mutlaka capasi ve tekerlegi ile beraber... Bu makine gercek miras birakilacak, evladiyelik makinedir. Tabi ki bence.... Daha agir ve daha güclü olanlari idare etmekte cok zorlanirsiniz...

http://www.anadolumotor.com.tr/Urunl...NTRAC-315.aspx

Alternatif olarak;

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...48158088/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...87807082/detay

Düzenleyen Yarkin : 07-06-2012 saat 11:23 Neden: Calismiyan linkleri düzetlme...
Eski 18-08-2012, 08:49   #224
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Merhaba arkadaslar,

Buyuklerimizin 8 donum duz bir arazisi var. Artik bir capa makinesi almak istiyorlar. Ancak bu konuda hicbir bilgimiz yok. Cim kesme makinesi alirken en onemli kistas arazinin buyuklugu idi. Bunda da en onemli bakilacak nokta arazinin buyuklugune gore beygir gucunu secmek midir? Soylediklerine gore pulluk takilabilenler de varmis. Hatta arkasina romork bile takilabiliyormus. Internette biraz arastirdim ancak bu tarz bir bilgiye rastlayamadim. Simdiden yorumlariniz icin cok tesekkurler.

koliva Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-08-2012, 09:57   #225
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
en az 10 hp olmalı
kuyruk mili olmalıki ilerde sulama ilaçlama aparatları takılabilisn

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2012, 14:26   #226
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 27-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maybach Mesajı Göster
sn. yarkin resımdeki ataşmanı ılkkez gördüm daha çok yük taşımak için kullanılıyor diye biliyodum fakat bu verdiğiniz örnek daha kullanışli görünüyor golden traktör gibi kullanmak iyi fikir hakikaten Türkiye de tutar

birde belki fikir verir ben yük taşıma amacı ile yaptırmayı düşünüyordum sakarya adapazarında biri eski bir 124 murat arabayı bozup şanzıman (dişli oranları ile oynanmış olması muhtemel) şaft ve defransiyelini kullanıp römork yapmış aynen 4 ileri 1 geri vitesi var satın almak 1500tl fiyat verdi 2ton çekebildiğini idda ettiler azım açık kaldı. bunun için yurt dışına ihtiyaç yok hurda bir arabadan defransiyel şanzıman temin edilebilir şanzıman koltuğun altına yerleşir vites bacaklarınızın arasında fren sistemide arabadan kampanalar kullanılır zaten geri kalanı demir kaynağı sağlam bir demirci istediğiniz şaseyi çatarsa mesele kalmaz

römorkta şanzıman lastiklere iletilecek ekstra tork anlamına gelir şaft zorlanmadan düşük devirde daha çok yük çeker

sayın Maybach;
Adapazarında bu adaptasyonu yapan ustaları tanıyormusunuz?.
Bu şekildeki bir uygulamaya romörk de çektirebiliriz.
yardımcı olursanız çok sevinirim.
saygılarımla

k.ayhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-10-2012, 14:09   #227
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-10-2012
Aydın tarım var akyazı sakaryada belkide aradığınızı bulabilirsiniz.

abay54 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2012, 21:44   #228
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2012
benim 1 dönümlük bir bahçem var içerisinde meyve ağaçları var ve boş kalan yerlere sebze ekerim tabi toprağın müsade ettiği kadar toprakta taş yoktur fakat serttir. bir süredir çapa makinası arıyorum. aradığum makina 50-70 kg civarlarında olmasını istiyorum. bahçeyi komple herzaman sürecek değilim. internetten baktım tabi ve bir kaçtane beğendim. linklerini buraya atmak istiyorum. ve düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız çok memnun olurum.

Yağmur Y.E.T 150 GX160 Çapa Makinası Ucuz Fiyatı 1,200.00 TL - Hep Ucuz En Ucuz

KAMA KGT510L BENZİNLİ ÇAPA MAKİNASI-Benzinli Çapa Makineleri-KAMA-Hirdavatdukkan.com ! Dükkan sizin..

WEIMA WM 900M BENZNL APA MAKNASI (6.5 HP PL KAYILI)

ENHELL BG-MT 3360 LD APALAMA MAKNES

Hepsiburada.com kayisli/productDetails.aspx?productId=hrsemawm900my&catego ryId=454000

Wm400 Çapa Makinası 5hp - Bahçe - Hepsiburada.com

BERTOLN 202E BENZNL APA MAKNAS (EMAK K800H MOTORLU)

OLEO-MAC MH 180RK APA MAKNES

GALLEE GGT 196 BENZNL APA MAKNES

OLEO-MAC MH 150RK APA MAKNES

HUSGVARNA T 400 Alttan apalama Makinas (1+0)

SEP 450H Honda GX Benzinli 5.5HP (4kW) apalama Makinas

Rainbow Benzinli Çapa Makinesi - Bahçe - Hepsiburada.com

mrduran beğendi.
picasso33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 18:15   #229
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2011
herkese selam.
3 yıl önce kama reis kd610 ca aldım.arkasına bir römork yaptırdım babamın beygir pulluğunu kestirip birde demir teker taktırdım.üçlü kaz ayağı yaptırdım ve birde alt çapasını aldım.bu seneye kadar mükemmel iş çıkardı.bu sene 200 lt.lik ilaç deposu ve pompası taktırdım75 metrede hortum bağladım.tulumbayla canım çıkıyordu şimdi bağlarıma armut bahçeme ve ceviz bahçeme az bir emekle bütün işimi hallediyorum.tek bir sorunum arızalanırsa tamiri çok zor.tarlam taşlı ama yinede güzel çalışıyor.1 dönüm (1400m2) üzüm bahçesini çapraz sürüm yapıyorum 5 litreye veya armut bahçesi 2.5 dönüm 5 litreye hallediyor.çok ii bir yardımcı.

mrduran beğendi.
zeynelamca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 13:10   #230
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Sayın Avitor 34, Ceviz başlığınızdaki mesajınıza burada uygun olan başlıkta bende bir şeyler yazayım, fidanlarınız sınıra iki metre mesafede ve fidanlarınız küçükse şimdiden yol yakınken fidanlarınızı en az üç metreye ekinki hem traktör girer hem biraz resmiyet kazanır.
10 dönüm yere bende traktör öneririm, gençken çapa makinasıyla 20-30 dönümde işleyebilirsin ama yaşlar biraz ilerleyince çok yorucu oluyor, akşam yatacak yer kollarımı koyacak yer bulamıyorum, bende taralın 40 em 150 kg dizel olanından var şu sağlam güzel, güzelde iş yapıyor, çapa makinalarında ağırlık güç önemli, ağırlık güçle birlikte güzel iş yapıyor fakat güç ve ağırlık çok yoruyor.

Bir arkadaşımıza bu yaz şöyle bir şey aldık güzel iyi fiatıda uygundu.

Traktörde alsanız bahçeye bir çapa makinası lazım oluyor, en azından fidanların etrafını yapmaya.

Eski 01-12-2012, 16:19   #231
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Ben bu yaz yerli bir çapa makinesi aldım. Kağıt üzerinde bakıldığında Taral'ın benzer modellerine göre daha ucuzdu, bir ki fazla özelliği bile vardı. Motor deseniz, zaten hepsininki Çin malı. İlginçtir, su motorumda da aynı dizel motor var

Ancak makinayı teslim aldıktan sonra çok aptalca işçilik hataları, kalitesiz malzeme gözlemlerim oldu. Sonra niye Taral'ın daha pahalı olduğunu anlamış oldum.

Bu arada Kaan için çok geri dönüş olduğunu söyledi satıcı adam. Benim aldığım "sorunsuzu" ise, "sorunlusunu" hayal bile etmek istemiyorum.

Lilium ve rise_com beğendi.
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 23:08   #232
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2007
Black&Decker Şarjlı Çapalama GXC1000 | Şarjlı Çapa Makinaları | Black&Decker - trpazar.com

Fidan dibi ve yanları için bence çok uygun bir makine ancak şarjlı olması sıkıntılı. 3 saat şarj yeter diyor ama biz bunu 2 saat düşünelim. Elektrik sıkıntısı olan yerlerde kullanılması zor ancak çok kullanışlı gibi geldi bana. Kullanan var mıdır ?

vasces Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 23:20   #233
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Black&Decker'ın ürünlerine güvenirim kalitelidir, Yalnız bu ürün daha küçük alanlar içindir, seralarda çiçekliklerde kısacası dar alanlarda kullanılır, on dönüm ceviz bahçesinde kullanmaya kalkarsanız bütün yaz işiniz bitmez.

Eski 01-12-2012, 23:24   #234
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2007
Alıntı:
Black&Decker'ın ürünlerine güvenirim kalitelidir, Yalnız bu ürün daha küçük alanlar içindir, seralarda çiçekliklerde kısacası dar alanlarda kullanılır, on dönüm ceviz bahçesinde kullanmaya kalkarsanız bütün yaz işiniz bitmez.
Sayın Lillium 8 ve 4 metre aralar için traktör kullanıyoruz. Ancak fidan dipleri için el çapa makineleri fidana zarar verebiliyor. Buna benzer el makinası olsa benzinli çalışan hem kullanımı kolay yorucu olmaz hem de fidan çanağını çok güzel temizler. Haksız mıyım ?

vasces Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-12-2012, 23:44   #235
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Buna benzeri de olsa sizin işinizi görmez, çok da küçük bir şey almayın, toprak yapınızı bilmiyorum ama, toprağın tavını (Kurursa) biraz kaçırırsanız hiç bir iş görmez, almışken birazda iş görebilecek bir şey alın derim. 80-100 kg arası bir şey olabilir.

rise_com beğendi.
Eski 02-12-2012, 11:07   #236
Ağaç Dostu

Çamtepe's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces Mesajı Göster
Black&Decker Şarjlı Çapalama GXC1000 | Şarjlı Çapa Makinaları | Black&Decker - trpazar.com

Fidan dibi ve yanları için bence çok uygun bir makine ancak şarjlı olması sıkıntılı. 3 saat şarj yeter diyor ama biz bunu 2 saat düşünelim. Elektrik sıkıntısı olan yerlerde kullanılması zor ancak çok kullanışlı gibi geldi bana. Kullanan var mıdır ?
Sn. Vasces

3 saat olarak şarj olma süresi verilmiş. İşleme alanı olarak ise
"Tek Şarjda Çalışma: 8m x 8m"

..bilgisi verilmiş. Yani ancak evinizin arka bahçesindeki maydanoz bahçesini çapalarsınız bununla. Üstelik dikkat ederseniz makina dikey çapalıyor, yani sağa sola siz hareket ettiriyorsunuz. Toprağınızın çok yumuşak kumlu, torflu olması lazım. Bu da yine bir arka bahçe tanımına işaret ediyor

Babamın bahçesi 5 dönüm kadar 45-50 kg ağırlığında benzinli bir çapası var, toprağı kumlu olduğu için rahat iş görüyor ama benim killi toprakta muhtemelen toprak üstünde halay çeker, toprağa nüfuz edemez.

Çok yorulmak istemeyenler alttan değil arkadan çapalıları tercih edebilir, ancak burada toprak yapısı yine önemlidir. Killi topraklarda arkadan çapalılar yeterince batamayabilir.

Sn. Lilium'un ağrılık konusundaki görüşü de çok doğru. Ne kadar ağır olursa o kadar güzel batıyor toprağa, ama dizel makinelerdeki titreşim benzinliye göre inanılmaz fazla, benim bir günde belimi sakatladı.

Alacak arkadaşlar eğer bahçeleri büyükse >10HP olan dizel çapaları tercih etsin, eğer benim gibi şehir çocuğu iseler de kendileri kullanmaya kalkışmayıp bir zahmet yakındaki bir köyden bir pehlivanı bulup getirsinler

Selamlar

Ç.

gece, Yarkin ve aviator34 beğendi.

Düzenleyen Çamtepe : 03-12-2012 saat 07:19 Neden: Yazım hatası
Çamtepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 14:22   #237
Ağaç Dostu

aviator34's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2012
datsu

Alıntı:
Bir arkadaşımıza bu yaz şöyle bir şey aldık güzel iyi fiatıda uygundu.
sayın lilium arkadaşınıza önerdiğiniz Datsu çapa makinasının yüksek basınçlı su pompası modelini aldım 100 metre dikine basabiliyor dedi satıcı ancak çok araştırdım olurmu olmazmı adam al iade alırım deyince tamam dedim ve 589 tl gibi bir fiyata kapattım yaptığı işe göre bedava sayılır.
Bu yaz 20 tonluk depomu topu topu 5 kez doldurdum arazim eğimli olduğu için her damlama sulamada çalıştırmıyorum sadece depoyu doldurmak için kullanıyorum.20 tl lik benzin ile 55 dakikada 20 tonluk depoyu dolduruyor.Ancak buna rağmen (5 kez çalıştırmama rağmen ) 3 kez arıza yaptı 2 kere bobin sardı ilkinde uzunköprüde serviste değiştirtim 5 tl işçilik parası verdim 2. kez olunca aldım ürünü kargoyla istanbul ana bayiye iade ettim.Servis bobinin neden sardığını mantıklı bir yolla anlattı ve bir daha aynı arıza olursa yenisi ile değiştireceğini söyledi ve kargoyla geri gönderdi (kandırdı beni) ) bobin arızası bir daha yapmadı ancak bu sefer ip kasnağı kırıldı ) bi şekilde düzelttik.
Kısacası çin mallarının canı burnunda oluyor bu bir gerçek.ama ben satış sonrası datsudan nedense memnum kaldım, artık servisteki elemanlar iyi davrandı ondanmı yoksa diğer muadiili olan ürünler 5 kat daha pahalı ondanmı bilemiyorum ama datsunun ürünleri satış sonrası destek anlamında alınabilir diyorum.

aviator34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-12-2012, 17:22   #238
Ağaç Dostu

Yarkin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aviator34 Mesajı Göster
sayın lilium arkadaşınıza önerdiğiniz Datsu çapa makinasının yüksek basınçlı su pompası modelini aldım 100 metre dikine basabiliyor dedi satıcı ancak çok araştırdım olurmu olmazmı adam al iade alırım deyince tamam dedim ve 589 tl gibi bir fiyata kapattım yaptığı işe göre bedava sayılır.
Bu yaz 20 tonluk depomu topu topu 5 kez doldurdum arazim eğimli olduğu için her damlama sulamada çalıştırmıyorum sadece depoyu doldurmak için kullanıyorum.20 tl lik benzin ile 55 dakikada 20 tonluk depoyu dolduruyor.Ancak buna rağmen (5 kez çalıştırmama rağmen ) 3 kez arıza yaptı 2 kere bobin sardı ilkinde uzunköprüde serviste değiştirtim 5 tl işçilik parası verdim 2. kez olunca aldım ürünü kargoyla istanbul ana bayiye iade ettim.Servis bobinin neden sardığını mantıklı bir yolla anlattı ve bir daha aynı arıza olursa yenisi ile değiştireceğini söyledi ve kargoyla geri gönderdi (kandırdı beni) ) bobin arızası bir daha yapmadı ancak bu sefer ip kasnağı kırıldı ) bi şekilde düzelttik.
Kısacası çin mallarının canı burnunda oluyor bu bir gerçek.ama ben satış sonrası datsudan nedense memnum kaldım, artık servisteki elemanlar iyi davrandı ondanmı yoksa diğer muadiili olan ürünler 5 kat daha pahalı ondanmı bilemiyorum ama datsunun ürünleri satış sonrası destek anlamında alınabilir diyorum.
Su pompasi kullanan herkeze tavsiyem, su motorunu yüksek devirde calistirmasinlar. Denesinler. Az devirde cok az benzin yakiyorlar... Deneyin göreceksiniz...

Düzenleyen Yarkin : 03-12-2012 saat 13:01 Neden: anlam farki
Eski 05-12-2012, 23:43   #239
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-06-2012
Aslında benim traktörden daha farklı bir önerim var. yurt dışında örnekleri bir hayli fazla olan atv arkasına takılan apartlarla, bahçe sürme, ekme, gübreleme, yük taşıyacak şekle getirildiğini gördüm.En az 350cc ve 500cc ler çok arahat iş görebiliyor bu konuda.

picasso33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2012, 00:11   #240
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Onları bende gördüm yutube de çok hoşuma gitti fakat maliyetlerini düşününce baya pahalıya gelir.
Ayrıca işleyeceği topraklar biraz kumsal ve düz araziler olması gerekir gibime geldi.

Etiketler
çapa, yabani ot

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025