Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi vasces
|
Sn. Vasces
3 saat olarak şarj olma süresi verilmiş. İşleme alanı olarak ise
"Tek Şarjda Çalışma: 8m x 8m"
..bilgisi verilmiş. Yani ancak evinizin arka bahçesindeki maydanoz bahçesini çapalarsınız bununla. Üstelik dikkat ederseniz makina dikey çapalıyor, yani sağa sola siz hareket ettiriyorsunuz. Toprağınızın çok yumuşak kumlu, torflu olması lazım. Bu da yine bir arka bahçe tanımına işaret ediyor
Babamın bahçesi 5 dönüm kadar 45-50 kg ağırlığında benzinli bir çapası var, toprağı kumlu olduğu için rahat iş görüyor ama benim killi toprakta muhtemelen toprak üstünde halay çeker, toprağa nüfuz edemez.
Çok yorulmak istemeyenler alttan değil arkadan çapalıları tercih edebilir, ancak burada toprak yapısı yine önemlidir. Killi topraklarda arkadan çapalılar yeterince batamayabilir.
Sn. Lilium'un ağrılık konusundaki görüşü de çok doğru. Ne kadar ağır olursa o kadar güzel batıyor toprağa, ama dizel makinelerdeki titreşim benzinliye göre inanılmaz fazla, benim bir günde belimi sakatladı.
Alacak arkadaşlar eğer bahçeleri büyükse >10HP olan dizel çapaları tercih etsin, eğer benim gibi şehir çocuğu iseler de kendileri kullanmaya kalkışmayıp bir zahmet yakındaki bir köyden bir pehlivanı bulup getirsinler
Selamlar
Ç.