![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: Konya
Mesajlar: 4
|
arkadaşlar...öyle bir anlatıyosunuz ki variller 20 kiloluk tenekeler şerbetler falan.ben balkon sebzeciliği yapıyorum.önceden torfla yetiştirirdim 60 fidem vardı belli aşamaya geldikten sonra 20si gitti 40ı kaldı.sonra toprak al dediler.milli toprak çam altı toprağıdır dediler.dağa çıktık çam toprağı aldık torfla karıştırıp tekrar ektik.40 fidenin 10 tanesi daha gitti kaldı 30 tane fide.baktık çam toprağı olmadı gittik fındık toprağı aldık dağdan.çam toprağında yaşayan bitkiler az büyüdü fındık toprağındakiler birazcık büyüdü.bu arada 5 tane domates fidem daha gitti kaldı 25.tek toprak olmaz dediler gübre kullanmalısın dediler.gittim köye inek gübresi aldım.köylü teyze dedi ki bunu aç önce sula çamur gibi bitkinin tepesine sür dedi.okey dedim.eve geldim gübreyi açtım birde ne göreyim?içi solucan kaynıyor her biri orta parmağım büyüklüğünde.delirdim...solucanları ayıkladım kuru gübreyi bitkilerin üstüne serptim.sonra üstünü suladım.sonra 5 fidem daha gitti 20 kaldı.az önce balkona gittim 1 tane domatesim olmuş.domates de cherryden birazcık byük.biz 5 kişilik aileyiz.1 domatesi 5e bölüp yicez ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
Şehir: İzmir&Menderes
Mesajlar: 786
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
arkadaslar ben 15 litrelik pet siseye 3-4 parmak tavuk gubresi (kumeste birikmis, kurumus, beklemis) koyup uzerini suyla doldurup ve burada okuduklarima dayanarak pekmez yerine elimde keyfi kacmis recellerden 4-5 kaşık atip 2-3 gün bekletip arada karistiriyorum. kapak olarak toprak saksi altligi kullaniyorum. 2-3 günün sonunda bire bir sulandirarak azar azar sebzelere veriyorum. doğru şeyler yapiyor muyum ?? 2-3 gün yeterli süre mi? Düzenleyen antihistaminik : 30-07-2012 saat 17:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
3-4 gün gübrenin suya gecmesi için yeterli olmayabilir... Siz kullanıyorsunuz iki sulamadan sonra gübreli su _ gübre şerbeti_verirseniz daha iyi olur... Pekmez ve melas, reçel gibi hazır şekerden yapılmıyor, meyvenin kendi şekeri. Enzim yaparken hazır şekerin kullanılması da tavsiye edilmiyor... Siz gübre çayı yapıyorsunuz. Burada bazı arkadaşlar da yapıyor ve sadece su ile... 10 15 gün gibi bekletiyor, arasıra karıştırıp kullanıyor. Gübre şerbeti ya da gübre çayı _ içine oksijen ( hava) verilerek mikro organizmaların daha fazla çoğalması sağlanır_ bitkiye verilme şekli; bir boş bir dolu şeklindedir. Yani her gübreli su verdikten sonra su vermektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
reçel fikri tamamen bana aitti ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
15 lt.lik gübreli suya 3-4 kaşık atılan reçelin bitkiye zararı olmaz; bir gübreli su iki defa su verirsiniz... Sn. Safranlı'nın dediği gibi gübre içindeki mikroorganizmalar en çok melas/ pekmez seviyor. Daha çok çoğalmalarını sağlıyor. Yoksa sadece su ile bile gübre şerbeti yapılabiliyor... Gübre şerbetini içine bitkilerin taze sürgünlerini de katabilirsiniz biraz... Bu taze sürgünlerde büyüme hormonları vardır, gübreye oradan sulama suyu ile bitkiye geçer, bitkileriniz daha hızlı ve güçlü gelişir... İster gübre çayı yapın ister gübreli su içine _olmazsa olmaz _ mutlaka havuç suyu ilave edilir. Havuç suyu _15 lt ye bir çay bardağı gibi_ kokuşmayı önler. Yani zararlı mikroorganizmaları baskılar... Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-06-2012
Şehir: istanbul
Mesajlar: 323
|
Alıntı:
sürgünden kasıt nedir; kök sürgünü mü koltuk altı mı, yoksa ikisi de olurmu. saçma soruysa kusuruma bakmayin. bir de; herhangi bir bitkininki olur mu, misal ciceklerin , ağaçlarin ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|