arkadaşlar...öyle bir anlatıyosunuz ki variller 20 kiloluk tenekeler şerbetler falan.ben balkon sebzeciliği yapıyorum.önceden torfla yetiştirirdim 60 fidem vardı belli aşamaya geldikten sonra 20si gitti 40ı kaldı.sonra toprak al dediler.milli toprak çam altı toprağıdır dediler.dağa çıktık çam toprağı aldık torfla karıştırıp tekrar ektik.40 fidenin 10 tanesi daha gitti kaldı 30 tane fide.baktık çam toprağı olmadı gittik fındık toprağı aldık dağdan.çam toprağında yaşayan bitkiler az büyüdü fındık toprağındakiler birazcık büyüdü.bu arada 5 tane domates fidem daha gitti kaldı 25.tek toprak olmaz dediler gübre kullanmalısın dediler.gittim köye inek gübresi aldım.köylü teyze dedi ki bunu aç önce sula çamur gibi bitkinin tepesine sür dedi.okey dedim.eve geldim gübreyi açtım birde ne göreyim?içi solucan kaynıyor her biri orta parmağım büyüklüğünde.delirdim...solucanları ayıkladım kuru gübreyi bitkilerin üstüne serptim.sonra üstünü suladım.sonra 5 fidem daha gitti 20 kaldı.az önce balkona gittim 1 tane domatesim olmuş.domates de cherryden birazcık byük.biz 5 kişilik aileyiz.1 domatesi 5e bölüp yicez

)şaka gibi yaa bunca eziyetin karşılığı bumu diyorum nerde yata yaptım bilmiyorum.çok çok zahmetli