Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi antihistaminik
halil bey;
reçel fikri tamamen bana aitti  ama mantiktaki hatayi anlamis bulunmaktayim. ama " 15 lt lik kaba 3-4 kaşık reçelin bir zararı olmaz" sözünüzden kastınızı tam anlamis degilim. yani hic koymamak daha mi iyi, yoksa az da olsa yarari mi olur ya da yarari olmaz, zarari olur ama bu miktarda birsey etki etmez mi anlayamadim?
|
Sevgili antihistaminik,
15 lt.lik gübreli suya 3-4 kaşık atılan reçelin bitkiye zararı olmaz; bir gübreli su iki defa su verirsiniz...
Sn. Safranlı'nın dediği gibi gübre içindeki mikroorganizmalar en çok
melas/ pekmez seviyor.
Daha çok çoğalmalarını sağlıyor. Yoksa sadece su ile bile gübre şerbeti yapılabiliyor...
Gübre şerbetini içine
bitkilerin taze sürgünlerini de katabilirsiniz biraz... Bu taze sürgünlerde
büyüme hormonları vardır, gübreye oradan sulama suyu ile bitkiye geçer, bitkileriniz
daha hızlı ve güçlü gelişir...
İster gübre çayı yapın ister gübreli su içine _olmazsa olmaz _ mutlaka havuç suyu ilave edilir.
Havuç suyu _15 lt ye bir çay bardağı gibi_ kokuşmayı önler. Yani
zararlı mikroorganizmaları baskılar...
Kolay gelsin...