![]() |
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Hocalarımıza teşekkurler hep birlıkte birsey ögrendıgımız bu oramı gercekten çok sevıyorum ben çok çeşitli denemeler yapmaya çalısıyorum ana işimiz meyvecilik ve saksıda diş mekan süs bitkisi yetiştiriciliğidir benim asıl arayısım saksıdakı bitkilerim için oluyor saksıda kladıgından besleme konusu çok önemlı toprak hazırlıgı nem ayarlaması ve en önemlısı besın ihtıyacını süreklı kollamak gerekıyor bitki besleme bizim ana malıyetımız oluşturuyor ithal torfu aldıktan sonra bunu besınlerle doyurmaya calısıyoruz mınık bır saksı oldugundan bitki hemen eksıklıklerıni bellı edıyor leonardıtten yarasaya neler neler yapıyoruz.... benım için elımdekı kendı hayvanlarımızdan (tavuk-inek)ucuz ve bolca kullanacagım sistemın pesındeyım küçük çaplı bir seyler yaptım halende yapıyoruz ancak bir sisteme karar kılıp düzenlı gübreleme düzenegıne ıhtıyacım var onun için yaş gubreyı varılde doldurayım emyı katayım ve 15 gunde bır saksılarıma kökten hortumla vereyım dıyorum dogasever hocamızın verdıgı oran malıyet noktasında fazal gelebılır 200 kg varılıme yuzde 5 ten 10 kg em ve 10 kg pekmez çok malıyet getırır bilemedın yüzde 3 te olsa oran yuksek kalıyor bu yaş gübredekı patojenler hava verılerek artıyorsa eger biraz kararsız kaldım..... |
|
|
|
|
|