View Single Post
Eski 03-09-2011, 20:21   #53
Halil Önen
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
şimdi ben yukkarıdakı yazılanlara göre
aklımı kurcalıyanı
halıl hocama ve ziytınlı bahceye sorayım
ben serbetı hep yapıyorum
varılıme dolduruyorum diledıgım zaman kullanıyorum
sıvı gubrede yapıyorum
ancak sorum şu:
taze fırından yenı çıkmış temız hayvan gubresını akvaryum makınasıyla varılde ya da bidonda 48 saat fokurdatsam nasıl olur
herseye kattıgımız em yıde fokurdanmalardan sonra içine atsam nasıl olur
benım elımdekı en ucuz malzeme taze gubre

bunu denemedım olursa çok guzel olucak
Taze gübreyi küçük kovada ben de denedim. Sonuçları güzel. Büyütmek istiyorum sizin gibi.

Bir varilde yapmak kullanım alını geniş olanlar için çok iyi.

Site Üyemiz Egetropikal_ ki ege tropikal diye harika bir bloğu var_ varilde solucan gübresi ile yaptığı sistem kurmuş. Bana göstermişti.


Oldukça ucuz ve kullanışlı yaptığı solucan gübresi ile _ içine bir şeyler katıyor mu sormayı unuttum ama ema katılabilir_ zeytinlerde solgunluk hastalığı için bri arkadaşı ile mücadeleye başlamıştı.

Siz sadece taze gübre kullanacaksınız. Bu yöntem oldukça basit her zaman _bir çok köyde _yapılan bir sistem.

Ancak taze gübreye pekmez ya da melas katarsanız; bu mikro organizmaları besler ve çoğaltır. Mutlaka kullanın derim.

Ema yı ben çaylaşma anında kullandım. Sonradan kullanmak ne fark eder Sn. Doğasever daha iyi biliyor ama...

Saygılar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön