![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
şimdi ben yukkarıdakı yazılanlara göre aklımı kurcalıyanı halıl hocama ve ziytınlı bahceye sorayım ben serbetı hep yapıyorum varılıme dolduruyorum diledıgım zaman kullanıyorum sıvı gubrede yapıyorum ancak sorum şu: taze fırından yenı çıkmış temız hayvan gubresını akvaryum makınasıyla varılde **** bıdonda 48 saat fokurdatsam nasıl olur herseye kattıgımız em yıde fokurdanmalardan sonra içine atsam nasıl olur benım elımdekı en ucuz malzeme taze gubre bunu denemedım olursa çok guzel olucak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Bir varilde yapmak kullanım alını geniş olanlar için çok iyi. Site Üyemiz Egetropikal_ ki ege tropikal diye harika bir bloğu var_ varilde solucan gübresi ile yaptığı sistem kurmuş. Bana göstermişti. Oldukça ucuz ve kullanışlı yaptığı solucan gübresi ile _ içine bir şeyler katıyor mu sormayı unuttum ama ema katılabilir_ zeytinlerde solgunluk hastalığı için bri arkadaşı ile mücadeleye başlamıştı. Siz sadece taze gübre kullanacaksınız. Bu yöntem oldukça basit her zaman _bir çok köyde _yapılan bir sistem. Ancak taze gübreye pekmez ya da melas katarsanız; bu mikro organizmaları besler ve çoğaltır. Mutlaka kullanın derim. Ema yı ben çaylaşma anında kullandım. Sonradan kullanmak ne fark eder Sn. Doğasever daha iyi biliyor ama... Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|