agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni111Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-08-2012, 16:36   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
hocam yakalamışken soriyim...
hazırdaki bolca şerbeti bizim sevimli alg lerimize nasıl yedirsekte çifte kavrulmuş olsa....

Halil Önen ve hepgül beğendi.
Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 16:44   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
hocam yakalamışken soriyim...
hazırdaki bolca şerbeti bizim sevimli alg lerimize nasıl yedirsekte çifte kavrulmuş olsa....
Mete' ye bi koşu sorup geleyim...

Sanırım önce alg leri çoğaltıp _ başta_ gübre şerbetine karıştırmak daha iyi duruyor...

hepgül beğendi.
Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-08-2012, 23:39   #3
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
hocam yakalamışken soriyim...
hazırdaki bolca şerbeti bizim sevimli alg lerimize nasıl yedirsekte çifte kavrulmuş olsa....
Hocam çifte kavuracağız elbet

Yurt dışı kaynaklarında yanlış hatırlamıyorsam kuru algi çay ve şerbet yaparken kullanıyorlardı. Sanırım kurutulmasının sebebei tüm yaşamsal faaliyetler bitsin ve direk besin olarak işlem yapsın diye. Algleri bizim yetiştirme sebebimiz ne ? sorusu akla geliyor burda organik madde elde etmek peki bakteriler ne ile besleniyor organik madde yani bakteri faaliyetli gübreler kullanıldıktan sonra alg gübresi toprağa verildiğinde algler toprakta yaşayamacağı için bakterilere besi ortamı oluşturacaklar.

Bunun için bol miktarda alg üretmek lazım mesela bir tonluk yapılacak bir alg tankı tüm bahçeye mikrobiyal gübrelerden önce ve ya sonra besi ortamı gibi işlem yapacağından toprakta kullanılması harika olacaktır diye düşünüyorum. Ama bu gübre şerbetlerinde kullanılması biraz tehlikeli değil mi? Yanmamış ya da yanmış gübrelerde kompostlaşma tam gerçekleşmemişse ve ya sorunlar çıkmışsa zararlı bakterilerde olabilir bu da zararlı bakterilerin üremesine sebebp olmaz mı ?

Bundan dolayı kompost çaylarında ve enzim em gibi ürünlerde kullanılmasının daha çok taraftarıyım...

Safranlı ve hepgül beğendi.
Mete Tiren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025