![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 1,281
|
hocam yakalamışken soriyim... hazırdaki bolca şerbeti bizim sevimli alg lerimize nasıl yedirsekte çifte kavrulmuş olsa.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
Şehir: izmir/aliağa
Mesajlar: 5,567
|
Alıntı:
![]() Sanırım önce alg leri çoğaltıp _ başta_ gübre şerbetine karıştırmak daha iyi duruyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2010
Şehir: izmir
Mesajlar: 974
|
Alıntı:
![]() Yurt dışı kaynaklarında yanlış hatırlamıyorsam kuru algi çay ve şerbet yaparken kullanıyorlardı. Sanırım kurutulmasının sebebei tüm yaşamsal faaliyetler bitsin ve direk besin olarak işlem yapsın diye. Algleri bizim yetiştirme sebebimiz ne ? sorusu akla geliyor burda organik madde elde etmek peki bakteriler ne ile besleniyor organik madde yani bakteri faaliyetli gübreler kullanıldıktan sonra alg gübresi toprağa verildiğinde algler toprakta yaşayamacağı için bakterilere besi ortamı oluşturacaklar. Bunun için bol miktarda alg üretmek lazım mesela bir tonluk yapılacak bir alg tankı tüm bahçeye mikrobiyal gübrelerden önce ve ya sonra besi ortamı gibi işlem yapacağından toprakta kullanılması harika olacaktır diye düşünüyorum. Ama bu gübre şerbetlerinde kullanılması biraz tehlikeli değil mi? Yanmamış ya da yanmış gübrelerde kompostlaşma tam gerçekleşmemişse ve ya sorunlar çıkmışsa zararlı bakterilerde olabilir bu da zararlı bakterilerin üremesine sebebp olmaz mı ? Bundan dolayı kompost çaylarında ve enzim em gibi ürünlerde kullanılmasının daha çok taraftarıyım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|