![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Neden mikrobiyal gübre? Neden roa ve bionem?
Mikrobiyal gübreleri sayıyorum.Tabi bildiklerimi. Genelde aynı bakteri kullanılır. Dört **** beş çeşittir. Eğer bakteri ismi gizleniyorsa, o bir başka tiçari isimle bir başkası tarafından kullanılıyordur. Biofer Bio_one Biophoskey B5A (sıvı mikrobiyal olanı) Bunlar mikrobiyal olanları. Organik olanlarını saymıyorum. Zaten sayılamıyacak kadar çok. Bir çoğunu da denendi. Bir Mikrobiyal gübreden ne aranır? Neden mikrobiyal gübre? Ya da bu kadar mikrogübre arasında, neden bionem ya da Roa? 1_Verim artışı (% 15-20 daha çok verim artışı) 2_Erkençilik 3_Kalite 4_Kalintı problemi(kimyasal ilaç kullanmama) 5-Maliyet artışı (bakteri sayısı fiatı belirler, bu da ürüne yansır) 6-Bitki hastalıklarıyla mücadele ( KAVGANIN ANA MADDESİ) 7_Kullanım kolaylığı (çalkala Halil çalkala) 8_Sürdürülebilirlik Yukarıdaki maddeler genel olarak bütün mikrobiyal gübrelerde olanlar. Üç aşağı beş yukarı. Peki bu kadar mikrobiyal gübre arasında, NEDEN bionem ya da ROA.? İşte o 6. madde. 7. maddeye de dikkat. İşte bunun için Bionem ya da ROA seçilmiştir. Veeee açık tarla tarımı ve bağ bahce tarımında denemeler başlamıştır. Sonuclar olumlu olursa (yağcılıksınırlarızorlanarak) ürün üvülecektir. Sonuçlar olumsuz olursa susma hakkı kullanılaçaktır.(bu da bir tepkidir) Ayrıca risk eşiği sınırlarına dikkat edilecektir. Teşekürler. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Alıntı:
1.Madde :Öncelikle bir düzeltmede bulunayım yukarıda yazdığınız Biophoskey ,Biofer ,B5A isimli ürünler mikrobiyal değildir .Tesciline bakmanızı tavsiye ediyorum.Genelde aynı bakteri falan da kullanılmaz Bakteri ismini gizlemenize gerek yoktur sebebi kim izole edebilirse o ruhsat alabilir. İzole edmeyenlerde tescil alamaz ( Kendilerini avuturlar ) bunları iyi araştırıp yazarsanız kanımca sizin bilgisizliğiniz tescillenmemiş olur.2.Madde :Sizin daha önceden yazmış olduğunuz kinayeli yazılarınıza ve görüşlerinize her zaman saygı ve anlayış içerisinde davrandım.Bionem ile kişisel bir sorun yaşıyorsunuz ve bunuda belirtmişsiniz ( Hastalıklara karşı ) . Ancak artık bu yaşadığınız sorunu bilimsel yayınlar eklesemde , forumda ki diğer kullanıcılarım uygulamalarını ve paylaşımlarını olumlu yönde yazmış olmalarına rağmen sizi anlamakta zorluk çektiğim bir tutum içerisindesiniz. 3.Madde :Siz sussanızda susmasanızda herkesin bir fikri , düşüncesi ve en önemlisi Bionem kullanan forum üyelerimizin paylaşımları ortada. Düzenleyen Oğuz Alper : 15-06-2009 saat 04:41 |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Başlangıçtan buyana okumaya çalıştım ama hiç öyle bir izlenim edinmedim doğrusu. Kullanıp memnun kalanlar sonuçları anlatıyorlar. Onlar memnun kaldıklarını anlatmasalardı ben cesaret edip deneyemezdim. Çok isteyip de aldığım ortancam da şimdi çöpte olurdu. Sonuçtan ben de memnun kaldım ve başkalarının da işine yarayabilir diye yazdım (üstüme falan alınmış değilim, alınmam için hiç bir neden de yok zaten). Olumlu yazan arkadaşlar da nicedir tanıdığımız kişiler. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Heykel yaptıramayacak ya yan çiziyo ayrıca hakkının hakkınıda vermelibionem kullanmaya başladıktan sonra bahçede gözle görülür bir yeşillenme ve uğurböceklerinin sayısında artış var(uğurböcükleri 20 gündür kimyasal ilaç atmadığım için de çoğalmış olabilirler tabi ki )birde açan çiçekler tutarsa zaten;hemen tanıdık kabzımal arayacağım bu gidişle ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|