Sn.Oğuz bey,
kızınca pek bilimsel olmuş sunuz. Size de bu yakışırdı.
Zira yan komşu gibi' yetti be artık' diye başlıyacağınızı beklemiyordum ama yine de sinirlerinizin yorulduğunu hissettim. Bu da her halde ruhsat alma çalışmalarınızı yoğunluğundan ve öne alma çalışmalarınızdan kaynaklanmış olabilir diye düşündüm.
Yukarıda verdiğiniz bilimsel verilerden pek bir şey anlamadım. Zaten anlamamı da pek beklemeyin. Zira birçoğunu da anlayabilecek bilgi birikimine de sahip değilim. Ben bana gerekli olanlarını, anladıklarımı alırım, biriktiririm. Gerisi yüz bine varan dinamik üye sayısı ile Ağaçlar_net üyelerinin yararlanabileceği bilimsel veriler olabilir.
Kendim için söylüyorum, bilimsel bir altyapı ve uzmanlık birikimi olmadan, bilimsel şüphe duyma hakkım olamaz.
Ancak ben uygulayıcıyım, körü körüne şüphe, sütten dolayı yoğurdu üfleyerek içmek(yemek) aldatılmışlığımın sonucudur. Bizim konumuzda olanların da böyle davranması (malasef) gerekiyor. Ya da günümüzün olumsuz koşulları, bizi buna zorluyor.
Örnek mi istiyorsun, yüzlerce. Al bir tanesi.
50 dönüm ıspanağa, mucize denilen gübreyi kullanıyorsun, o kadar para döküyorsun, sonra bir şey farketmediğini görüyorsun. Kızıyorsun. Soruyorsun.
Toprak altı kullanman gerekiyordu diyor. Öyle sonuç alacaktın diyor. Yani gübre kullanacaksın bir de onun güresini kullanacaksın. Neden daha önçe söylemiyorsun, diyorsun, sormadın ki diyor. Zaten o şartlarda ben ıspanak olsam 18 yaprak verir, yarım kg. çekerdim. (bu durumu arkadaşım yaşadı)
Sonra da müstahsil yeniliklere açık değil deniyor. Nasıl olacaksın?
Pencereyi her açtığında içeri temiz hava girer. Ama sivri sinekler de girer. Senin sinek koruyucu koyma olanağın varken, bu sistemin kuralıdır diyebilirmisin?
Yeni piyasaya çıkan ürünlere_mikrobiyal ürünlere_ buna ROA ve Bionem de dahil bu gözle bakma hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Sn. Oğuz bey, zaten sizin ürünleriniz ve diğer birçok benzer ürünler çifçiler tarafında (pilot bölge olarak da olsa) deneniyor. Zira günümüzün koşulları da kimyasalların dışında alternatif ürünleri kullanmamızı zorluyor.
Bu geçiş dönemini en az zararla atlatabilirsek, işte o bizim kârımız olacak.
Öte yandan, Sn nevsune' tepki koyduğu' yağcılıksınırlarızorlanacaktır) sözü kendim için söylenmiştir. Site üyesi diğer arkadaşları böyle bir zan altında bıraktıysam özür dilerim.
Sn. Meyveli tepenin isminin geçtiği, dövdü_yendi sözlerinin geçtiği mesajların latife olduğunu ben de biliyorum, ayrıca böyle kullanılması hoşuma da gitmişti.
Ancak, Oğuz bey, bu latifenin ardından yukarıdaki benzer, bilimsel açıklamaları yapmanızı sizden beklemiştim.
Ayrıca ROA için kullanım bilgilerinin şimdiden sizin tarafınızdan verilmesini rica ediyoruz. Bu isteği anlayışla karşılamanızı umuyoruz.
Teşekür eder başarılar diliyorum.
Saygılar
Düzenleyen Halil Önen : 18-06-2009 saat 02:03
Neden: ekleme
|