![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
2.kök ve yaprak uygulamlarını cumartesi yaptım.pepinolarda yaprak bitleri var.Yaprak uygulamalarını 3 güne indirdim.Bakalım nasıl sonuç verecek.Serada çok şükür herhangi bir hastalık yok.(pepinolar sera da değil) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Yaprakların altına ( ÇOK ÖNEMLİ ) ve üstüne güzelce püskürtün bir kaç güne telef olurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 |
Ağaç Dostu
|
Bence birde şunu eklemek gerekir di diye düşünüyorum.Sizde iyi biliyorsunuzdur ki çiftçilerimiz sonuç olarak işin çözümünü görsel olarak görmek isterler.Yani roa uygulanmış ve uygulanmamış iki resimi yan yana koysaydınız daha iyi bir uygulama olurdu diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaç Dostu
|
Uygulama öncesi ve sonrası olarak resimler mevcut eklendi . Sizin de dediğiniz gibi diğer resimlerde saha da çalışan teknik arkadaşlarım bana ulaştırdıkça siteye eklenecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Saat epey ilerlemiş.Son olarak böceklerle ilgili önemli bir detayı hatırlatmak istiyorum.Önemli olan erginini öldürmek değil onun yumurtalarından yeni bireyler oluşturmadan popülasyonunu düşürüp zarar eşiğinin altında tutmaktır. Herkese sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Verdiğiniz kıymetli bilgiler için çok teşekkürler.Başarılarınızın devemını diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Alper bionem domates ve fasulyedeki siyah pirelere iyi geliyor mu ? Birde daha önce yazmıştınız sabah erken ve akşam uygulayabilirsiniz diye sabah uygulaması gün içinde güneşten etkileniyomu acaba, sıcaklık çok olunca uygulama saatini akşama kaydıracağız gibi geliyor bana |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmış fidanların fotoğraflarını yüklüyorum. Bu fotoğraflar 30 Mayıs 2009 Cumartesi günü çekildi, Pazar günü hastalıklı yapraklar temizlenip, 2 Mayıs Salı günü Bionem uygulandı. Müteakip uygulama hava yağmurlu olduğu için 3. günde yapılamadı, 4. gün (6 Haziran Cumartesi) 2. Bionem uygulaması yapıldı. 2. Uygulama yapılırken, yeni yaprak filizlerinde, sağlıklı ve oldukça hızlı gelişmeler izlendi. Fotoğraflamadığım armut fidanlarındaki siyah böceklerin 2. uygulama yapılırken oldukça azaldığı da gözlendi. 2. Uygulamadan bir gün sonra (7 Haziran Pazar) tüm fidanlarda gözle görülür bir canlılığın yanı sıra, armut fidanlarındaki böceklerin kaybolduğu gözlemlendi. Bakalım bu hafta sonu durumlar nasıl olacak ![]() Bu hafta sonu alacağım fotoğrafları da, Pazar veya Pazartesi yüklerim nasip olursa gelişmeyi beraber izleriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Sn Oğuz Bey bizleri bionem ile tanıştırdığınız için çok çok teşekkür ederim. Geçen cumartesi günü Sevgili Feriha'nın desteği (buradan da kendisine ve hatırlattığı için Denizakvaryumu'na sonsuz teşekkürlerimi iletmek isterim) ile ilk bionem uygulamamı yaptım. Tabii biraz abarttım hem kök hem yaprak uygulaması yaptım. O gün bugündür minik bir saksıda ki yer minelerim hariç hiç bir saksımda sorun olmadı. Latinimin üzerinde uçuşan beyaz sinekler için çarşamba günü tekrar yaprak uygulaması yaptım (sadece latine), şimdilik herşey yolında ancak ev üç gün boyunca kekik koktu gelen giden; eskiden evin lavanta kokardı şimdi de kekiğe mi geçtin diye sorular sordu. Bu arada çarkala-karıştır-salla oldukça yorucu. Ona da bir çözüm buluruz nasılsa. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Sn.M.Sema ; Biyolojik mücadeleye hoşgeldiniz.Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.Gelişmelerden haberdar ederseniz çok sevinirim.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Balıkçı Serdar ; Bakalım ileriki günlerde daha neler olacak.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
|
Oğuz bey boğazı ağrıdığında gargara yapıyomuş ya ![]() ![]() Bu sabah 4 akşam 4 toplam 8*10 lt bionem uygulaması yaptım bahçeye gelişmelerin resimlerini ilerki günlerde paylaşacağım Ayrıca geçenlerde elimde kavanoz uğurböceği peşinde koşuyordum 4 tane yakaladım bahçeye saldım kimyasalları bırakalı onlarda çoğalmaya başladı bahçede,fırsat buldukça yakalayacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Bim de prosmonyonda iken alınan hiç kullanılmamış çubuk blender bu işe nasipmiş. Çorba için aynı alet başka bir setin içinden çıkınca bu beklemedeydi ![]() Benim en büyük sorunum her bionem uygulamasından sonra Ankara da yağmur yağması.. Hatta dolu.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
ROA , Her derde deva
Elimde iki şişe roa var. Sn. Oğuz beyin dostunun dostu, dostumdur. Ondan aldım. Sevincimden ne yapacağımı ve nerede, nasıl kullanaçağımı şaşırmış durumdayım. Zaten küçüçük bir şişe. Vallahi bağda, bahçede ,ağaçlarda kullanmaya kıyamıyorum. Sn.Oğuz bey, şeker hastaları için, kullanma takvimi nasıl olmalıdır. Bunu giriş sayfasına ekler misiniz? Bizim ailede şeker hastalığı genetik. Bende potansiyel şeker hastasıyım. Şimdilik yok. Potansiyel şeker hastaları için de bir tarif var mıdır? Hani, bir litre suya, bir şeker kaşığı konur, iyiçe karıştırılır. 15 günde bir tok veya aç karnına bir bardak içilir gibisinden. Beni bir gün bu siteden kovacaklar ya, Allah hayırlısını yazsın. Şu heykeli kurtarmak için neler yapıyorum. Sevgiler, saygılar hoşgörüler, diyeceğim ama öğle olmayacak gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Espri bir tarafa da hakikaten egzamaya iyi gelebilir mi bu ürün (bionem veya roa)? Oğuz Bey bu konuda bir deneyiminiz var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Latife değil... Benim bildiğim Hoca da şeker hastasıymış. Sn.Oğuz bey, Hocanın kendisinde uyguladığı formulün aynısını bana vermezse, onu Hoca' ya şikayet edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Halil Önen ; Cidden müthiş bir çevreniz olduğu kanatindeyim ve nerden nasıl temin ettiğiniz cidden ilginç. Ancak sizin de takdir edeceğiniz üzere bir dost sohbetinde bahsedilmiş etkinlik türü internet sitemizde yer almamasına rağmen , ürünümüzün ana etkinlik alanlarındaki imajını etkileyebilecek şekilde seslendirilmemeli diye düşünüyorum. Forum ortamında gayri ciddi algılama yaratabileceği için özellikle hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Feriha; Cidden çözümleriniz ve titizliğiniz müthiş.Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizden özür diliyorum. Sonuna kadar haklısınız. Benimkisi işgüzarlık işte. Ancak, ROA' ana etkinlik alanlarındaki imajının, yukarıdaki bazı seslendirmelerle olumsuz etkilenebileçeğini düşünmemiştim. Bu konularda daha dikkatli olmam gerekiyor, biliyorum. ROA9223' ün hakkettiği yeri alacağını biliyorum. Biliyorum çünkü bu benim görüşüm değil. Bu, organik/biyolojik bakterileri bilenlerin görüşü. Ben sadece yarım yamalak akılla bu bilgileri tüketmeye çalışan biriyim. Bu alt yapı ile, işçi/çiftçi/köylü kafasıyla, (şimdilik), bu kadarını becerebiliyorum. Yine de bende bu merak olduğu sürece, bir kaç yüzyıl sonra bilgi tüketiminden, bilgi üretmeye geçeçeğimi de biliyorum. Ben aslında bir şey bilmiyorum ama bir şey biliyorum o da bir şey bilmeyeşimdir. (bu söz çalıntıdır, biraz değiştirip kendime maletmeye çalıştım.) Bak, işte yine ortalama insan ayarını tutturamadım. Bendeki genetik ayarsızlık olabilir. Gen nakli olmadığı sürece ben böyleyim. Beni şimdilik böyle kabul ediniz. Tekrar özür dilerim. Sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Sn.K0900; Çok önemli bir konuyu sorduğunuz için teşekkür ederim.Açıklamaya çalışacağım. Sizin asmalarınızda bu Filoksera yapraklarda mı yoksa asmanızın kök bölgesindemi olduğu uygulamalarımız için çok önemli. Yaprak filokserası ve kök filokserası olmak üzere iki ayrı gurupta ve mücadelesi çok önem arz eden bir hastalıktır. Kök bölgesinde ciddi hasarlara neden olur. Yaprakta hem larvalarını bırakabilir hemde toprakta larvalarını bırakabildiği bilim çevrelerinde tesbit edilmiştir. Kesinlikle ROA etkilidir.Ancak sorununuz hangi bölgede ise ona göre uygulama şeklini ve ağacınızın yaşınıda bildirirseniz uygulama dozunu söyleyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
Oğuz bey, asmalarımda hastalık yok, bu konu çelikten köklendirilen asmalarla ilgili. Asma çubukları hediye olarak geldi ve köklendirildi. Amerikan anaç üstüne aşılanmadan köklendirilebilirmi sorusunda aklımıza bionem ve roa geldi. Roa'nın satış takvimi belli oldumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#689 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() İki hafta kadar önce aldığım bir petunya fidesini diktikten bir kaç gün sonra yaprakları yatmaya başlayınca (geçen yıl bu şekilde başlayan hastalıktan hiç bir petunyamı kurtaramamıştım, birinde başlayınca sırayla diğerleri de aynı şekilde ölüyorlardı) hemen bionem püskürttüm. Ertesi gün yapraklar toparlanmaya başladı. Şu anda gayet iyi durumda. Külleme konusuna gelince yazan arkadaşın tereddütlerinin bitkinin sağlığı mı yoksa maliyet konusunda mı olduğunu çok iyi anlayamadım. Ben kendi küllenmeye yakalanmış ortancamın durumunu sırasıyla gösterirsem sonuç daha iyi ortaya çıkacaktır sanırım. İlk geldikleri gün. Soldakini ben aldım, sağdaki durumu iyi olanı anneme verdim. Tarih 24 Nisan ![]() Ertesi sün saksıya aldığımdaki durumu. 25 Nisan ![]() Bu arada ben külleme hastalığını hiç tanımıyordum. Birgün Bauhausdaki bir bitkinin yapraklarındaki lekelerin külleme olduğunu duyunca öğrendim. İşte o zaman hastalıklı yaprakları kesip bionem uygulamaya başladım. Durum 579 nolu mesajda görüldüğü gibi. Tarih 27 Mayıs. (Aynı zamanlarda annemin ortancasında da aynı lekeleri farkettim ve bir kaç püskürtmelik ilaç da ona hazırladım.) Tarih 1 Haziran ![]() Ve bu sabahki durum ![]() ![]() Bu arada anneminki de kurtuldu ve çiçek açıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#690 |
Ağaç Dostu
|
Sn.K0900 ; Ağustos ortalarına yetiştirmeye çalışıyorum. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |