![]() |
|
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.ialp; Her zaman beklerim.Gelmeden önce ararsanız sizinle tanışmayı çok isterim.Sağlıcakla kalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O ağaçlardan çocuklar elleriyle gönül rahatlığı içinde meyve toplayacak. Yoksa at zehiri bitir işi çok kolay ![]() Benim beyaz topraklarda alt komşu yaprak bitine karşı bu sene 3 kez kimyasal zehir kullandığını söyledi, beraber ağaçları dolaşırken "yine bitlenmiş bunlar tekrar ilaçlayacağım" diye söylenince yapraklara baktım, ortalıkta bit mit yok...Bit dediği ,armutda görülen mantar hastalığı. Yani armut yaprağındaki mantar için, 3 kez yaprak biti zehiri kullanmış, daha da kullanacak.Bereket uyardım, bu sefer de mantar için başka bir zehir aramaya başladı ![]() Üst komşu yabani otlardan bıkmış, kaz ayağı yapacağına "yabani ot ilacı kullanacağım " deyip duruyor. "O topraklarda yetiştirdiğiniz çilekleri gönül rahatlığı ile yiyebilecek misiniz" dedim. Delirmemek elde değil ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu; Mükemmel bir örnekleme yapmışsınız.Ben bu tür olaylarla hemen hemen hergün karşılaşmaktayım ve durum cidden çok vahim umarım bir an önce bu olayların önüne geçilmesi için gereken yapılır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Isparta'ya gidip de kebapçı Kadir'de Isparta kebabı yemeyenin hacılığı bile sayılmıyormuş ![]() http://www.milliyet.com.tr/2001/09/2...yazkarduz.html Hem ziyaret hem ticaret , bionemin hammadesi mercanköşk de toptan Isparta'dan alındığına göre ![]() Yakında Isparta, güllerinin yanında mercanköşküyle de anılacak gibi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
|
Anamur’lu patlıcan üreticisi İsmail Zeki Okbaz kış mevsimi nedeniyle serada ürettiği patlıcanlarına zehirli ilaçlar yerine Bionem (organik mikrobiyel gübre) vermeye başlayınca patlıcandaki tüm problemleri (mildiyö, külleme, kırmızı örümcek, beyaz sinek, kökteki mantari hastalıkları, nematod, vs gibi) çözdüğünü söyledi. Böylece de ilaç kalıntısı vs. problemleri olmayan, sağlıklı patlıcanlar ürettiğini sözlerine ekledi. ![]() Üreticilerin sebze ve meyve seralarında sürekli kontroller ve denetimler yapan Ziraat Mühendisi Sevgi Çeliktenyıldız konu ile ilgili şunları söyledi: “Bionem adı verilen mikrobiyel gübrenin içinde 5 çeşit eteri yağda beslenen bir bakteri olduğunu ve bu yağlardan ürettiği kitinaz enzimi sayesinde de zararlı böcek, ve mantarların dış kabuklarını oluşturan kitini eriterek onları yok ediyor. Böylece de ortalıkta zararlı kalmayınca hastalık ta olmuyor” dedi. Tarımda ekolojik ve ekonomik yaklaşım” sloganıyla ekolojik tarımı uyguladıklarını söyleyerek; kullanılan organomineral gübreler sayesinde topraklarımızı giderek çoraklaştırmak yerine; yıldan yıla ıslah edilerek daha da verimli hale getirilebileceğini; bu şekilde üretilen sebze ve meyvelerin son derece sağlıklı ve lezzetli olacağını da belirtti. http://www.anamurnet.net/tr/s_detay.asp?id=935 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Ağaç Dostu
|
Bionemin üreticilerimiz tarafından uygulanması konusu çok önemli.. Pazarda ya da markette satıştaki bir üründe bu ürün üretilirken kimyasal yerine Bionem kullanılarak korunmuştur ibaresi görürsem hiç düşünmem onu tercih ederim. O günleri görmek dileğiyle soruma geçiyorum. Oğuz bey bionemin kullanılmadan önce ilaç şişesi çalkalar gibi karıştırıyorum. Uygun miktardaki bionemi bitkilere püskürteceğim klorsuz su konulmuş püskürtme kabına koyuyorum. Bu kabı da sallayarak ürünün suya karışmasını sağlamam gerekiyor. Şimdiye kadar bunu yapabiliyordum ama artık kollarım yoruldu daha büyük püskürtme aleti aldım. Sanırım artık kabı sallayarak karıştırmam mümkün değil. ![]() Uygulamalarımda ilacın renginin değiştigini kullandığım püskürtme kabı şeffaf olmadığından göremiyorum. Kafam karıştı bionemi en verimli şekilde kullanmak için karıştırma işini nasıl yaparım? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-09-2008
|
*** deniz akvaryumu buraya artık biraz kısıtlı nedenlerle girdiğim için sdece izlemede kalmak zorunda kaldım bazı denemeler yapıyorum oguz beyle görüstükten sonraki hali asmaların hali son derece iyi ama külleme konusu baya tereddütlü cünkü ama bizim uygulamamız ama gerekse bizim umudumuz olan tamamen olmamasını istediğimiz için bana olan maliyeti fazla geldi . Bunun yanında gerçekten hayretler içinde kaldığım hiç bir akarist kalmaması ve bu sorunu ortadan kaldırması bile bir ayrıcalık diiyebilirim.Ama özellikle bu ürünlere hale devam etmeyi düünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ispartaya yolunuz düşerse kebapçı Kadire beraber gideriz inşallah ![]() ben 4 senedir Ispartada yaşayan bir eski İstanbulluyum burada kebapçı çok ama dediğiniz gibi Kadir başka , bu arada bir Ispartalı ahbabın söylediği kebap tarifi var oğlak eti ile denemedim kuzu ile denedim süper oluyo eti önce düdüklüde 10 dk. haşlayın sonra biraz yağ sürün ve fırına atın 30 dk.sonra pamuk gibi yumuşak kebap, denemenizi öneririm gerçi bu mesajın burda işi ne diyenler olurda kusura bakmayın artık yeri geldi yazdık . Birde bu siteye üye olduktan sonra bir sürü konu öğrendim işte en basiti kekik; bizim Sütçülerde bir çok çeşidi var dağlarda ama ben burada mercanköşkü dendiğini öğrendim, birde bahçemde yetiştirebilirsem daha mutlu olucam ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Belki Oğuz bey kızacak ama ben Antalyada tarlanın kenarında bir binada su depolarını gördüm ![]() Ayrıca feriha ya katılıyorum üzerinde bionem kullanılmıştır yazısını görsem hiç düşünmem alırım bende... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Ağaç Dostu
|
Sn.20horoz; Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bu sene ilaç kalıntısız , zehirsiz gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz ve satacağınız üzümleriniz var. Tekrar bol hasatlar bol kazançlar dileklerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Feriha Hanım; Öncelikle ürünümü bugüne kadar büyük titizlikle ve gayretle uyguladığınız için ayrıca iyi dileklerinizden ötürü size çok ama çok teşekkür ederim. Yeni almış olduğunuz ilaç pompalarınızda Bionemi sağlıklı kullanabilmeniz için İlacı hazırlarken bir kovanın içerisinde el mikseri ile güzelce karıştırıp ve pompanızın içine aktardığınızda hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Ancak 20 Dakikada ilaçlamanızı bitirmeniz gerekir.Aksi taktirde homojenliği tekrar eski durumuna gelir ve tekrar karıştırmanız gerekir. Bir önemli hususta eğer ilaçlama pompanızda ilaç artarsa ertesi gün kullanmadan önce mutlaka tekrar karıştırıp uygulamanız gerekir. Bu yüzden harcayacağınız su miktarına göre karışım hazırlarsanız daha uygun olacaktır. Herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Ağaç Dostu
|
Ticari yetiştiriciler için Taral ilaç makinasında Bionemin karışım resimlerini ekliyorum.İlk resim karışmadan önceki hali son resim karışım olduktan sonraki halidir.Tabanca içeriye yukarıdan devridaim yaptırıyor kullanımda dikkat edilecek en önemli hususlardan bir tanesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu; Yorumlarınızla ve gönülden verdiğiniz desteğiniz için çok teşekkür ederim.Arazinizde Bionem ile nice ürünler yetiştirmeniz dileklerimle.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
En kısa zamanda bu kadir olayını gerçekleştirelim.İşin açıkcası özledim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu; Ispartaya gelip de Antalya ya uğramamak olmaz köfte piyaz iyidir bizim buraların eğer programınız müsait olursa mutlaka beklerim. Roa da ruhsat aşaması bitmek üzere . Bomba gibi geliyorum bu arada web sitem yenilendi son durumuna bir göz atıp fikrinizi söylerseniz çok sevinirim. www.roa-turkey.com |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu ; Roa da turşu yapımı ile ilgili uygulama bölümüne mutlaka bakın. Düzenleyen Oğuz Alper : 10-06-2009 saat 00:36 Neden: hata |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9360 Piyazcı Mustafa (arapsuyundaki yeni yeri)nın karşısında evim var. Sadece piyaz yerim şiş sevmem.Size uğramaya çalışacağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Çok mutlu olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Roa-roa natura- roa plus arasında ne fark var? 200 lt su 1 lt bionemle karışırken şimdi 30 ml roa ile karışacak.Süper konsantre bir ürün çıkmış ![]() Site tek kelime ile muhteşem, tebrikler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Türkiye gündemine bomba gibi geliyorsunuz, haydi hayırlısı. --------------------------------- İnsan Sağlığı ROA, insan vücudunda oluşan mantar bazlı tüm hastalıklara (mantar bazlı sedef ve egzamalar dahil) tam ve kesin etkinlikte bir tedavi sağlamaktadır. İçerisinde ROA9223 bakterisi barındıran ve ticari marka olarak ayak sağlığı üzerinde uzmanlaşmış bir merkezin adını taşıyan ürünümüz, 2008 yılı sonunda ruhsatlandırılmış olup, satış ve dağıtımı aynı merkez tarafından sürdürülmektedir. Ayak mantarı, mikroskobik görünüm.Sağlıkla ilgili diğer alternatif kullanım alanlarına yönelik AR-GE çalışmaları ise bağımsız olarak sürdürülmektedir. Bunlar; Bakteri ve Mantar Sterilizasyonları: Bu alanda kullanılmakta olan yüksek maliyetli kimyasal alternatiflerin işlevini aynı etkinlikle, çok daha düşük maliyetle ve biyolojik yöntemle yerine getirebilmektedir. Antibakteriyel ve Antifungal Sıvı Sabun. Saç Sağlığı: ROA preparatının, saç sağlığı alanında kullanımı giderek yaygınlaşan ve organik bir bileşik olan melasla fermente edilerek, saç derisinin ihtiyacı olan demirin alımını kolaylaştıracak ürün geliştirilmesi yönündeki çalışmalar devam etmektedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Roa plus = Fungusit,insektisit,akarisit,nematisit,köklendiric i,gübre Ambalaj şekli 250ml uygulaması damlama sulama ile 1dönüme 250ml yaprak uygulaması 200lt suya 30ml Roa = Fungusit,insektisit,akarisit,nematisit,köklendiric i Ambalajı 30ml Damlama sulama ile dönüme 2 aded Yaprak uygulaması 200lt suya 30ml |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Roa
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Akcan67;Yavaş yavaş eksikleri gidereceğim.Bu arada sizin uygulamalarınız nasıl gidiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu ; Çok teşekkür ederim . En kısa zamanda bilgiler eklenecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|