agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-06-2009, 16:06   #631
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Sn.ialp;
Her zaman beklerim.Gelmeden önce ararsanız sizinle tanışmayı çok isterim.Sağlıcakla kalın.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 16:18   #632
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Oğuz Bey;

Sanırım size hala satış yetkisi verilmedi, hayırlısı olsun.

Sayenizde edindiğim Biyonem ile ilaçladığım şeftaliler (şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmışlardı ve hastalıklı yaprakları tek tek toplayarak imha etmiştim) kısa sürede çok güzel sağlıklı yapraklara kavuşmaya başladı. Armut filizlerindeki siyah böcekler ise ikinci ilaçlamadan sonra kayboldu umarım tekrar musallat olmazlar Genel olarak bütün fidanlarda çok sağlıklı bir görünüme kavuştu.

Gelişmeleri takip edip tekrar yazarım, hastalıklı yaprakları fotoğraflamıştım. Hatta boş bir zamanımda onları ve yeni hallerini fotoğraflayıp onları da buraya koyarım inşallah.

Bizi Bionemle (kekiksuyu) tanıştırdığınız için teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.
Herşeyden önemlisi toprağı zehirlemeden organik ürün alabilmek.

O ağaçlardan çocuklar elleriyle gönül rahatlığı içinde meyve toplayacak.

Yoksa at zehiri bitir işi çok kolay

Benim beyaz topraklarda alt komşu yaprak bitine karşı bu sene 3 kez kimyasal zehir kullandığını söyledi, beraber ağaçları dolaşırken "yine bitlenmiş bunlar tekrar ilaçlayacağım" diye söylenince yapraklara baktım, ortalıkta bit mit yok...Bit dediği ,armutda görülen mantar hastalığı.

Yani armut yaprağındaki mantar için, 3 kez yaprak biti zehiri kullanmış, daha da kullanacak.Bereket uyardım, bu sefer de mantar için başka bir zehir aramaya başladı

Üst komşu yabani otlardan bıkmış, kaz ayağı yapacağına "yabani ot ilacı kullanacağım " deyip duruyor. "O topraklarda yetiştirdiğiniz çilekleri gönül rahatlığı ile yiyebilecek misiniz" dedim.

Delirmemek elde değil

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 16:29   #633
Ağaç Dostu

Sn.Denizakvaryumu;

Mükemmel bir örnekleme yapmışsınız.Ben bu tür olaylarla hemen hemen hergün karşılaşmaktayım ve durum cidden çok vahim umarım bir an önce bu olayların önüne geçilmesi için gereken yapılır.

Eski 09-06-2009, 18:45   #634
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ialp32 Mesajı Göster
Bana 120km. Bionem canım istedimi gider alırım en azından çilek tarlasını görmüş olurum, bakarsınız Oğuz beylede tanışırım ne şanslıymışım değil mi? Arkadaşlar...
Eh Oğuz Beye de Isparta yakın, o da gider Isparta'ya kebapçı Kadir'de bir de Isparta kebabı yer.

Isparta'ya gidip de kebapçı Kadir'de Isparta kebabı yemeyenin hacılığı bile sayılmıyormuş

http://www.milliyet.com.tr/2001/09/2...yazkarduz.html

Hem ziyaret hem ticaret , bionemin hammadesi mercanköşk de toptan Isparta'dan alındığına göre

Yakında Isparta, güllerinin yanında mercanköşküyle de anılacak gibi.

Eski 09-06-2009, 19:03   #635
Ağaç Dostu

Anamur’lu patlıcan üreticisi İsmail Zeki Okbaz kış mevsimi nedeniyle serada ürettiği patlıcanlarına zehirli ilaçlar yerine Bionem (organik mikrobiyel gübre) vermeye başlayınca patlıcandaki tüm problemleri (mildiyö, külleme, kırmızı örümcek, beyaz sinek, kökteki mantari hastalıkları, nematod, vs gibi) çözdüğünü söyledi. Böylece de ilaç kalıntısı vs. problemleri olmayan, sağlıklı patlıcanlar ürettiğini sözlerine ekledi.

Name:  935_b4.jpg
Views: 730
Size:  63.8 KB

Üreticilerin sebze ve meyve seralarında sürekli kontroller ve denetimler yapan Ziraat Mühendisi Sevgi Çeliktenyıldız konu ile ilgili şunları söyledi:

“Bionem adı verilen mikrobiyel gübrenin içinde 5 çeşit eteri yağda beslenen bir bakteri olduğunu ve bu yağlardan ürettiği kitinaz enzimi sayesinde de zararlı böcek, ve mantarların dış kabuklarını oluşturan kitini eriterek onları yok ediyor. Böylece de ortalıkta zararlı kalmayınca hastalık ta olmuyor” dedi.

Tarımda ekolojik ve ekonomik yaklaşım” sloganıyla ekolojik tarımı uyguladıklarını söyleyerek; kullanılan organomineral gübreler sayesinde topraklarımızı giderek çoraklaştırmak yerine; yıldan yıla ıslah edilerek daha da verimli hale getirilebileceğini; bu şekilde üretilen sebze ve meyvelerin son derece sağlıklı ve lezzetli olacağını da belirtti.

http://www.anamurnet.net/tr/s_detay.asp?id=935

Eski 09-06-2009, 19:35   #636
Ağaç Dostu

Sn.20Horoz,
uzun zamandır bionem uygulanmış asma resimlerini eklemiyorsunuz, son durum nedir?

Sn.Halil Önen,
sizde son durum nedir? Bionemden memnun musunuz, heykel meselesi ne oldu

Eski 09-06-2009, 20:01   #637
Ağaç Dostu

feriha's Avatar

Giriş Tarihi: 05-10-2007
Galeri: 5
Bionemin üreticilerimiz tarafından uygulanması konusu çok önemli.. Pazarda ya da markette satıştaki bir üründe bu ürün üretilirken kimyasal yerine Bionem kullanılarak korunmuştur ibaresi görürsem hiç düşünmem onu tercih ederim. O günleri görmek dileğiyle soruma geçiyorum.

Oğuz bey bionemin kullanılmadan önce ilaç şişesi çalkalar gibi karıştırıyorum. Uygun miktardaki bionemi bitkilere püskürteceğim klorsuz su konulmuş püskürtme kabına koyuyorum. Bu kabı da sallayarak ürünün suya karışmasını sağlamam gerekiyor. Şimdiye kadar bunu yapabiliyordum ama artık kollarım yoruldu daha büyük püskürtme aleti aldım. Sanırım artık kabı sallayarak karıştırmam mümkün değil.
Uygulamalarımda ilacın renginin değiştigini kullandığım püskürtme kabı şeffaf olmadığından göremiyorum. Kafam karıştı bionemi en verimli şekilde kullanmak için karıştırma işini nasıl yaparım?
Name:  DSCN6076.jpg
Views: 601
Size:  45.4 KB

feriha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 20:08   #638
Ağaç Dostu

Açıkçası ben de merak ediyorum.

Bu pompayı salla salla nereye kadar Hayırlı olsun, olay gittikçe profosyonel boyut kazanmakta.

1 tonluk su deposu da peşinden gelecek gibi

Eski 09-06-2009, 20:13   #639
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-09-2008
*** deniz akvaryumu buraya artık biraz kısıtlı nedenlerle girdiğim için sdece izlemede kalmak zorunda kaldım bazı denemeler yapıyorum oguz beyle görüstükten sonraki hali asmaların hali son derece iyi ama külleme konusu baya tereddütlü cünkü ama bizim uygulamamız ama gerekse bizim umudumuz olan tamamen olmamasını istediğimiz için bana olan maliyeti fazla geldi .
Bunun yanında gerçekten hayretler içinde kaldığım hiç bir akarist kalmaması ve bu sorunu ortadan kaldırması bile bir ayrıcalık diiyebilirim.Ama özellikle bu ürünlere hale devam etmeyi düünüyorum.

20horoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 20:26   #640
Ağaç Dostu

Yani külleme konusunda çok fazla etkili değil mi ?

Eski 09-06-2009, 20:46   #641
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Eh Oğuz Beye de Isparta yakın, o da gider Isparta'ya kebapçı Kadir'de bir de Isparta kebabı yer.

Isparta'ya gidip de kebapçı Kadir'de Isparta kebabı yemeyenin hacılığı bile sayılmıyormuş

http://www.milliyet.com.tr/2001/09/2...yazkarduz.html

Hem ziyaret hem ticaret , bionemin hammadesi mercanköşk de toptan Isparta'dan alındığına göre

Yakında Isparta, güllerinin yanında mercanköşküyle de anılacak gibi.
Sn.denizakvaryumu ;

Ispartaya yolunuz düşerse kebapçı Kadire beraber gideriz inşallah

ben 4 senedir Ispartada yaşayan bir eski İstanbulluyum burada kebapçı çok ama dediğiniz gibi Kadir başka , bu arada bir Ispartalı ahbabın söylediği kebap tarifi var oğlak eti ile denemedim kuzu ile denedim süper oluyo eti önce düdüklüde 10 dk. haşlayın sonra biraz yağ sürün ve fırına atın 30 dk.sonra pamuk gibi yumuşak kebap, denemenizi öneririm gerçi bu mesajın burda işi ne diyenler olurda kusura bakmayın artık yeri geldi yazdık .

Birde bu siteye üye olduktan sonra bir sürü konu öğrendim işte en basiti kekik;
bizim Sütçülerde bir çok çeşidi var dağlarda ama ben burada mercanköşkü dendiğini öğrendim, birde bahçemde yetiştirebilirsem daha mutlu olucam (Oğuz bey sizi unutmadım denk gelirse Ispartada Kadire gideriz) iyi günler dileklerimle...

ialp32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 20:50   #642
Ağaç Dostu

ialp32's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Açıkçası ben de merak ediyorum.

Bu pompayı salla salla nereye kadar Hayırlı olsun, olay gittikçe profosyonel boyut kazanmakta.

1 tonluk su deposu da peşinden gelecek gibi
Sn.denizakvaryumu ;

Belki Oğuz bey kızacak ama ben Antalyada tarlanın kenarında bir binada su depolarını gördüm sizindediğiniz gibi çok büyük bir depoydu..

Ayrıca feriha ya katılıyorum üzerinde bionem kullanılmıştır yazısını görsem hiç düşünmem alırım bende...

ialp32 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2009, 23:33   #643
Ağaç Dostu

Sn.20horoz;
Yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Bu sene ilaç kalıntısız , zehirsiz gönül rahatlığıyla yiyebileceğiniz ve satacağınız üzümleriniz var. Tekrar bol hasatlar bol kazançlar dileklerimle

Eski 09-06-2009, 23:41   #644
Ağaç Dostu

Sn.Feriha Hanım;

Öncelikle ürünümü bugüne kadar büyük titizlikle ve gayretle uyguladığınız için ayrıca iyi dileklerinizden ötürü size çok ama çok teşekkür ederim.

Yeni almış olduğunuz ilaç pompalarınızda Bionemi sağlıklı kullanabilmeniz için İlacı hazırlarken bir kovanın içerisinde el mikseri ile güzelce karıştırıp ve pompanızın içine aktardığınızda hiç bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.

Ancak 20 Dakikada ilaçlamanızı bitirmeniz gerekir.Aksi taktirde homojenliği tekrar eski durumuna gelir ve tekrar karıştırmanız gerekir.

Bir önemli hususta eğer ilaçlama pompanızda ilaç artarsa ertesi gün kullanmadan önce mutlaka tekrar karıştırıp uygulamanız gerekir.

Bu yüzden harcayacağınız su miktarına göre karışım hazırlarsanız daha uygun olacaktır.
Herşey gönlünüzce olsun.Sevgiler

Eski 09-06-2009, 23:46   #645
Ağaç Dostu

Ticari yetiştiriciler için Taral ilaç makinasında Bionemin karışım resimlerini ekliyorum.İlk resim karışmadan önceki hali son resim karışım olduktan sonraki halidir.Tabanca içeriye yukarıdan devridaim yaptırıyor kullanımda dikkat edilecek en önemli hususlardan bir tanesi.

Eklenen Resimler

Eski 09-06-2009, 23:53   #646
Ağaç Dostu

Sn.Denizakvaryumu;

Yorumlarınızla ve gönülden verdiğiniz desteğiniz için çok teşekkür ederim.Arazinizde Bionem ile nice ürünler yetiştirmeniz dileklerimle.Sevgiler

Eski 10-06-2009, 00:05   #647
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ialp32 Mesajı Göster

(Oğuz bey sizi unutmadım denk gelirse Ispartada Kadire gideriz) iyi günler dileklerimle...

En kısa zamanda bu kadir olayını gerçekleştirelim.İşin açıkcası özledim

Eski 10-06-2009, 00:24   #648
Ağaç Dostu

Benim için de Isparta kebabı yiyin ağustos gibi ben de Isparta'ya uğrayacağım.

Oğuz Bey,

gübreli bionemde (roa)son durum nedir?

Eski 10-06-2009, 00:29   #649
Ağaç Dostu

Sn.Denizakvaryumu;

Ispartaya gelip de Antalya ya uğramamak olmaz köfte piyaz iyidir bizim buraların eğer programınız müsait olursa mutlaka beklerim.

Roa da ruhsat aşaması bitmek üzere . Bomba gibi geliyorum bu arada web sitem yenilendi son durumuna bir göz atıp fikrinizi söylerseniz çok sevinirim.

www.roa-turkey.com

Eski 10-06-2009, 00:32   #650
Ağaç Dostu

Sn.Denizakvaryumu ;

Roa da turşu yapımı ile ilgili uygulama bölümüne mutlaka bakın.

Düzenleyen Oğuz Alper : 10-06-2009 saat 00:36 Neden: hata
Eski 10-06-2009, 00:40   #651
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Sn.Denizakvaryumu;

Ispartaya gelip de Antalya ya uğramamak olmaz köfte piyaz iyidir bizim buraların

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=9360

Piyazcı Mustafa (arapsuyundaki yeni yeri)nın karşısında evim var.

Sadece piyaz yerim şiş sevmem.Size uğramaya çalışacağım.

Eski 10-06-2009, 00:41   #652
Ağaç Dostu

Çok mutlu olurum.

Eski 10-06-2009, 00:42   #653
Ağaç Dostu

Alıntı:
Roa da ruhsat aşaması bitmek üzere . Bomba gibi geliyorum bu arada web sitem yenilendi son durumuna bir göz atıp fikrinizi söylerseniz çok sevinirim.

www.roa-turkey.com
Anladığım kadarı ile bionemin sonu geliyor

Roa-roa natura- roa plus arasında ne fark var?

200 lt su 1 lt bionemle karışırken şimdi 30 ml roa ile karışacak.Süper konsantre bir ürün çıkmış

Site tek kelime ile muhteşem, tebrikler.

Eski 10-06-2009, 00:47   #654
Ağaç Dostu

Alıntı:
Sn.Denizakvaryumu ;

Roa da turşu yapımı ile ilgili uygulama bölümüne mutlaka bakın.
Sadece turşu mu ?Ne diyeceğimi bilemiyorum, şaşırtıcı.

Türkiye gündemine bomba gibi geliyorsunuz, haydi hayırlısı.

---------------------------------

İnsan Sağlığı

ROA, insan vücudunda oluşan mantar bazlı tüm hastalıklara (mantar bazlı sedef ve egzamalar dahil) tam ve kesin etkinlikte bir tedavi sağlamaktadır. İçerisinde ROA9223 bakterisi barındıran ve ticari marka olarak ayak sağlığı üzerinde uzmanlaşmış bir merkezin adını taşıyan ürünümüz, 2008 yılı sonunda ruhsatlandırılmış olup, satış ve dağıtımı aynı merkez tarafından sürdürülmektedir.

Ayak mantarı, mikroskobik görünüm.Sağlıkla ilgili diğer alternatif kullanım alanlarına yönelik AR-GE çalışmaları ise bağımsız olarak sürdürülmektedir. Bunlar;
Bakteri ve Mantar Sterilizasyonları: Bu alanda kullanılmakta olan yüksek maliyetli kimyasal alternatiflerin işlevini aynı etkinlikle, çok daha düşük maliyetle ve biyolojik yöntemle yerine getirebilmektedir.

Antibakteriyel ve Antifungal Sıvı Sabun.

Saç Sağlığı: ROA preparatının, saç sağlığı alanında kullanımı giderek yaygınlaşan ve organik bir bileşik olan melasla fermente edilerek, saç derisinin ihtiyacı olan demirin alımını kolaylaştıracak ürün geliştirilmesi yönündeki çalışmalar devam etmektedir.

Eski 10-06-2009, 00:48   #655
Ağaç Dostu

Roa plus = Fungusit,insektisit,akarisit,nematisit,köklendiric i,gübre
Ambalaj şekli 250ml uygulaması damlama sulama ile 1dönüme 250ml yaprak uygulaması 200lt suya 30ml

Roa = Fungusit,insektisit,akarisit,nematisit,köklendiric i
Ambalajı 30ml Damlama sulama ile dönüme 2 aded
Yaprak uygulaması 200lt suya 30ml

Eski 10-06-2009, 00:49   #656
Ağaç Dostu

Çok teşekkür ederim.

Eski 10-06-2009, 01:03   #657
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Roa

Alıntı:
Sn.Denizakvaryumu;

Ispartaya gelip de Antalya ya uğramamak olmaz köfte piyaz iyidir bizim buraların eğer programınız müsait olursa mutlaka beklerim.

www.roa-turkey.com
Acizane tavsiyemdir.Bu kadar ciddi bir konuyu daha kalın harflerle yazsaydınız okumak bu kadar zor olmazdı.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 01:09   #658
Ağaç Dostu

Sn.Akcan67;Yavaş yavaş eksikleri gidereceğim.Bu arada sizin uygulamalarınız nasıl gidiyor?

Eski 10-06-2009, 01:19   #659
Ağaç Dostu

Oğuz Bey,

Roa sitesinde;

Roa-roa natura-roa plus arasındaki farklar belirgin olarak anlatılmamış.

Sitede bu konuda açıklık getirirseniz çok daha yararlı olur.

Eski 10-06-2009, 01:21   #660
Ağaç Dostu

Sn.Denizakvaryumu ;
Çok teşekkür ederim . En kısa zamanda bilgiler eklenecek.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025