![]() |
|
![]() |
#601 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.lerdemir; İlginize teşekkür ederim. Yapraklarınızı gördüm bunun sebebi Bionem ile alakalı değil başka bir problem var. Konunun uzmanları bilgilendirirler umarım. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Lerdemir; Ateş yanıklığına benzettim. Eğer ateş yanıklığı ise 3gün ara ile Bionem yaprak ve gövde uygulaması yaparsanız diğer yapraklara bulaştırmaz.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Ağaç Dostu
|
Bioneme merhaba
Evet bu akşam üzeri 4 pompa bionem uyguladım ; biber,domates,patlıcan,acur,kavun,karpuz,kabak, bazı meyva ağaçlarım ve bazı güllerim hepsine dinlenmiş suyum yetmedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ialp32; Hayırlı uğurlu olsun. Zehirsiz sağlıklı bol hasatlar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Ağaç Dostu
|
Sn.K0900 ; Nasıl iyilikse artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Ağaç Dostu
|
Kirazlar ve sizin adınıza sevindim. Ne kadar iyilik okadar kalıntı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#609 |
Ağaç Dostu
|
"Ateş yanıklığı" nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#610 |
Ağaç Dostu
|
Erwinia amylovora ( bakteri )hastalığına halk dilinde ateş yanıklığı denir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Alıntı:
Aynı sorun bende de var ne yapacağım bilmiyorum.Kök uygulaması yapmıştım tüm fidlerime ; ama biberlerimi yeşil yaprak bitleri sardı hatta kol atan çilek fidelerimide sarmışlar..Buda yetmezmiş gibi biber fidelerim açan çiçekleri kopup düşüyor RR leriminde çiçekleri aynı durumda aynı zamanda RR lerimin yapraklarında küllenmeler var.Oysaki hepsinde bionemi düzenli bir şekilde kullandım.Nasıl bir yol izlemeliyim yardım lütfen... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
|
Bahsetmiş olduğunuz problemler kök bölgesi ile alakalı değiller , düzenli olarak Yaprak Uygulamalarını yapmazsanız bu sorunlarınızı çözemessiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçek açtıktan sonra çiçeklerinizin kopup düşmesi BİONEM ile alakalı bir sorun değildir.Lütfen Çinko ve Bor uygulamalarınızı kontrol ediniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-02-2009
|
Ben tüm fidelerime bionemden başka bir uygulama yapmadım Oğuz Bey..Zaten bunlarda benim ilk fidelerim çinko bor nasıl kullanırılır o kadar bilgili değilim.Sizden bionemi edinene kadarda birçok soru sormuştum hatırlarsanız..Yeşil bitler için bionemi hangi şekilde kullanmamı tavsiye edersiniz artı birşey kullanmam gerekirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Levsel; Yeşil yaprak bitleri için 1/2 Lt suya 1 çay kaşığı Bionemi ( Hızlıca çalkalayıp hemen bölün ) İyice mikserle karıştırıp yapraklarınızın altına ( ÇOK ÖNEMLİ ) üstüne ve gövdesine püskürtünüz. Bu uygulamayı yaparken yaprak biti olan bitkilerinize 3 gün ara ile tekrar ediniz sonra hafata da 1 uygulama yaparsanız sorununuz çözülmüş olacaktır. Bor ve çinko ile NPK gübreleri konusunda forumda arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Alper; Belki zor bir istek ama sizin kendi tarlanızda veya evinizde uygulamaya başlarken kameraya çekseniz daha sonra burada link olarak sunsanız bizlerde ordan seyretsek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ialp ;Kesinlikle haklısınız ne kadar başarılı karışım yaparsak aldığımız sonuçlar çok daha mükemmel oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
|
http://www.alternatiftorostarim.com/tanitim/ Tanıtım oldukça güzel olmuş ![]() Bir de şu karıştırma işine bir çözüm bulunsa , bahçede mikseri vs. nerede bulacağız ![]() http://www.alternatiftorostarim.com/haberler.html Bionemi bulan hocamı da görmüş olduk ![]() Foruma giriyor mu? --------------------------- Türkiye'de en zor işlerden biri de mucitlikliktir. Eğer bir şey icat ederseniz üstünüze gelmeyen kalmaz. sizi yerden yere vururlar. Bu mucitlerden biri de Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyelelerinden Prof. Dr. Oktay Yeğen oldu. Oktay Yeğen, sebzelerin suyuna karışarak zarar veren bir böcek türünü buldu. Sonra da ona karşı kullanılacak ilacı geliştirdi. Ancak Oktay Yeğen'in buluşu ne bilim çevrelerinde, ne de tarım kesiminde ilgi görmedi. Yıllarca bakanlık lisansı da alamayan Prof. Dr. Yeğen'in 20 yıldır dilinde tüy bitmesine karşın derdini anlatamadığını söylüyor. Daha doğrusu onu doğru anlayan bulunmuyor. Fikret GÜLCÜ'nün özel haberi... Prof. Dr. Oktay Yeğen'in özgeçmişine bakıldığında 40 yıldır tarımla, üstelik tarım bilimiyle, üstelikte epeyce ayrıntılı olarak uğraştığı görülüyor. 1985-1996 yılları arasında Akdeniz Üniversitesi Rektör yardımcılığı da yapan Prof.Dr. Oktay Yeğen, yıllar geçtikte kariyerine kariyer ekledi. Aynı üniversitede bir dönem Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanlığı ve Fitopatoloji Anabilim Dalı Başkanlığı da yapan Oktay Yeğen, bu 40 yıllık emeğin birikimiyle ulaştığı buluşun kabul görmemesinden yakınıyor. Prof. Dr. Oktay Yeğen, sebzelerin sularına karışarak zarar veren ve yüzde 30'lara varan kayıplara yol açan bir böcek türü buldu. Yeğen, bu böcek türüne karşı ilaç da geliştirdi. Ancak Yeğenleri buluşları bilim çevrelerinde, tarım çevrelerinde ilgi görmedi. Üstelik yeğen bir kaç kez bakanlığın kapısından da çevrildi. Antalya Fuar Merkezi'nde açılan Growtech Seracılık Fuarı'nda açılan bir standın köşesinde buluşunu tanıtmaya çalışan Oktay Yeğen'in anlattıkları Türkiye'de bilim adamı hele hele de mucit olmanın ne kadar zor olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Çünkü ona bir dokununca bin ah işittik. http://www.kanalvip.com.tr/haber_det...9&baslik_id=38 ------------------------------ İki Türk Profesör, Isparta'da yetişen ve geçen yıl kilosu 700 bin lira olan ürünün tamamını zirai ilaçlarda hammadde olarak kulanmak üzere satın aldı ISPARTA Tarım İl Müdürlüğü'nün Isparta çiftçisine ekonomik kazanç sağlaması için kekik tarımı üzerinde yaptığı yoğun çalışmalar meyvesini verdi. Amerika'da bir üniversitede görev yapan iki Türk profesör 2001 yılında Isparta'da yetişecek kekiklerin tamamını istediklerini bildirdi. İNCELEMELERDE BULUNDULAR Bu yıl Isparta'da bin dekar alanda üretim yapılacağını kaydeden Tarım İl Müdürü Ramazan Nazlı, bu yıl 300 tona yakın ürün elde edileceğini açıkladı. Nazlı, Amerika'da görev yapan Prof. Dr. Sadık Tüzün ve Prof. Dr. Oktay Yeğen'in Isparta'ya gelerek incelemelerde bulunduklarını kaydetti. İLAÇ HAMMADESİ OLACAK Kekiğin ekolojik tarımda uygulanan zirai mücadele ilaçlarının hammaddesi olarak kullanılacağını belirten Nazlı, ‘‘2001 yılında Isparta'da yetişecek tüm ürünü istediler. Kekiğin kilosu geçtiğimiz yıl 700 bin liradan satıldı. Yani bu yıl Isparta çiftçisinin cebine iyi para girecek’’ diye konuştu. PATENT ALINDI İki uzmanın geçtiğimiz günlerde Isparta'da yaptıkları incelemeden olumlu sonuç çıkardıklarını kaydeden Nazlı, ‘‘Bu uzmanlar ekolojik tarımda uygulanan zirai mücadele ilaçlarının patentini almışlar. Kekik üretiminin gelişmesi için yaptığımız çalışmalar artık meyvesini vermiştir’’ dedi. http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/01/29/288280.asp Düzenleyen denizakvaryumu : 09-06-2009 saat 09:01 Neden: link ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Ağaç Dostu
|
Ticari yetiştiricilik yapanların çoğunda taral ilaç makinası veya turbo makinalar olduğu için karışım bu makinalarda kolay oluyor.Ev kullanıcıları ve makinası olmayanlar için karışım işi zorlaşıyor.Yine de organik yetiştiricilik için bu eziyete değer diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yoksa Origanum onites mi? (İzmir mercanköşkü ) Not:Haberde kekik dense de Türkiye'de mercanköşke ve savory e kekik dendiğinden doğrusu mercanköşk olmalıdır. Yani bioneme kokusunu ve hammaddesini sağlayan ana unsur kekik değil mercanköşktür. Diye biliyorum.Yanılıyor muyum Oğuz Bey ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu; Haklısınız.Kekiğin killosu 5.5 - 6 TL lere kadar yükseldi . Eskiden yağın lt sini 115 TL toptan alırken şuanda tam 200 TL ye temin edebiliyoruz.İnanılmaz bir fiyat artışı var son iki yıldır.Bu artışları kesinlikle Bionem ücretlerine yansıtmadık. Origanum onites dir.Ancak toplama hasat zamanı Bionem üretiminde önemli rol almaktadır.Hasatın doğru zamanda yapılması çok ama çok önemlidir. Düzenleyen Oğuz Alper : 09-06-2009 saat 14:38 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Ağaç Dostu
|
Mercanköşk, organik tarımdaki bu önemi nedeni ile ilerleyen zamanlarda çok daha önemli bir bitki olacaktır. Özellikle karvakrol oranı yüzde 80 lere varan; Origanum onites ve origanum vulgare subsp.hirtum yönünden. Tarımla uğraşan arkadaşlar, mercanköşkün kg.fiyatları çok iyi.Bu bitkiyi bir düşünün derim ![]() http://documents.anadolu.edu.tr/biha.../soflazpdf.pdf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Ağaç Dostu
|
İlginizi çekeceğini umduğum bir labaratuvar testi. Rhizoctonia solani , Helminthosporium sativum , Ophiostoma ye karşı BİONEM in etkisini gösteren test. Düzenleyen Oğuz Alper : 16-06-2009 saat 23:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Ağaç Dostu
|
Açıkçası bioneme karşı başlangıçtaki kuşkulu yaklaşımım gitti. Bunda, Oğuz Bey in bu forumdaki payı çok çok büyük hatta Oğuz Bey olmasaydı bu ürünün benim için diğer ürünlerden bir farkı olmayacaktı. PR denilen kavramın ve bir ürün tanıtımında doğru kişilerle çalışmanın önemi burada çok net olarak görüldü. Doğru ürün, doğru kişilerle tanıtılınca hedefe çok daha çabuk varılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Denizakvaryumu ; Çok teşekkür ederim. Bütün dileğim ilaç bayilerindeki raflarda 500 çeşit zehir yerine insanlara ve doğaya hiçbir zararı olmayan bizim gibi ürünlerden ve üreticilerden 500 çeşit olsun ve bu ilaçları kullandıran danışmanların da artık bazı şeylerin farkına varması gerekiyor. Tüm milletçe sahip çıkmamız gerekiyor.Bu sözlerim sadece BİONEM için geçerli değil. Organik yoluna gönül vermiş insanları kandırmadan ürün üreten ve tüm üreticiler için geçerli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Oğuz Bey; Sanırım size hala satış yetkisi verilmedi, hayırlısı olsun. Sayenizde edindiğim Biyonem ile ilaçladığım şeftaliler (şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmışlardı ve hastalıklı yaprakları tek tek toplayarak imha etmiştim) kısa sürede çok güzel sağlıklı yapraklara kavuşmaya başladı. Armut filizlerindeki siyah böcekler ise ikinci ilaçlamadan sonra kayboldu umarım tekrar musallat olmazlar ![]() Gelişmeleri takip edip tekrar yazarım, hastalıklı yaprakları fotoğraflamıştım. Hatta boş bir zamanımda onları ve yeni hallerini fotoğraflayıp onları da buraya koyarım inşallah. Bizi Bionemle (kekiksuyu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Ağaç Dostu
|
Sn.BalıkçıSerdar ; Güzel sözleriniz ve ürünüm hakkındaki yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Ağaçlar .net satış izni malesef Sn.Malina da takıldı bekliyor ![]() Sizlere mahçup olmamak inanılmaz mutluluk verici . Herşey gönlünüzce olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Ağaç Dostu
|
Benim de danışmak istediğim yeni durumlar var. Güllerimdeki bitlerden kurtuldum, ancak şimdi de teşhisini sitemiz sayesinde koyabildiğim, Sürgün büken delik açan tırtıl "Ardis brunniventris'' saldırısıyla karşı karşıyayım. Güller gonca doldu diye sevinirken, zararı 1-2 gün içinde nasıl vermişlerse inanılır gibi değil. Bionem bu zararlı ile mücadele de fayda sağlar mı? Küçük bir sebze bahçesi oluşturdum. Sebzelere de aynı şekilde uygulama yapıyorum. Doğru mudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Koyu yeşil ; Sebze bahçenizde de aynı uygulamalar geçerlidir.Sağlıklı sebzeler yemeniz dileklerimle sormuş olduğunuz "Ardis brunniventris'' e karşı Bionemin içerisindeki bakteri ve çıkarmış olduğu enzimler etkilidir.Yapmanız gereken 3 gün ara ile hem kök hem yaprak uygulamasını yaparsanız sorununuzu halledecektir.Gönlünüzü rahat tutun.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |