View Single Post
Eski 09-06-2009, 16:18   #632
denizakvaryumu
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi BalıkcıSerdar Mesajı Göster
Oğuz Bey;

Sanırım size hala satış yetkisi verilmedi, hayırlısı olsun.

Sayenizde edindiğim Biyonem ile ilaçladığım şeftaliler (şeftali yaprak kıvırcıklığı hastalığına yakalanmışlardı ve hastalıklı yaprakları tek tek toplayarak imha etmiştim) kısa sürede çok güzel sağlıklı yapraklara kavuşmaya başladı. Armut filizlerindeki siyah böcekler ise ikinci ilaçlamadan sonra kayboldu umarım tekrar musallat olmazlar Genel olarak bütün fidanlarda çok sağlıklı bir görünüme kavuştu.

Gelişmeleri takip edip tekrar yazarım, hastalıklı yaprakları fotoğraflamıştım. Hatta boş bir zamanımda onları ve yeni hallerini fotoğraflayıp onları da buraya koyarım inşallah.

Bizi Bionemle (kekiksuyu) tanıştırdığınız için teşekkürler, çalışmalarınızda başarılar.
Herşeyden önemlisi toprağı zehirlemeden organik ürün alabilmek.

O ağaçlardan çocuklar elleriyle gönül rahatlığı içinde meyve toplayacak.

Yoksa at zehiri bitir işi çok kolay

Benim beyaz topraklarda alt komşu yaprak bitine karşı bu sene 3 kez kimyasal zehir kullandığını söyledi, beraber ağaçları dolaşırken "yine bitlenmiş bunlar tekrar ilaçlayacağım" diye söylenince yapraklara baktım, ortalıkta bit mit yok...Bit dediği ,armutda görülen mantar hastalığı.

Yani armut yaprağındaki mantar için, 3 kez yaprak biti zehiri kullanmış, daha da kullanacak.Bereket uyardım, bu sefer de mantar için başka bir zehir aramaya başladı

Üst komşu yabani otlardan bıkmış, kaz ayağı yapacağına "yabani ot ilacı kullanacağım " deyip duruyor. "O topraklarda yetiştirdiğiniz çilekleri gönül rahatlığı ile yiyebilecek misiniz" dedim.

Delirmemek elde değil

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön