Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 20horoz
*** deniz akvaryumu buraya artık biraz kısıtlı nedenlerle girdiğim için sdece izlemede kalmak zorunda kaldım bazı denemeler yapıyorum oguz beyle görüstükten sonraki hali asmaların hali son derece iyi ama külleme konusu baya tereddütlü cünkü ama bizim uygulamamız ama gerekse bizim umudumuz olan tamamen olmamasını istediğimiz için bana olan maliyeti fazla geldi .
|
Ben henüz Bionem almadım. Tam almak üzereyken bir arkadaşım denemem için az bir miktar vermişti. Bir iki olayda gözle görülür farklar yaşadım. Gerçi kullanım sürem henüz fazla değil ama çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Şimdi ROA'yı duyunca onu gözüme kestirdim

Umarım en kısa zamanda piyasaya çıkar, sabırsızlıkla bekliyorum.
İki hafta kadar önce aldığım bir petunya fidesini diktikten bir kaç gün sonra yaprakları yatmaya başlayınca (geçen yıl bu şekilde başlayan hastalıktan hiç bir petunyamı kurtaramamıştım, birinde başlayınca sırayla diğerleri de aynı şekilde ölüyorlardı) hemen bionem püskürttüm. Ertesi gün yapraklar toparlanmaya başladı. Şu anda gayet iyi durumda.
Külleme konusuna gelince yazan arkadaşın tereddütlerinin bitkinin sağlığı mı yoksa maliyet konusunda mı olduğunu çok iyi anlayamadım. Ben kendi küllenmeye yakalanmış ortancamın durumunu sırasıyla gösterirsem sonuç daha iyi ortaya çıkacaktır sanırım.
İlk geldikleri gün. Soldakini ben aldım, sağdaki durumu iyi olanı anneme verdim. Tarih 24 Nisan
Ertesi sün saksıya aldığımdaki durumu. 25 Nisan
Bu arada ben külleme hastalığını hiç tanımıyordum. Birgün Bauhausdaki bir bitkinin yapraklarındaki lekelerin külleme olduğunu duyunca öğrendim. İşte o zaman hastalıklı yaprakları kesip bionem uygulamaya başladım. Durum
579 nolu mesajda görüldüğü gibi. Tarih 27 Mayıs. (Aynı zamanlarda annemin ortancasında da aynı lekeleri farkettim ve bir kaç püskürtmelik ilaç da ona hazırladım.)
Tarih 1 Haziran
Ve bu sabahki durum
Bu arada anneminki de kurtuldu ve çiçek açıyor.