![]() |
|
![]() |
#1561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Sedo; 15 litre suyun içerisine 75cc ( Bionemi hızlıca çalkalayıp bekletmeden 80cc yi bölün ) Blendır ile karıştırarak rakı normuna getirdikten sonra saksılarınızdaki bitkilerin sulama ihtiyaçları kadar bu karışımdan verebilirsiniz. Ortalama her fotoğraftaki saksınıza hazırladığınız bu karışımdan 5 lt dökebilirsiniz. Bu uygulamayı 2. su ihtiyacında da ve sonrakilerde de devam ettirebilirsiniz. Yine aynı karışımı püskürtücü bir alete aktarıp bitkilerinizin yapraklarının altına , üstüne ve gövdesine püskürterek yaprak uygulaması yapabilirsiniz. Bu uygulamayı 10 günde 1 defa tekrarlayabilir ve mutlaka her yağmurun arkasından hava açtığında yaprak uygulamasını tekrarlarsanız sağlıklı gelişkin bitkilere kavuşursunuz.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2007
|
Sayın Oğuz Alper, Heyecanla beklediğim Bionem elime ulaştı, acil ilginize teşekkür ederim. Uygulama ile ilgili bir kaç sorum var: Biz balkonumuzda topraksız tarım denemeleri yapıyoruz. Bir sistemimizde durgun suda domates (3 saksı) Bir sistemimizde katı ortamda kokopit içinde biber, domates ve brokoli (Tartes'in akıllı saksı sistemi ile alttan sulama) Bir sistemimizde de yine katı ortamda bir saksıda kokopit, bir saksıda kokopit/perlit karışımında domates (drenaj suyunu da devirdayim yaparakdamlama sulama) ile besin eriyiklerini bitkilere ulaştırıyoruz. Bionem ile gübrelemeyi aynı zamana getirmeme ile ilgili uyarılar biraz kafamızı karıştırdı. Suda çözünmüş besin eriyiği vermekte olduğumuz katı ortamlarda ve hatta kökün besinli suyun içinde bulunduğu durgun su ortamında bionem ile kök uygulamasını nasıl yapmamızı önerirsiniz? Sevgi ve saygılarımızla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Murat Altan ; İlginize teşekkür ederim. Kokopit içinde biber, domates ve brokoli bitkilerinize tartes akıllı sisteminizi kullanmadan 15 litre suyun içerisine 75cc ( Bionemi hızlıca çalkalayıp bekletmeden 80cc yi bölün ) Blendır ile karıştırarak rakı normuna getirdikten sonra püskürtücü aletinize bu karışımı aktarıp kokopite püskürterek nemlendirerek güzelce doyurarak kök uygulaması yapabilirsiniz. Sisteminiz ile vermek isterseniz bahsettiğim dozaj oranlarını harcayacağınız su miktarına göre hesaplayıp Bionem dozajını ilave ettikten sonra her bitkinize damlama sulama ile tek seferde verebilirsiniz. Her köke 200cc bu karışımdan gelecek şekilde hesap yapabilirsiniz.Bu uygulamayı kokopeat / perlit karışımlı dikilmiş bitkilerinizede uygulayabilirsiniz. Bu uygulamaları yaparken gerek sisteminiz ile gerekse el ile hiçbir kimyasal npk ile aynı anda vermememiz gerekiyor. Ancak dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Durgun su ortamında , besinli suyun içerisindeki bitkilerinize uygulamanızı tavsiye edemiyorum. Sebebi hiç denenmediği için sizi yanıltmak istemediğimden. Nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bilemiyorum. Ancak bu bitkilerinizede yaprak uygulamaları yapabilirsiniz. Saygı ve Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 |
Ağaçsever
|
rakı kıvamı
Oğuz Bey,rakı kıvamı hakkında sorum olacak. Bionemi şişesindeyken matkap ucuna taktığım çırpacakla karıştırıyorum sonra 80 cc alıp 15 lt lik birkaçgün bekletilmiş çeşme suyu dolu kovaya ilave ediyorum ve blenderla belki 5 dakika karıştırıyorum. Ancak rakı kıvamı tabiiki içine eklenen hava kabarcıkları nedeniyle oluşuyor.Ancak kabarcıklar geçtikten sonra su belki çok dilüe rakı kıvamı haline geliyor ,fotoğraftaki gibi.(çeşme suyu ve bionem karıştırılmış bardak) Doğru uygulamamıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Ağaç Dostu
|
Sn.sedo; Matkap ucuna taktığınız çırpı aleti malesef Bionemin içerisindeki yağları ve enzimleri parçalayamaz. El blendırı temin edip karıştırabilirseniz görsel olarak nedemek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Eklediğim fotoğrafa bakabilirsiniz karıştırmayı blendırın ucundaki bıçak sayesinde ve suyun yüzeyinden karıştırma yaptırdığınızda rakı normunu alacaktır. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Ağaç Dostu
|
Sn.sedo ; Bionemin içerisinden 75 cc bölmeden önce karıştırmanız mükemmel. Sonrasında 75cc yi su ile blendır vasıtası ile karıştırarak açık rakı normunu elde edebilirsiniz. Bitkilerinize uygulamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Sn;oğuz alper narenciyelerimdeki yaprak galeri güvesi için 3 gün ara ile 3 kez ilaçladım şimdilik olumlu gelişmeler mevcut resimlerini daha sonra yayınlamaya çalışacağım.bundan sonra 15 günde bir uygulama yapsam olur mu? BU arada ilaçlama yaparken bir miktarda kabuklu bit olduğunu fark ettim. zeytinlerlerde zeytin güvesi,kirazda ise(yaprak kenarlarında kuruma ve gövdede reçine salgısının artması)tanımlayamadığım patolojiler mevcuttu, en hızlı etkiyi güllerde gösterdi ilk ilaçlamadan sonra gözle görülür değişimler oldu, yaprak galeri güvesi için , şunu fark ettim diğer arkadaşlarada şiddetle öneririm, yapraklar kıvrıldığı için ilacın yaprağa tam ulaşmasında sıkıntı oluyor, ilaçlamadan önce bütün hastalıklı kıvrık yaprakların toplanması gerekiyor, . Roa için çalışmalarınız tamamlandı mı? roa , bionem ile birlikte uygulanabilecek mi? patent çalışmaları bittiyse roa plus ve natura yı denemek isterim .şimdiden teşekkürler. Düzenleyen ahmet salih : 06-10-2009 saat 15:48 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ahmet salih ; Paylaşımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim. Ürünümden memnun olduğunuzu okumak inanılmaz mutluluk verici . Hastalıklı yaprakların toplanması konusunda çok haklısınız. Bu yaprakları toparlayıp uygun bir yerde imha etmeliyiz. Bionem uygulamalarımızı özellikle yaprak uygulamalarını bu doğrultuda yapmamız gerekiyor. Zararlı böcek popülasyonu gözlemlerinize göre minimum seviyeye indiğinde 15 günlük uygulamalara geçebilirsiniz. Roa ürünlerimizin tescil işlemleri devam etmekte. Roa uygulamalarımızda sizi de görmek beni mutlu edecektir. Kimlik ve adres bilgilerinizi mesajlarsanız yarın Pilot uygulama ürünlerimi (Roa natura ve Roa plus ) gönderebilirim. Roa plus ve Roa natura konu başlığımızda yorumlarınızı okumak mutluluk verecektir. Saygı ve Sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Ağaç Dostu
|
Oğuz Bey, Aynı sorunlar benim emektar yaşlı erik ağacımda mevcut.Sizden aldığım Bionemle dığer bitkilerıme geçmesini önledim.Fakat erik ağacım çok büyük yapraktan uygulamak çok zor.Bionemi köktende uyguladım,ama bir netice alamadım.Reçineleşme,kabuklu bit ne ararsanız var.Tavsiyelerinize ihtiyacım var.Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Ağaç Dostu
|
Sn.sındırgılı ; Paylaşımınız için teşekkür ederim. Büyük ağaçlarınızda Bionemi uygulamada mutlaka ilaç makinasına ihtiyacınız var. Sebebi Bionemin içerisindeki enzimlerin ağacınızın tüm yapraklarının altına ( Çok önemli ) , üstüne , dallarına ve gövdeye püskürtmemiz gerekiyor. Sistemik etkili ilaç olmadığımız için kök uygulaması ile yapraktaki zararlılardan kurtulmamız söz konusu değil . Sebebi Bionem in kontak etkili olmasından dolayıdır. Bu sebeble ağacınızın her yerine Bionemli hazırladığınız karışımı gördürmemiz gerekiyor. Eğer uygun bir ilaç makinası temin edebilirseniz ve Bionemi daha öncedende belirttiğim dozajlarda blendır ile rakı normıuna getirip hazırladığınızda 3 er gün ara ile zararlı popülasyonu yüksek olan bitkilerinize uyguladığınızda bu zararlılardan zaman içerisinde kurtulacaksınız. Yine sorularınız olduğunda yanıtlamak mutluluk verecektir. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Ağaç Dostu
|
Büyük bır ilaçlama makinem yok.Zaten ilaçlama makinesi ilede etrafından ve üstten ilaçlamak için süpermen olmak lazım. Evde basınçlı araba yıkama makinası var,sabun haznesine bionem uygulamasını koysam,basınçlı su ile tüm ağacı yıkasam ? Biraz zıhni sinir projesi gibi olacak ama ! Neticede bionemi tüm ağaca tatbik etmek ama homojenlik olurmu? Açıkça bilmiyorum,bionemle su iyice karışım olacakmı ? Yoksa sadece ağacımı yıkayacağım ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Ağaç Dostu
|
İlaçlama makinasından kastım tazzikli püskürtebilen bir makinaydı. Bununla ilaçladığınızda başarı sağlayabilirsiniz. Araba yıkama aleti ile de aynı uygulamayı yaptırabilirsiniz.Forum üyelerimizden Sn.K0900 ; böyle bir alet ile ilaçlama yapıyordu. İrtibata geçerseniz size yardımcı olacaktır. Bionemi 10lt suyun içerisine 50cc ( Bionem şişesini hızlıca çalkalayıp hemen bölün ) ekledikten sonra blendır ile karıştırıp araba yıkama altenizin su çeken yerine bağlantı sağlayıp püskürtebilirsiniz. Bionemli suyu homojen şekilde karıştırıp püskürtmelisiniz. Ağacınızın gövdesine , dallarına ve tüm yaprakların altına üstüne bu homojen karışımı püskürtmeniz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Ağaç Dostu
|
Sn; oğuz alper malum kış geliyor, yağmurlar başladı . yaprak uygulaması yaptık, kaç saat içinde yağmur yağarsa uygulama tekrar edilmelidir. örneğin uygulama yaptık , 12 saat geçti , yağmur yağdı ,tekrar uygulamaya gerek var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ahmet salih ; Yağmurlarla beraber hastalıklarında baş gösterdiği zamanlar geliyor. Bu sebeble uygulamalarımızı yaparken özellikle yaprak uygulamalarımızı yağmur yağdıktan sonra havanın açtığı zaman yaparsak çok daha başarılı oluruz. Hava durumunu kontrol etmemiz büyük fayda sağlayacaktır. Örnek verecek olursam baktınız bugün hava açık ama ertesi günlerde yağmur yağacağının bilgisini aldınız hemen yaprak uygulamamızı yağmur sonrasına ertelemeliyiz. Bu düzende yaprak uygulamalarımızı yaptığımızda bitkilerinizde oluşacak olan mantari hastalıklara ve bakteriyel hastalıklara tam koruma sağlamış oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Ağaç Dostu
|
Sn.akcan67 nin amatör sera yapımı konu başlığında Bionem Mikrobiyal Gübre hakkındaki yorumu ve paylaşımından dolayı çok teşekkür ederim. Konu başlığından alıntılanmıştır. Sevgili arkadaşlarım Yaptığım amatör seradaki yazlık çalışmaların sonuna yaklaşmış bulunmaktayım.Kısaca bu dönemden bahsedecek olursam bu seneki yaptığım her çalışma başta yeni bir sezon için oldukça tecrübe sahibi olacağımı öğretti. En azından seraya dikilecek ürünlerin zamanını ve neler yapabileceğimi sanırım daha iyi öğrendim. Diktiğim domates biber ve salatalıklarda oldukça başarı yakaladım kendimce.Salatalık sezonunu bitirdim.Hali hazırda domates ve biberlerden hala ürün almaktayım.Domatesleri de bu ayın sonuna doğru sökerim. Kış sezonu hazırlıklarına başlamayı düşünüyorum.Sera konusunda Yaşadığım sanırım en büyük sıkıntı seranın daha iyi havalandırma yapması için sadece ön ve arkada ki havalandırma pencerelerin yetmediğini söyleyebilirim. Sanırım sağ ve sol taraflardan biri iki pencere daha açmak iyi olacaktır.Aksi takdirde bazı hastalıklara erken davetiye çıkarmış oluyoruz. Ürün yetiştirme konusunda şunu eklemeden geçemeyeceğim.Hastalık ve zararlılar , aynı zamanda kalite konusunda da kullanmış olduğum mikrobiyal bir gübre olan bionemin katkısını da unutmamak gerekir.Acizane kendi tecrübelerime dayanarak şunu söyliyebilirim.Daha önce bahçemde gerek domates gerekse biberden hiç bu kadar verim alamamıştım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Ağaç Dostu
|
Kiraz ve vişne ağaçlarında yapraklarda kenarlardan başlayan kuruma, gövde ve dallarda aşırı reçine salgısı var.kök kanseri olabilir diye düşünüyorum. yan yana olan 2 kiraz ağaçından birine 3 ğün ara ile üç kere yaprak ve kök uygulaması yaptım. diğerine hiç uygulama yapmadım. uyğulama yaptığım ağaçta yaprak kurumaları düzeldi ,yeni uç filizleri verdi ve hatta çok enteresan(bionemin etkisimi ,bilimsel olarak bir şey söylemek mümkün değil) 5 ekim tarihinde çicek ve bir tanede olsa meyve mevcut. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Ahmet Salih ; Yaptığınız titiz ve düzenli Bionem uygulamaların sonuçlarını görsel olarak paylaşmanıza , yorumlarınıza çok teşekkür ederim. Kiraz ağaçlarınızın Bionem uygulaması ile hastalığı yenip sağlıklı gelişimlerine , güllerinizdeki mükemmel gelişime inanın çok mutlu oldum. Ürünüm ile size mahçup olmamak ve ürünümden gördüğünüz faydaları , yorumlarınız ile açıklamalarınızı okuduğumda aldığım mutluluğun tarifi yok. Herşey gönlünüzce olsun.Saygı ve Sevgilerimle NOT : Umarım Sayın K0900 bu yazınızı okur . Sn.K0900 , arkadaşının kirazlarınıda İnşallah kurtarabiliriz. ( KÖK KANSERİ ![]() Düzenleyen Oğuz Alper : 10-10-2009 saat 01:56 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Ağaç Dostu
|
Narenciyelerimde yaprak galeri güvesi , özellikle yeni çıkan yaprakların kıvrılmasına neden oluyordu ilk bionem uygulamasından sonra ilacın kıvrık yaprakların içine giremediğini görüp, ikinci uygulamadan önce tüm kıvrık yaprakları topladım, üç kez yaprak ve kök uygulası yaptım . yeni çıkan filizler daha iyi ancak hastalık hala devam ediyor. 15 günde bir uygulamaya devam edip sonuçları bekliyeceğiz. aşağıdaki resimler narenciyelerin , üç uygulamadan sonraki durumları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Ağaç Dostu
|
Sn.ahmet salih; Paylaşımlarınız ve fotoğraflarınız için teşekkür ederim. Gelişmeleri ilgi ile takip edeceğim. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün 2. kök uyğulaması yapıldı. Rakım 1240, iklim karasal, bizde yeni sürgünler, çiçekler olmıyabilir. Oğuz bey, bahçe uğurböcekleriyle dolu, uğurlu bir haber veririz işallah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Ağaç Dostu
|
Sn.K0900; 2.kök uygulamasını yaptığınıza sevindim. Karasal iklim konusunda kesinlikle haklısınız. Uğur böceklerine çok sevindim. Uğurlu haberlerinizi duymak dileklerimle ... Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1584 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Oğuz bey merhaba Vişne fidemi 1 ay önce ekmiştim ve gövdesini ve yapraklarını 2 ci defa 3 gün ara ile fısfısladım bir zararı olur mu ? gerçi hiç zararlı gelmiyor ama ben sormak istedim ![]() armutta siyah lekeler var ki yaprak dökmeye başladılar ,erik ağacında yapışkanlı bişeyler ,bunların fotoğraflarını çekip forma ekleyeceğim.Ancak mesela vişne ağacına vereceğimiz bionemle armut ağacına vereceğim bionemli karışım miktarı aynı mı olucak ? bu arada bionemli gül ve bionemsiz gül onuda ekliyeceğim ben şaşırdım vallahi ![]() iyi çalışmalar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Ağaç Dostu
|
Fıruzan Hanım ; Merhaba; İlginize çok teşekkür ederim. Vişne Fidenize 3 gün ara ile yaprakların altına , üstüne , gövdesine püskürterek uygulayabilirsiniz. Hiç bir zarar vermez aksine zararlı böcekler yumurta bırakamaz konuma gelir. Bu sebeble hiçbir zararlı ve hastalık olmayan bitkilerinizede uygulama yapmamız çok önemli . Onları gelebilecek olan hastalıklardan ve zararlılardan korumak için . Armut için dökülen yaprakları toparlayıp uygun bir yerde imha etmeniz fayda sağlayacaktır. Armutlarınızdaki hali hazırda oluşmuş siyah lekeleri eski haline getirmek mümkün değil. Bu sebeble son baharda uygulamalarımıza başlayıp hasat sonuna kadar titizlikle uygulamalarımızı yaptığımızda bu sorunların hiçbirisi ile karşılaşmayacaksınız. Erik ağacınızdaki yapışkanlık zararlı böceklerin yaptığı zarardır. Hemen ağacınıza 3 gün ara ile Bionem ile yaprak uygulaması yaparak buna gövdeyide dahil ederek onların popülasyonlarını minimuma indirmemiz gerekiyor. Böylece yapışkanlık sorununuzuda çözmüş olacağız. Ağaçlarınıza uygulayacağınız Bionem dozajı hazırladığınız karışımdan ağaçlarınızın taç iz düşümüne 5lt den 10 lt ye kadar verebilirsiniz. Bu ağacınızın yaşı ile alakalıdır. Fazla verdiğiniz taktirde herhangibir yan etki yapmaz aksine daha da iyi olacaktır. Bionem dozajımız aynı 200lt suya 1lt oranlarında hazırlayabilirsiniz. Güllerinizdeki Bionemli ve Bionemsiz fotoğraflarınızı sabırsızlıkla bekleyeceğim. Paylaşımlarınızın ve yorumlarınızın devamı dileklerimle... Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
ürünününüzle ilgileniyorum.Bana bir telefon numarası verirseniz sizinle iletişime geçicem.Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Ağaç Dostu
|
Haberleri bekliyoruz, çok önemli bir uygulama. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesaj ile telefon numaramı gönderiyorum. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Oğuz bey merhaba, Bugün bionemli karışımdan ağaçlarıma yapraklara püskürtme ve sulama yapacağım .Bunu ne kadar süre devam edeceğim.Yani hem ağaçlara hem de genel olarak bahçedeki bitkilere ? Çimlerimi yeni ektirdim bir zararı olur mu ? Bence olmaz heralde ![]() Bionemli gülüm de nasıl goncaya verdi ve yaprakları koyu yeşil oldu ![]() teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1590 |
Ağaç Dostu
|
Fıruzan Hanım ; Merhaba Öncelikle yaptığınız uygulama sonuçlarını bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim. Yeni ektirdiğiniz çimlerinize Bionem ile hazırladığınız karışımı püskürterek güzelce nemlendirmesini sağlarsanız hem çabuk ve sağlıklı çimlenmesini hemde çimlerinizde kök problemleri yaşatan hastalıklarada koruma sağlamış olursunuz. Yapışkanlık zararlı böceklerin salgısı ile meydana gelmektedir. Böyle yoğun zararlı böcek popülasyonu olan ağaçlarınıza 3 gün ara ile ağacınızın gövdesi dalları yaprakların altına üstüne güzelce püskürterek devam edelimki bu zararlı böceklerin popülasyonlarını aşağılara çekelim. Vişne fidanınıza sulama ihtiyacında Bionem ile kök uygulamalarına devam edelim. Sararma sulama sıklığından kaynaklanıyor ya da demir eksikliğindende meydana gelebilir. Ancak kök hastalığı ile ilgili bir problemi var ise onu Bionem kesinlikle çözecektir. Güllerinizdeki gelişmelere mutlu oldum. Diğer güllerinizede vakit kaybetmeden uygulamaları yapabilirsiniz. Bahçenizdeki uygulama periyotlarımız zararlı böceklerden kurtulana kadar yani minimum seviyeye zarar eşiğinin altına çekene kadar 3 gün ara ile yaprak uygulamalarına devam edebilirsiniz. Kök bölgesinede sulama ihtiyaçlarında verebilirsiniz. Sonrasında 10 günlük 15 günlük periyotlarda uygulama yapabilirsiniz. Ancak mutlaka her yağmurun arkasından yaprak uygulamalarınızı yapmanızı tavsiye ederim. Yine sorularınız olduğunda yanıtlamaktan mutluluk duyarım. Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|