![]() |
|
![]() |
#1261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-12-2008
|
Sn.Denizakvaryumu ; Bionem deki bakteriler çoğalıyorlar . Daha önceden de belirttiğim kitinaz enzimi hastalıkları ve zararlıları etkilemede temel etkinlik olduğu için ; Bionemin içerisinde bakterinin çıkarmış olduğu kitinaz enziminden dolayı uygulama periyotlarında bitkinin durumuna bakarak uygulayıp zararlıların ve mantarların bu enzimle etkilenmesi içindir. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1262 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Adalet Yağcı ; Bionem Mikrobiyal Gübredir. İçeriği ( Pseudomonas Fluorescens ) dır. Bionem ne işe yarar ? Bionem içerisindeki faydalı bakteri sayesinde ve bu bakterinin çıkarmış olduğu enzimlerle Toprağınızdaki zararlıları baskılar aynı zamanda da mevcut olan besinlerin bitki tarafından alınabilirliğini sağladığı gibi , bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ;bitkilerinizin hastalıklara ve zararlılara daha dirençli olmasını sağlar. Yapraktan uyguladığınızda yaprak yüzeylerinin genişlediğini , kökten uyguladığınızda daha koyu bir yeşil olmasını , bol saçaklar atmasını da sağlayacaktır. Mevcut hayvan gübrelerini işleyerek bitkilerinizin alınabilir seviyesine getirecektir.Bitkilerinizde yeni filiz oluşumlarını uygulamadan sonra görebilirsiniz. Bionem in bir özelliğide eğer kullanım kurallarına uyduğunuzda ,düzenli yaprak ve kök uygulama periyotlarına uyulduğunda Hiçbir Kimyasal ilaç , bakırlı ve kükürtlü preparat , bitki gelişim düzenleyicisi , köklendirici kullanılmasına ihtiyaç bırakmaz. Olmayan şeylerle mücadele etmenize gerek olmayacağı için . Zararlı böcekler zarar eşiğinin altında kaldığından böcek ilaçları da kullanmanıza ihtiyaç bırakmayacaktır. Olmayan şeylerle mücadele edilmeyeceği için. Çünkü düzenli uyguladığınızda sizi zehirli ilaç kullanımına iten zararlı böcekler , mantarlar , zararlı mikroorganizmalara bitkilerinizde rastlamayacaksınız . Dolayısı ile de ürünlerinizi doğal olarak yetiştirmenizi sağlayacaktır. Bionem kullanırken mutlaka ve mutlaka bitkilerinizi besleme yaparken dönüşümlü olarak NPK , organik gübre , hayvan gübreleri ile dönüşümlü kullanabilirsiniz. Bionem bitkilerinizi mevcut olan toprakta eğer besin eksikliği var ise bunu tamamlayamaz. Yoktan hiçbir şeyi var edemeyeceğimiz gibi.Mutlaka hayvan gübresi veya organik gübreler veya npk gübrelerle takviye yapmalıyız. Konu başlığımızdaki ilk sayfa da kullanım kuralları ve Bionem in su haricinde hiç bir madde ile karıştırılmaz.Tüm bunlara ve uygulama periyotlarını aksatmadan uygularsanız yukarıda bahsettiğim yetiştiriciliği gerçekleştirebilirsiniz. Yaz aylarında havaların ısınması ile birlikte zararlı böcekler artış gösterecektir. Bu nedenle uygulama periyotlarımızı iyi bir gözlemle yapmalıyız. Bahsetmiş olduğunuz diğer ürün organik gübredir. Umarım açıklayabilmişimdir. Sevgiler Düzenleyen Oğuz Alper : 23-07-2009 saat 15:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Oğuz Alper, o halde sizin henüz piyasaya sürülmemiş ürününüz ROA Plus aynı işi görür mü? Ben kimyasal kullanmak istemiyorum, ayrıca belirttiğim nedenlerden dolayı da çiftlik gübresi almak ta istemiyorum. Bu konuyu bu başlıkta daha önce konuşmuştuk, bir kez daha teyit edebilirmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Adalet Yağcı ; Kesinlikle doğru söylüyorsunuz .Roa Plus ın üretim amacı Kimyasal NPK gübrelerin yaptığını organik olarak yapmasıdır. Çiftlik gübresi ile endişelerinize tamamen katılıyorum. Ancak çiftlik gübresini bitkilerinize uygulamadan önce Bionemli su ile bu gübreyi doyurduğunuzda , hem kötü kokuları bertaraf eder hemde zararlı mikroorganizmaları önlemiş olursunuz. Aynı zaman da Bionem in içerisindeki faydalı bakteriyi çiftlik gübresine aşılamış olup çiftlik gübresindeki organik maddeleri işleyerek bitkilerinizin alınabilir formunda mükemmel bir gübre elde edebilirsiniz. Yine sorularınız olduğunda yardımcı olurum. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Adalet Yağcı ; Elimden gelen tüm olanakları seferber etmiş durumdayım. Hem Roa natura hem de Roa plus ın tescillerinin ağustos sonuna yetiştirmeye çalışıyorum. Tescil belgeleri alınır alınmaz piyasaya süreceğim .Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1268 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Maki01 ; Tüm bitkilerinizi kontrol ederek hangi yapraklara zarar verdiyse öncelikle o yaprakları kopararak imha etmelisiniz. Tüm Bitkilerinize Bionem yaprak uygulamasını yapmalısınız. Bu uygulamada en önemli husus karışımı iyice sağladıktan sonra Yaprakların altına , üstüne ve gövdesine püskürterek uygulama yapmanız gerekmektedir. Tüm bunlara dikkat ettiğinizde sorununuz çözümlenmiş olacaktır. İleriki aşamalarda tek tük bu şekilde zararlılara rastladığınızda yine uygulama periyotları çerçevesinde devam edebilirsiniz. Tüm bu zararlılara zehirde kullansak asla sıfıra indirgeyemeyiz. Aradan 10 gün sonra tekrar musallat olacaklardır. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Maki01; İlginize ben teşekkür ederim. Vakit kaybeytmeden tüm bitkilerinize yaprak uygulamasını yapmanızı tavsiye ederim. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1271 |
Ağaç Dostu
|
Zamiifolia nın son durumları birinci yavru yapraklarını geliştirmeye devam ediyor. Bu arada ikinci yavruda yolda . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1272 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Ağaç Dostu
|
Evet, malesef... Domates i biber ve fesleğende var. Aynı balkonda süs bitkilerim de var. Onlarda şimdilik izleri yok. Ev kullanıcıları için pratik pompa var mıdır? Marketlerde satılan 1-1.5 litrelik fısfıs diye tabir edebileceğim pompalı şişelerden aldım. Hepsi bozuk çıktı. 3 sene önce real'den aldığım 1.5 litrelik bir pompaya kaldım. Onunla da ne püskürteceğimi şaşırdım. Hala sadece su püskürtüyorum. Camsil şişeleri filan uygun olmuyor bir şekilde cilde temas ediyor ya da etkili bir dağılım olmuyor. Kuaförlerin kullandığı fısfıslarla idare etmeye çalışıyorum , çok yorucu oluyor. 1-2 litrelik pompalar konusunda bilgisi olan arkadaşlarımızın yardımını rica ediyorum. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-07-2008
|
Oğuz bey ben bu ürünü alacağım ama kafama bir soru takıldı.Yaklaşık 2 haftadır ben bahçemde ve süs bitkilerimde biofer kullandım bu ürünle sorun olmaz değil mi? bunu ve sizin ürünü nasıl kullanmalıyım ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1275 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Yerbudak ; İlginize teşekkür ederim. Biofer ile aynı anda uygulamadığınız sürece hiçbir problem yaşamayız. Bitkilerinizin kök bölgesine sulama ihtiyacında Bionem ikinci sulama ihtiyacında Biofer veya Başka gübreler de uygulamanızda hiçbir sakınca yoktur. Uygulama periyotlarınızı bu şekilde ayarlayabilirsiniz . Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Maki01 ; İlaçlama aleti için Sn.Feriha Hanım yeni bir alet almıştı . Feriha Hanım a danışırsanız bence makinanın artıları ve eksilerini size anlatacaktır. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1277 |
Ağaç Dostu
|
Bir de fesleğen sineksavar diyorlardı. (bak. meyvelitepe sitesi) Ben bu sineklere taktım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1278 |
Ağaç Dostu
|
Bu yaratık pek sineğe benzemiyor. Yaprağın özsuyunu emerken tren gibi ya da eli yeni kalem tutan bir çocuğun ilk resimleri gibi karışık çizgi şeklinde yaprakta gezeleniyor. Kendisi ile tanışamadım henüz , yaprağın içinde ilerliyor hain sinek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1280 |
Ağaç Dostu
|
Sn.Maki01; Bitkilerinizin gelişimini ve korumasını Bionem e emanet ettiğiniz ve yorumunuzu paylaştığınız için çok teşekkür ederim.Resimleri bekliyorum. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili maki01 maviş arkadaşım ![]() Bende uzunca bir süre çeşitli fısfıslar, basınçlı ilaç pompaları ile uğraştım. Hepsi sorun çıkardı. Kimi hemen bozuldu. Bazısı küçük geldi, yordu. Bionem kullanmaya başlayınca pompaladıktan sonra püskürtmesi kilitlenebilen bana biraz pahalıca gelen ama diğer bozduklarımı, kullanamadıklarımı düşününce iyi yaptım dediğim aleti aldım. Ben Koçtaştan almıştım. Sanıyorum 30-35 tl arası idi. Hozelock Kıllaspray 1.25 lt (Daha sonra bu da yetmedi 5 litrelik bir tane daha aldım.) http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=668 Ama bitkileriniz çoksa bu bu yetmeyecektir. Bu kere püskürtmekten değil elimde pompa ile dolaşıp boşalanı doldurmaktan yorulur oldum. Sonunda 5 litrelik pompa alınca hem ardarda ilaç hazırlamaktan kurtuldum. Hem de uzun püskürtme borusu sayesinde bitkilerin dallarına, yaprakların altlarına daha güzel bionem püskürtme imkanına kavuştum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sevgili arkadaşım, Haklısın ev basınçlı pompalı sprey aletleriyle doldu. Benim de ilk aldığım gerçekten pahalı da olsa hakkını veriyor. Onda bile şişenin dörtte birine yakını püskürtülemiyor. Adana'da Koçtaş yok. E-siparişte bulabilirsem acil almam lazım. Yoksa yardım rica edebilirim. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1283 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bak bu çok güzel. Valide, her yıl bu çeşitli büyüklükte, acı süs biberlerinden bana yetiştirir. Hanım da onlardan, içine domatesde koyar ve turşusunu yapar. Kışın sabahları tarhana corbasının içine koyuyorum ki, bir gidiyor ki sormayın. Bu yıl bionem kullandım, sorduğunda kekikli su diye aldattım. Şimdi çiçeğe yattılar. Valide, bunlar bu yıl niye böyle orman gibi oldu, yoksa hormon mu kullandın diye basıyor fırcayı. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Ağaç Dostu
|
Sizleri seviyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Ağaç Dostu
|
Bionem kardeşliği kurmak üzereyiz. Habanero (Acılık sıralamasında dünyada beşinci idi sanırım), tabasco ve jelopano biberlerim var. Tozlanmada, tülle filan cinslerin karışmasına engel olabilirsem seneye çok acı biberler ekleyebiliriz annenizin biberlerine... Düzenleyen maki01 : 24-07-2009 saat 01:01 Neden: sıralama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bunu anlamadım. Tozlamada, çeşitler birbirine mi karışıyor. Tül niye? saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Ağaç Dostu
|
Döllenme dönemlerinde bir şekilde farklı cinsler arasında karışım olabiliyormuş. Ben de yeni yeni öğreniyorum aslında. Buna engel olmak için pamuklu tülden yapılmış torbaların kullanılabileceğini söylemişti Selahattin Bey, biberle ilgili bir bir mesajında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1288 |
Ağaç Dostu
|
Bu tozlanma mı, döllenme mi ? Ben de bu biberlerin acısı her yıl niye böyle azalıyor diye dilimi suçluyordum. Gerçekten bu olabilir mi? Bir de bionem, bu acı biberleri tatlandırırsa , bak o zaman ben ,Sn. Oğuz bey'in ağzına acı biber sürüyor muyum sürmüyor muyum, görürsünüz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1289 |
Ağaç Dostu
|
Bionem ile yetişen her ürünü ağzıma sürebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1290 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn.Feriha Hanım ; Ürünümün kullanılabilirliğini mükemmel çözümlerinizle desteklemenize , titiz uygulamalarınıza ve en önemlisi paylaşımlarınız için bir kez daha teşekkür ederim. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|