agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-07-2012, 09:37   #36
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2012
Şehir: mersin
Mesajlar: 5
Dogrudur. hatta tam üstüne bastınız.

Gübreleme yaparken en dikkat edeceğimiz nokta bitkinin bizim gübremizi tanımasıdır. eğer tanımazsa kapıyı da açmaz. Algler ihtiva ettikleri klorofilin yanında vitaminleri de bünyelerinde bulundurur, geriye kalan ve bitki tarafında en çok kullanıldığı için makro besin elementi olarak nitelendirdiğimiz Azot, Fosfor, Potasyumun yanında bitki tarafından az kullanılan ve mikro besin elementi olarak nitelendirdiğimiz besin elementleri de yüklenince hemen hemen herseye sahip bir gübre formuna dönüsüyor.

Topraktada yasar mı sorunuza gelince;

Toprak nemli olduğu sürece yaşar. algler susuz ortamda direk güneş ışığına tabi olduklarında bünyelerindeki klorofili kaybeder ve beyaz bir renge bürünürler.

Fakat su ile köklere verildiğinde bitki tarafından tanınarak hemen hücre içine alınırlar. Bitki hücresinde uygun ortamda bulunduğundan dolayı kendi yaşam döngüsünü sürdürmeye devam eder ve her 20 dakikada bir bölünerek iki katına çıkar. hücre izin verdiği müddetce bölünme devam eder. bünyelerindeki besin elementi aynı miktarda kalmasına rağmen klorofil ise devamlı artar.

işte bütün mesele bu işleyişte bitiyor. yani biz alglerle gübreleme yapıyorsak bitkimizin gübreye ihtiyacı olmadığı bir dönemde yapmalıyız ki bitkimiz algi kullanmadan alg bölünerek çoğalsın ve fayda oranı artsın. eğer ihtiyacı oldugu bir dönemde verirseniz algin coğalmasına fırsat tanımadan kullanacaktır.

Yakup ve Safranlı beğendi.
exocortis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026