![]() |
|
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Tohum sirkulasyonu ve ticari tohumluk bakimindan 20 sene oncesini dusununce bu bitkininki gibi tohumlarin ticari anlamda bulunabilirlik sansinin cok dusuk oldugunu soyleyebilirim. ABD'de baharat tohumlarinin (Dogu tibbinin oneminin anlasilmasiyla birlikte) bile tohum kataloglarina girmesi 80'lerle birlikte soz konusu olmus. Ozellikle dag ispanagi gibi ilginc tohumlarin taninip kataloglarda yaygin yer almaya baslamasi 90'larin sonlarina denk geliyor. Avrupa'daki (ozellikle baharatlarla ilgili) durum biraz daha farkli olsa da komsunuzun ordan da edinmis olma ihtimali cok dusuk. Buyuk ihtimalle koyunde/yoresinde hudayinabit bir bitkidir. Buyuk sehre gelirken tohumunu bir sekilde edinip gelmis ya da akrabalarindan istemis olabilir. Aksi durumda, Erzincan'da kultivasyonunun yapildigini sanmam. Ihtiyaclari oldugunda evden cikip iki adim otede bahceden topluyorlardir. Bir diger tahmin olarak da, komsunuzun koyunde/yoresinde ve civar koylerde bu bitkinin belli bir amacla (bir ihtimal yaygin olarak bilinen bir eksili, etli ve sulu yemek yapiminda, corba yapiminda ya da yumurtayla kavrularak vs) kullanilagelmis olabilecegini soyleyebilirim. Siz her sene tohumdan ekiyorsunuz, degil mi? Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|