agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Tarla Bitkileri
(https)




Beğeni Düzeni245Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 16-06-2015, 16:25   #1
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
İstanbul ıspanağı (Golden Silk Orach Mountain Spinach)
Kayganası


Sıcaklar arttıkça iyice kartlayıp tohuma durmadan dibinden kesildi
daha önce iri yaprakları toplanıp sarması yapılmıştı,
geriye kalan ufak yaprakları ile kayganası yapılmak üzere toplanıp
hazırlıklara başladık.

Name:  DSCF7281.jpg
Views: 1290
Size:  54.4 KB


Malzemeler:
Yapraklar temizlenip iyice yıkandıktan sonra doğranıp derin bir cam kabın
içine alındı.

3 yumurta,
10 tepeleme ç. kaçığı un,
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
yarım çay kaşığı kara biber
1 kahve fincanı sıvı yağı (z.yağı da olabilir)
1 çay bardağı süt (fotoğrafta sütü unutmuşum sonradan ilave ettim)
yarım paket hamur kabartma tozu
1 adet iri kuru soğan ince ince doğranmış ve tuzla iyice ovuşturuldu.

Name:  DSCF7283.jpg
Views: 1291
Size:  54.6 KB


Yukarıdaki bütün malzemeleri doğradığımız yaprakların üzerine ilave
ettikten sonra hepsini iyice kaşıkla karıştırıldı,
Name:  DSCF7285.jpg
Views: 1366
Size:  47.5 KB


Isıtılmış kapaklı teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağı koyuldu ve elde ettiğimiz
karışımı tavaya hepsini aktardık ve üzerini düzleyip kapağı kapalı
kısık ateşte altı kızarana kadar pişirdik, sonra alt üst edildi ve
kapağı kapandı kısık ateşte kızarıncaya kadar pişti.
Name:  DSCF7286.jpg
Views: 1315
Size:  52.0 KB



Buyurun hep beraber 5 çayına yetişti
hemen tadına bakıldı, pek lezzetli olmuş, umarım beğenirsiniz.
Name:  DSCF7288.jpg
Views: 1252
Size:  43.7 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 19:37   #2
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
İstanbul ıspanağı (Golden Silk Orach Mountain Spinach)
Kayganası


Sıcaklar arttıkça iyice kartlayıp tohuma durmadan dibinden kesildi
daha önce iri yaprakları toplanıp sarması yapılmıştı,
geriye kalan ufak yaprakları ile kayganası yapılmak üzere toplanıp
hazırlıklara başladık.

Eklenti 559641


Malzemeler:
Yapraklar temizlenip iyice yıkandıktan sonra doğranıp derin bir cam kabın
içine alındı.

3 yumurta,
10 tepeleme ç. kaçığı un,
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
yarım çay kaşığı kara biber
1 kahve fincanı sıvı yağı (z.yağı da olabilir)
1 çay bardağı süt (fotoğrafta sütü unutmuşum sonradan ilave ettim)
yarım paket hamur kabartma tozu
1 adet iri kuru soğan ince ince doğranmış ve tuzla iyice ovuşturuldu.

Eklenti 559642


Yukarıdaki bütün malzemeleri doğradığımız yaprakların üzerine ilave
ettikten sonra hepsini iyice kaşıkla karıştırıldı,
Eklenti 559643


Isıtılmış kapaklı teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağı koyuldu ve elde ettiğimiz
karışımı tavaya hepsini aktardık ve üzerini düzleyip kapağı kapalı
kısık ateşte altı kızarana kadar pişirdik, sonra alt üst edildi ve
kapağı kapandı kısık ateşte kızarıncaya kadar pişti.
Eklenti 559644



Buyurun hep beraber 5 çayına yetişti
hemen tadına bakıldı, pek lezzetli olmuş, umarım beğenirsiniz.
Eklenti 559645
Çok güzel bir tarif. Ben de ekeceğim ve çıktığında sizin bu tarifinizi yapacağım. Bu başlığı bulamazsam acaba yemek bölümünde tarifi var mı?

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 20:00   #3
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Çok güzel bir tarif. Ben de ekeceğim ve çıktığında sizin bu tarifinizi yapacağım. Bu başlığı bulamazsam acaba yemek bölümünde tarifi var mı?
Sayın Milla, Yemek bölümünde tarifi yok, tohum takasta paylaştığım bu bitki ile ilgili olduğu için burada paylaşmayı tercih ettim.
Tarifi bulmak için de çok kolay, kullanıcı adımın üzerine tıkladığınızda profilimden bulabilirsiniz, ya da Arama'dan İstanbul ıspanağı olarak bile arasanız yine çıkar.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 20:39   #4
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sayın Milla, Yemek bölümünde tarifi yok, tohum takasta paylaştığım bu bitki ile ilgili olduğu için burada paylaşmayı tercih ettim.
Tarifi bulmak için de çok kolay, kullanıcı adımın üzerine tıkladığınızda profilimden bulabilirsiniz, ya da Arama'dan İstanbul ıspanağı olarak bile arasanız yine çıkar.
Tamam teşekkürler, mutlaka bu tarifi yapacağım, çok lezzetli görünüyor. Gerçi bu aralar evde pişmiş hiç bir şeye hayır demem Tabi önce ekip büyümelerini bekleyeceğim
Elinize sağlık, afiyet olsun.

uyap ve Yerel bahçem beğendi.
Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2015, 22:24   #5
Ağaç Dostu
 
akçabardak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-03-2012
Şehir: Balıkesir
Mesajlar: 5,784
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Milla Mesajı Göster
Tamam teşekkürler, mutlaka bu tarifi yapacağım, çok lezzetli görünüyor. Gerçi bu aralar evde pişmiş hiç bir şeye hayır demem Tabi önce ekip büyümelerini bekleyeceğim
Elinize sağlık, afiyet olsun.

Teşekkür ederim, umarım beğenirsiniz, bu aralar çok yoğunsunuz sanırım, sıcaklar da artmaya başlayınca daha da yorucu oluyor size şimdiden kolay gelsin.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2015, 08:42   #6
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Teşekkür ederim, umarım beğenirsiniz, bu aralar çok yoğunsunuz sanırım, sıcaklar da artmaya başlayınca daha da yorucu oluyor size şimdiden kolay gelsin.
Beyeneceğimden eminim, nefis gözüküyor. Aşırı yoğunum, şu yerleşme bir bitse üç ay tatil yapacağım

münevver48 ve uyap beğendi.
Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025