View Single Post
Eski 16-06-2015, 19:37   #34
Milla
Ağaç Dostu
 
Milla's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: İstanbul- Bodrum-Milas
Mesajlar: 3,492
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
İstanbul ıspanağı (Golden Silk Orach Mountain Spinach)
Kayganası


Sıcaklar arttıkça iyice kartlayıp tohuma durmadan dibinden kesildi
daha önce iri yaprakları toplanıp sarması yapılmıştı,
geriye kalan ufak yaprakları ile kayganası yapılmak üzere toplanıp
hazırlıklara başladık.

Eklenti 559641


Malzemeler:
Yapraklar temizlenip iyice yıkandıktan sonra doğranıp derin bir cam kabın
içine alındı.

3 yumurta,
10 tepeleme ç. kaçığı un,
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
yarım çay kaşığı kara biber
1 kahve fincanı sıvı yağı (z.yağı da olabilir)
1 çay bardağı süt (fotoğrafta sütü unutmuşum sonradan ilave ettim)
yarım paket hamur kabartma tozu
1 adet iri kuru soğan ince ince doğranmış ve tuzla iyice ovuşturuldu.

Eklenti 559642


Yukarıdaki bütün malzemeleri doğradığımız yaprakların üzerine ilave
ettikten sonra hepsini iyice kaşıkla karıştırıldı,
Eklenti 559643


Isıtılmış kapaklı teflon tavaya 1 kaşık sıvı yağı koyuldu ve elde ettiğimiz
karışımı tavaya hepsini aktardık ve üzerini düzleyip kapağı kapalı
kısık ateşte altı kızarana kadar pişirdik, sonra alt üst edildi ve
kapağı kapandı kısık ateşte kızarıncaya kadar pişti.
Eklenti 559644



Buyurun hep beraber 5 çayına yetişti
hemen tadına bakıldı, pek lezzetli olmuş, umarım beğenirsiniz.
Eklenti 559645
Çok güzel bir tarif. Ben de ekeceğim ve çıktığında sizin bu tarifinizi yapacağım. Bu başlığı bulamazsam acaba yemek bölümünde tarifi var mı?

Milla Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön