![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Mor ve turuncu patatesi doğrayıp baharat ve yağla karıştırıp aynı anda fırına attığımda mor biraz sert kalıyor. Ben turuncunun tadını daha çok seviyorum ama mor renkli sebzeler antioksidan açısından daha iyi oluyormuş. Sayın Jezebel, patatesleri geçici olarak mı saksılara aldınız? Bahçeye dikecek misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havalar ısınınca sandığa dikeceğim. Turuncu patateslere yoğunlaşacağım artık, mor patates 40-45 kök oldu. Beyaz olanda siyah lekeler oluyor, sevemedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-08-2014
|
Tatlı patates sevenlere küçük bir hediyem olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Bu yıl sandıklar iki oldu, biri morlar diğeri turuncular. Morlar 1 ay önden gidiyorlar, turuncuları 19 mayısta diktim ve dün otomatik sulamalarını ayarladım. Turuncuların toprak karışımında cocopeat bulamadığım için baltık torfu kullandım. Bakalım gelişmeler nasıl olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2022
|
Merhaba, Bu yıl zincir marketlerin birinden aldığım 4-5 adet tatlı patatesten oluşturduğum yumrulardan ilk defa yetiştirdiğim içleri sarı patateslerin bazılarının içleri kılçıklı çıkıyor. Bu durum patatesin cinsinden midir yoksa yetiştirmede bir hata mı yaptım? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi acaba? Teşekkürler, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2013
|
tatli patatesin gelişmeler...
Bu sıra Trabzon yağmur mevsime girdi galiba...o nedenle patateslerin çürümeden çıkartayım diye düşündüm...ama aldığım patatesler bağya ince ve küçük... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-10-2013
|
bende duydum hatayda yetiştiğini ama nasıl getireceğim bende düşünüyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Toprak ısınmadan dışarıya ekmeyin. İzmir için dahi Mayısı beklemekte fayda var. Ben daha yumru köklendirme işlemine bile başlamadım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
Büyük saksıya dikmenizde sorun yok. Sorun saksının serada olmasında. Saksıya dikip seraya koyarsanız, muhteşem dal budak ve yaprak verir ama yumruyu unutun ![]() Tatlı patates uzun süre ve direk güneş istiyor ki çok fotosentez yapıp yumruda o kadar karbonhidradı biriktirebilsin. Şunu yapabilirsiniz, şimdi saksıya dikip seraya koyun, mayısta direk güneşe alın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2019
|
Herkese merhaba yeni üye oldum. Forumda tatlı patates konusunu sonuna kadar okudum. Tatlı patatesle ilk 2012 yılında tanıştık. 10 kg Hataydan getirttim. Tadını çok beğendiğim için hobi amaçlı 5 metre kare alana fidesini elde ettikten sonra dikim yaptım. Adıyaman da sıcağı ve suyu sevdiği için çok hızlı gelişim gösterdi. Daha sonra tayin dolayısıyla Adıyamandan ayrıldık. Konyada ithal olandan defalarca denememe rağmen yumrular çok az filizlendi ve bu filizlerden de yumru elde edemedim. Şimdi Ispartadayım büyük saksılarda denemek istiyorum. İthal olanlardan almak istemiyorum çünkü filizlenmeden çürüyorlar. Yerli tatlı patatesi bulmak çok zor bu mevsimde Hataydaki üreticiler nasıl fide elde ediyorlar acaba nasıl temin edebiliriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Migrostan alıp sakladığım tatlı patateslerden bir tanesini yaklaşık bir ay önce suya koydum ve oturma odasında sıcakta bekliyor. Ancak en ufak bir kök izi veya filiz yok. Acaba markettekiler filizlenmmemesi için işlemden mi geçti yoksa ben mi erken suya koydum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Alıntı:
Markette satilanlar filizlenmesin diye kurleme yapilmis olabilir. 1 haftada filizlenmesi lazim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|