agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Pilav (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/9492.htm)

Adalet Yağcı 07-11-2008 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş (Mesaj 310942)
Tamam teşekkür ederim Adalet Hanım. Söylediklerinizi dikkate alırım. Arayalım bakalım, gelişmeleri buradan sizlerle paylaşırım :)

Az önce eşim aramış. 10 kg.ı için 32,5 YTL demişler. Ağustosa kadar birşey olmayacağını, o zaman tuzlayıp serin bir yere kaldırmak gerektiğini söylemişler. Kargo ücret alıyormuş fakat anlaşmalı olduğundan daha az alıyormuş.

Denemek için 10 kg. almayı düşünüyoruz ( Sarıkılçık ) Eğer memnun kalırsak almaya devam ederiz...

Sayın Baldaş;
20kg. pirinciniz geldimi :D Sadık bey doğru vermiş ama Kargo yanlışlıkla benim 20 kg. pirincimi size göndermiş, bana da 10 kg. geldi, umarım bu yanlışlıktan mutlu olursunuz, hele de kalabalık bir aileyseniz daha iyi.
Ben bu gün aradım, bana hemen 10 kg. daha gönderecekler, az önce de pilavımı yaptım, ama inanın daha tadına bakmadan size yazıyorum, çok güldüm yanlışlığa.
Pirincinizi afiyetle yeyin, memnun kalacağınızı garanti ederim.

Adalet Yağcı 07-11-2008 12:42

Sevgili Eylems;
Bu gün Sarıkılçık pirincime kavuştum çok şükür, bizim için yoruldunuz emek verdiniz, çok teşekkürler ediyorum her şey için.
Sevgiler.

eylems 07-11-2008 15:17

Adalet hanım, yorulmadım bilhassa zevk duydum. Afiyet olsun. Karışıklığa ben de güldüm.:p

Baldaş 07-11-2008 15:41

Yok vallahi mesajı daha yeni okuyorum. Bu durumda pilavdan dönenin kaşığı kırılsın ne diyeyim. Üç kişilik aileye 20 kg. pirinç.

Bilumum pilav tariflerinizi hararetle bekliyorum ( Beni forumdan ayırıp yemek sitelerine yem yapmayın ) Pilavlı börek, pilavlı makarna, pilav tatlısı Allah ne verdiyse yazın bakalım..

eylems 07-11-2008 16:57

Sayın Baldaş, biz de üç kişilik bir aileyiz. Yılda 50 kg tüketiyoruz.;) (Pilav yemeyince karnımızın doyduğunu hissetmiyoruz. )
Pirinçli- üzümlü börek var. Tarifi börek başlığı açıp anlatmalıyım.

ormanx 07-11-2008 18:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 311992)
Sayın Baldaş;
20kg. pirinciniz geldimi :D Sadık bey doğru vermiş ama Kargo yanlışlıkla benim 20 kg. pirincimi size göndermiş, bana da 10 kg. geldi, umarım bu yanlışlıktan mutlu olursunuz, hele de kalabalık bir aileyseniz daha iyi.
Ben bu gün aradım, bana hemen 10 kg. daha gönderecekler, az önce de pilavımı yaptım, ama inanın daha tadına bakmadan size yazıyorum, çok güldüm yanlışlığa.
Pirincinizi afiyetle yeyin, memnun kalacağınızı garanti ederim.

Keşke ben de sizinle aynı zamanda siparişi geçseydim. Belki 20kg sarıkılçık bana nasip olurdu!!!!:D

tropikana 07-11-2008 18:41

Merhaba,
Bende size değişik bir pilav tarifi vereyim. Bilmiyorum biliyormusunuz bu pilavı.
Pilavımız pirinç yerine tel şehriye ile yapılıyor. Yapımı, ölçüler aynı pirinç pilavındaki gibi.
Tel şehriyeyi kızgın yağda kavuruyorsunuz kahverengi olana kadar, tuzunu ekleyip üzerine sıcak su ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakıyorsunuz. 5-10 dak sonra pilavımızı ateşten alıp dinlenmeye bırakıyoruz. Pilavımız servise hazır, afiyet olsun.

eylems 07-11-2008 18:42

Bu gün güveçte pilav yaptım. Tek fark güveçte pişmesi. Doyduğumu anlayacağım birazdan.

Adalet Yağcı 07-11-2008 19:33

Sevgili Ormanx, ne yapalım kısmet sevgili Baldaş ınmış.

ebrub 08-11-2008 10:30

Sn.Adalet hn,sevgili Baldaş denediniz mi gelen pirinci? Ben daha önce Müge hn.ın verdiği linkten sipariş vermiştim ama gelen giden birşey yok, onu iptal edip Eylems'in verdiği satıcıdan alayım diyorum...

Baldaş 11-11-2008 13:12

Pirinci daha denemedim. Kutsal bir emanet gibi mutfağın başköşesinde duruyor.

Anneme söyledim, "Dur bez torba diktirelim yoksa hep kelebek olur" dedi. Bugün eve dönerken kayatuzu da alırım artık. Kaya tuzu demişken arkadaşlar yemeklerinize tuz olarak az miktarda kayatuzu koyuyorsunuz değil mi? ( Ben de öyle yapayım artık )

Bir tek pirinç tanesini dahi ziyan etmek istemiyorum. Ne de olsa kısmetimiz olarak, Mersin'e gideceğine uzak yollardan bize gelmiş...

Arkadaşlar pilavı peynirli deneyen var mı? Denemek lazım aslında. Bizim buralarda pilav üstü baklava yoğurt üçlüsü meşhurdur. Bazıları pirinç pilavına karabiber dökerek yer. Benim favorim patates, bezelye, havuç, nohut karışık pilavdır. Tavuklu pilavı yeni pişmişse severim beklemişse hiç sevmem.

Neyse velhasıl Ebrub daha pirinci denemedim ama söz izlenimlerimi aktarırım :)

ebrub 11-11-2008 13:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş (Mesaj 314143)
Bizim buralarda pilav üstü baklava yoğurt üçlüsü meşhurdur.

Sn Baldaş gerçekten çok merak ettim, yazdıgınızdan 2 anlam çıkarabildim ama onlara da bi anlam veremedim :D ; pilav üstü baklava yoğurt derken, pilav üstü kuru gibi pilavın üstüne baklava koyup yemiyosunuz değil mi?
Diğer anlamda da pilavdan sonra baklava ve yoğurt mu yeniliyor diye düşündüm, cık onu da anlamadım.

Bir baklava hastası ve pilav düşkünü olarak, varsa iyi bi bileşkesi acil ögrenmek isterim :dilli:

Baldaş 11-11-2008 14:37

Pilavın üstüne baklavayı koyar yersin. Yanında da bir kase yoğurt. Bunun bir mantığı yok. Ne bileyim böyle birşey işte.

Adalet Yağcı 11-11-2008 15:41

Sevgili Ebrub, tabi ki pilavı denedim, izlenimlerim şöyle;
İlk piştiğinde lezzeti gerçekten güzel, ikinci ısıtmadaki lezzeti hiç değişmiyor, her zaman tane tane olma özelliğini koruyor.
Eh bir pilavdan daha fazla ne beklenir ki.
Ben bütün pilavseverlere tavsiye ediyorum bu pirinci.
Alıntı:

Sn.Adalet hn,sevgili Baldaş denediniz mi gelen pirinci

ebrub 11-11-2008 18:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş (Mesaj 314202)
Pilavın üstüne baklavayı koyar yersin. Yanında da bir kase yoğurt. Bunun bir mantığı yok. Ne bileyim böyle birşey işte.

Sn Baldaş hemen denenecek! Süper ikilim benim onlar, ama tadını şimdilik tahmin edemiyorum

ebrub 11-11-2008 18:12

Adalaet hn ellerinize sağlık, ben de sizin aldıgınız yere sipariş vereceğim hemen

bilce 11-11-2008 20:26

Osmancık pirincide çok güzel deneyen var mı?

Mehmet Eskizara 11-11-2008 21:12

[bilce]Osmancık pirincide çok güzel deneyen var mı


Sayın bilce size katılıyorum. Osmancık pirincide
denemeye değer pirinçlerden.Pilav severlere duyurulur.

bilce 11-11-2008 21:35

Biraz diri pilav sevenlerin tercihi sanırım, birde benim gibi acemi yeni pilav yapmaya başlayanların:) Çünkü pirinçler tam olarak kavrulduğunu anlayabiliyorsunuz(Pirinçler kömür kıvamına gelmeden tabi:)

Adalet Yağcı 12-11-2008 06:54

Daha önce Osmacık pirincini kullandım, Sarıkılçıkla arasında çok fark var lezzet bakımından
Alıntı:

Osmancık pirincide çok güzel deneyen var mı?

bilce 12-11-2008 07:52

Bu sarıkılçık 1 er 2 şer kiloluk ambalajlarda marketlerde satılmıyor mu?

Baldaş 12-11-2008 09:58

Bilce yukarıdaki mesajlardan takip ettiğim kadarıyla Sayın Eylems bu pirinç türünün pek bilinmediğini, sadece Tosyalılarca tüketildiğini, fazla kâr bırakmadığı için piyasaya sürülmediğini söylemişti.

bilce 12-11-2008 10:03

Teşekkür ederim Baldaş. O kadar çok tavsiye eden var ki forumda merak ettim. Ankarada büyük marketleri araştırdım ama bulamadım. Gerçekten çok bilinmeyen bir pirinç sanırım.

eylems 12-11-2008 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bilce (Mesaj 314628)
Teşekkür ederim Baldaş. O kadar çok tavsiye eden var ki forumda merak ettim. Ankarada büyük marketleri araştırdım ama bulamadım. Gerçekten çok bilinmeyen bir pirinç sanırım.

Bilinmeyen bir tür değil bilenler çoğunlukta. Yalnız üretimin azlığı ya da memlekettekilerin kapışması sebebi ile iç piyasaya kalmıyor desem daha doğru olur.

ebrub 13-11-2008 09:51

Pilavseverlere günaydınlar! Biraz önce Sn Eylems'in sağolsun telefonlarını verdiği Sadık beyi arayıp pirinç siparişimi verdim. Ama bunun yanısıra ahbap olduk Sadık by.le. O kadar tatlı bir konuşması var ki, keşke size şivesini de taklit ederek yazabilsem :D Bu arada Sadık usta bazı püf noktaları söyledi pirinçle ilgili, ben de sizinle paylaşayım dedim.

Öncelikle pirincin sıcak değil ılık suda, 2 saat kadar ıslatılması gerektiğini; kavurma usülü yapanlar için, pirincin çok az yağda ve yağı çok kızdırmadan, biraz ılıkken kavrulması gerektiğini, aksi halde pirincin kendini bozacağını söyledi.

2. söylediği ise, pilavı piştikten sonra demlenmeye bırakmadan, (kendi tabiriyle söylüyorum) İskender Kebap.ın üzerine gezdirilen tereyağı gibi, pilavın üzerine tereyağı gezdirin,5 dakika kadar da demlendirin dedi.

Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...

eylems 13-11-2008 10:01

Son olarak; diyelim ki bugün öglene pilavı pişirmeye niyetlendiniz, sabah 10 gibi de ıslattınız pirinci diyelim, ama aksilik bu ya öglene pişiremediniz, akşama da pişiremediniz, hatta yarın öglene de pişiremediniz! O pirinci yine de dökmeyin, tarife göre pişirin, hiç birşey olmaz, çok güzel olur dedi...[/QUOTE]

Açıklamada tek tuzu unutmuşsunuz. Pirincin bozulmaması için tuz önemli. Pirinci ılık su ile ıslarken göz kararı bir tutam tuz eklerseniz ustanın dediği gibi ertesi günde pişirebilirsiniz.

bilce 13-11-2008 10:49

Pilavı kavurarak yapsak bile ıslatıcak mıyız pirinci?

Adalet Yağcı 13-11-2008 10:55

Sevgili Bilce, ben 41 yıllık ev kadınıyım, deneyimlerime göre ıslatmadan pişirdiğimiz pilav, ikinci ısıtmada özelliğini kaybediyor.
Islatarak yaptığınız pirinç pilavı hem daha iri taneli hem de tane tane olma özelliği taşır.
Tekrar ısıttığınızda bozulmaz.

eylems 13-11-2008 11:08

Bizim evde ısıtmak için pilav hiç artmaz bu sebeple cevabı bilmiyorum ;)

ebrub 13-11-2008 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylems (Mesaj 315234)
Açıklamada tek tuzu unutmuşsunuz. Pirincin bozulmaması için tuz önemli. Pirinci ılık su ile ıslarken göz kararı bir tutam tuz eklerseniz ustanın dediği gibi ertesi günde pişirebilirsiniz.

Haklısın Eylems, tuzu da söyledi ve ben unuttum, pardon :(


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025