agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Pilav (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/9492.htm)

Cumhur Tonba 02-11-2008 17:32

Sevgili arkadaşlarım, kardeşlerim, abiler ve ablalarım.

Domateslisi, kılçıklısı, bademlisi, beyazı ve sarısı. Ben hepsinden vazgeçtim.
Bana bir tabak pilav verin de yiyeyim yaa..

Hepinizin eline sağlık. Sevgilerle. Benim tabağı unutmayın.

Adalet Yağcı 02-11-2008 18:07

Sevgili Cumhur Tonba, biz sizi pilavsız bırakırmıyız, keşke fotoğraf olsaydı ama bademli pilav buyurun, anladımki bundan sonra yaptığım pilavların fotoğrafları çekilecek.

Cumhur Tonba 02-11-2008 18:27

Ohh. Yarabbi şükür. Pilavı yedim kendime geldim.
Tarifler, tarifler. Karşıdan yalana yalana bi hal olduk. Sağolasın adalet hanım.
Yok mu başka hayırsever?

ebrub 02-11-2008 22:10

Efendimmm, sarıkılçık siparişimi verdiimm... Gelsin, pişen pilavın ilk tabağı Cumhur by.e, söz :D

eylems 02-11-2008 22:50

2 Eklenti(ler)
Yok mu başka hayırsever?[/QUOTE]

Sayın Cumhur Tonba, pilav sadece yazılarda kalmasın. Buyrun afiyet olsun.

Cumhur Tonba 03-11-2008 00:07

Saygıdeğer ebrub ve saygıdeğer eylems.
Sizinde ellerinize sağlık. Sanal da olsa cidden karnım doydu Teşekkür ediyorum. Pilavın yanında eylems'in ayranıda çok iyi gitti. Sağ olun. Var olun..
Şuna inanıyorum ki. Birgün hakikisinide yiyeceğiz.
Saygılarımla.

Cumhur Tonba 03-11-2008 00:10

Sayın Ebrub.
İlgi alanlarınız harika. Keşke yakınlarda olsaydım. Ner yapalım. Bizde fotoğraflardan idare ederiz.
Sevgi ve saygılar. İnşallah merak edipte ilği alanlarınıza bakmazlar. Bu sizi için ya çok zor olur, **** karlı bir iş. Bana bir ayrıcalık yaparsınız artık....

ormanx 03-11-2008 09:21

Sevgili pilavsever dostlar,

Yukarıdaki internet linkinden sipariş veren arkadaşlar gelen malın kalitesi ile ilgili izlenimlerini paylaşırlarsa çok memnun olurum. Ben daha henüz sipariş geçmedim. Sipariş veren siz dostlarımızın yorumlarından sonra inşallah.

eylems 03-11-2008 16:44

Kalite konusunda endişeliyim.

m ü g e 03-11-2008 18:09

Sevgili eylems, keşke link paylaşıldığı zaman endişenizi belirtseydiniz.

Adalet Yağcı 03-11-2008 18:26

Bana hala bir cevap vermediler, başka bir alternatifimiz yokmu sevgili Eylems?

eylems 03-11-2008 19:36

Endişemin sebebi; cevap almakta zaman geçeceği, yeni ürünün çıkması, internet aracılığı ile yapılan alış-verişin güvenilir olmayacağı düşüncesindendir. Ben sizlere link verebilirdim ama daha güvenilir olan satıcının direkt telefon numarasını vermeyi düşünüyordum. Hatta siparişlerinizi vereceğiniz satıcıyı anneme denetlettirecektim. Eniştem her yıl 200-250 kg pirinç alır bunun bir kısmı yemelik bir kısmı eşe dosta dağıtmak için. Bizde aynı yerden alırız. Tanınan bir müşteri vasıtasıyla aldırmak daha güvenilir olurdu. Amacım sadece yardımcı olmak.
Bu alternatif hala geçerli.

m ü g e 03-11-2008 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 310035)
Bana hala bir cevap vermediler, başka bir alternatifimiz yokmu sevgili Eylems?

Link verdiğim firma ile dün telefonla görüşmüştüm, online satışların onayında gecikme olabildiğini telefon ile siparişin daha hızlı olduğunu belirtmişlerdi. Siparişin iptali için telefon ile irtibata geçebilirsiniz.

Sevgili eylems, endişenizi anlıyorum. Zaten bende linki yollarken öncelikle sizden haber beklediğimi ve sizden gelecek habere göre sipariş vereceğimi belirtmiştim.

Sarıkılçık Pirinç, anneannemin yıllar önce aldığı bir pirince çok benziyor. Eğer aynı pirinç ise pilavı gerçekten çok lezzetli oluyor.

ormanx 03-11-2008 20:34

Sarıkılçık pirincinden bu akşam bir pilav daha yaptım.
Bulgularım şöyle;
Pirinç nişastası çok yoğun. Ilık su ile birkaç defa yıkamak gerekiyor. Tek yıkama kafi gelmiyor.
Pirinç pişerken çok su istiyor. 1'e 1,5 su bile az geliyor. 1'e 1,75 gibi öneririm.
Pirinç kendi çok ufak ama çok su çektiğinden piştiğinde baldo pirinç pilavı görüntüsünde oluyor.

ebrub 03-11-2008 21:27

Keşke ben de sipariş için bekleseymişim. Dün inernetten siparişi kapıda ödeme şekliyle vermiştim, bugün de bir bilgilendirme maili göndermişler ama ürün ne zaman gelir bilemiyorum...

ebrub 03-11-2008 21:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Cumhur Tonba (Mesaj 309697)
Sayın Ebrub.
İlgi alanlarınız harika. Keşke yakınlarda olsaydım. Ner yapalım. Bizde fotoğraflardan idare ederiz.
Sevgi ve saygılar. İnşallah merak edipte ilği alanlarınıza bakmazlar. Bu sizi için ya çok zor olur, **** karlı bir iş. Bana bir ayrıcalık yaparsınız artık....

Cumhur by, gerçi forumda yeri değil ama size ayrıcalık, Agaclar.net'e de yakışır buyrun afiyet olsun :D

Eklenti 51776

Adalet Yağcı 03-11-2008 21:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ebrub (Mesaj 310140)
Keşke ben de sipariş için bekleseymişim. Dün inernetten siparişi kapıda ödeme şekliyle vermiştim, bugün de bir bilgilendirme maili göndermişler ama ürün ne zaman gelir bilemiyorum...

Sevgili Ebrub, ben mail göndereli üç gün oldu, sitelerine üyede oldum hala cevap yok, siz aynı sitedenmi sipariş verdiniz.
Telefonlamı yoksa maillemi sipariş verdiniz.

ebrub 03-11-2008 21:33

Adalet hn, Müge hn.ın verdiği linkten sipariş verdim ama maille değil, siteye üye olup oradan sipariş girdim

Adalet Yağcı 03-11-2008 21:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ormanx (Mesaj 310118)
Sarıkılçık pirincinden bu akşam bir pilav daha yaptım.
Bulgularım şöyle;
Pirinç nişastası çok yoğun. Ilık su ile birkaç defa yıkamak gerekiyor. Tek yıkama kafi gelmiyor.
Pirinç pişerken çok su istiyor. 1'e 1,5 su bile az geliyor. 1'e 1,75 gibi öneririm.
Pirinç kendi çok ufak ama çok su çektiğinden piştiğinde baldo pirinç pilavı görüntüsünde oluyor.

Peki derecelendirmek istesek, lezzet yönünden, 10 üzerinden kaç aldı sizden sevgili Ormanx?

Adalet Yağcı 03-11-2008 21:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ebrub (Mesaj 310145)
Adalet hn, Müge hn.ın verdiği linkten sip verdim ama maille değil, siteye üye olup oradan sipariş girdim

Ben de üye olmuştum ama aktivasyon maili gelmedi, telefonla aradığımdada kimse cevap vermedi.

ebrub 03-11-2008 21:48

Acaba sitede teknik bir problem mi oldu ki?

ormanx 03-11-2008 22:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 310146)
Peki derecelendirmek istesek, lezzet yönünden, 10 üzerinden kaç aldı sizden sevgili Ormanx?

10 üzerinden 9 veririm. 1 puanı boyutundan kestim. Lezzet güzel. Ama aman ha nişastasını yeteri kadar alın ve pişirmeye öyle başlayın derim.

Cumhur Tonba 04-11-2008 08:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ebrub (Mesaj 310142)
Agaclar.net'e de yakışır buyrun

Sayın ebruh.
Harika, şahane, olağanüstü, tablo gibi.
Kelimeler anlatmaya yetmiyor. Çokkkkkkkkk teşekkürler..

Kiraz 04-11-2008 09:47

Pirinç pilavınında susamı denediniz mi? Ben çok seviyorum. Pirinci kavurmadan az önce, yağa bir dolu kaşık kadar susam ilave ediyorum.

eylems 04-11-2008 18:56

Arkadaşlar pirinç için görüştüm. Satıcınin telefon numaraları aldım. Birinci kalite gönderecek ayrıca kargo şirketleri ile anlaşması olduğunu da söyledi.

Sadık Kovcu
0 535 386 65 09
0 543 768 47 80
0 366 313 30 32

Adalet Yağcı 04-11-2008 19:16

Sevgili Eylems, çok teşekkürler, hemen irtibata geçiyorum.

Baldaş 05-11-2008 09:58

Teşekkür ederim Eylems. Gerçekten bu iyi oldu.

Ne kadar alalım sizce? Hangi ortamda ne kadar pirinci ne süre ile muhafaza edebilirim ?

Mesela atıyorum bir çuval pirinç aldınız. Serin rutubetsiz bir ortamda çuvalıyla bir sene kadar muhafaza edebiliyor musunuz ? Yoksa kurtlanma riski var mı ?

Bilen arkadaşlar lütfen yardım edin...

Adalet Yağcı 05-11-2008 10:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baldaş (Mesaj 310929)
Teşekkür ederim Eylems. Gerçekten bu iyi oldu.

Ne kadar alalım sizce? Hangi ortamda ne kadar pirinci ne süre ile muhafaza edebilirim ?

Mesela atıyorum bir çuval pirinç aldınız. Serin rutubetsiz bir ortamda çuvalıyla bir sene kadar muhafaza edebiliyor musunuz ? Yoksa kurtlanma riski var mı ?

Bilen arkadaşlar lütfen yardım edin...

Sayın Baldaş, Rize'de sorun olacağını sanmıyorum, nem almasın yeterli, Ben 20 kg. sipariş verdim, kızım ve kendim için, ama Mersin'in kışı da sıcak olduğu için, büyük kısmını yayla evime götürmeyi düşünüyorum, orada muhafaza ettiğim bu türden kuru yiyecekler çok daha sağlıklı kalıyor.

Evinizin en soğuk köşesinde nem almayacak şekilde muhafaza edebilirsiniz, böceklenmeyi önlemek için, içine iri tuz da karıştırıyorlar, ne olsa tuzlu sıcak suda bekleteceğiniz için sorun olmaz sanıyorum.

Baldaş 05-11-2008 10:35

Tamam teşekkür ederim Adalet Hanım. Söylediklerinizi dikkate alırım. Arayalım bakalım, gelişmeleri buradan sizlerle paylaşırım :)

Az önce eşim aramış. 10 kg.ı için 32,5 YTL demişler. Ağustosa kadar birşey olmayacağını, o zaman tuzlayıp serin bir yere kaldırmak gerektiğini söylemişler. Kargo ücret alıyormuş fakat anlaşmalı olduğundan daha az alıyormuş.

Denemek için 10 kg. almayı düşünüyoruz ( Sarıkılçık ) Eğer memnun kalırsak almaya devam ederiz...

Adalet Yağcı 05-11-2008 12:18

Sayın Baldaş, ben de 20 kg. için 65 ytl. ödeyeceğim, kargo için de 7 ytl. kadar tutar dediler, Aras kargo ile anlaşmaları varmış.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025