agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/)
-   -   Pilav (https://www.agaclar.net/forum/tahillar-kuru-bakliyat-pilav-makarna/9492.htm)

Adalet Yağcı 31-10-2008 17:48

Ben pilavı çeşitli şekillerde yapmayı seviyorum, en favorim, bezelye ve havuçlu pilav, ikinci olarak nohutlu, domatesli, sade, şehriyeli, birde patlıcan kızartmalı, ve pek tabi birde etli.
Yok galiba etli olan benim favorim, tavuklu olanıda tartışılmaz, sanırım pilavın her çeşiti güzel.
Yeterki pirinci sarı kılçık olsun:D
Eh yani, iki gündür bu kadar reklamlarını yapıyorum, bana bir çuval sarı kılçık göndersinler de mi?:o

ormanx 31-10-2008 20:22

Yapma ya Adalet hanım,
Gecenin bu saatinde mide salgılarımız arttı valla bu pilav muhabbetine.
Alalım artık şu Sarı Kılçık'tan bi yerlerden?
Sesimizi duyan var mııııııı? Sevgili eylems bekliyoruz yardımını.....

berduray 31-10-2008 20:35

Evet tarifleri alalım, tembellik edip, yaparım severim yok, öğrenci, yeni evli, pilav seven herkes öğrensin.

ormanx 31-10-2008 20:45

Gene de ustalar herşeyi anlatmaz bence. Bi şeyleri özellikle anlatmazlar ki ondan güzeli olmasın.
Öyle mi gerçekten?

derya Derya 31-10-2008 22:00

Bademli pilav benim favorim!

Adalet Yağcı 01-11-2008 08:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi derya derya (Mesaj 308885)
Bademli pilav benim favorim!

Sevgili Derya Derya;
Bademli pilav diğerlerine göre biraz daha ağır olsda gerçekten güzel oluyor, ama sizin tuzda tavuğunuz mutlaka denenmesi gereken bir tarif, hele benim gibi tavuğu lütfen yiyenler için, çok özel bir seçim olmalı.

Adalet Yağcı 01-11-2008 08:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ormanx (Mesaj 308834)
Yapma ya Adalet hanım,
Gecenin bu saatinde mide salgılarımız arttı valla bu pilav muhabbetine.
Alalım artık şu Sarı Kılçık'tan bi yerlerden?
Sesimizi duyan var mııııııı? Sevgili eylems bekliyoruz yardımını.....

Sevgili Ormanx;
Burada verilen bütün tariflerden canınızın istediği kadar yeyip içebilirsiniz, kilo aldırmaz, şekerinizi, kolesterolünüzü, tansiyonunuzu yükseltmez, ne de olsa sanal değilmi :cool:
Bence Sevgili Eylem başına iş açtı, hepimiz bu sarı kılçığı istiyoruz, ben daha önce denediğim için biliyorum ve daha çok istiyorum.

Adalet Yağcı 01-11-2008 08:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 308845)
Evet tarifleri alalım, tembellik edip, yaparım severim yok, öğrenci, yeni evli, pilav seven herkes öğrensin.

Sevgili Berduray;
Hangisinin tarifini istiyorsanız bütün püf!!!noktaları ile yazmaya söz veriyorum, ben, bildiğim öğrendiğim her şeyi paylaşmaktan büyük keyif duyarım.
Keşke Öğretmen olsaymışım, ne güzel olurdu, çok iyi bir Öğretmen olurdum herhalde.

Baldaş 01-11-2008 10:02

SAYIN EYLEMS, SİZİN KULAĞINIZA FISILDANDI AMA MALESEF DUYDUM. Ben de telefon istiyorum ....:D:D

Ya da durun bir dakika. Yakın zamanlarda yolum İstanbul'a düşecek Tosya'dan, Osmancık'tan falan yol üzerinden alamaz mıyım? BEN DE İSTİYORUM ADRES VE TELEFON :D:D Sarıkılçık demiştiniz değil mi hımmm aklıma yazayım.

Allah razı olsun bu başlığı açandan. Bizim ufaklık pilav delisidir. Kahvaltıda bile yemek ister. Ben de besleyici olsun diye elimden geleni yapıyorum. Değişik tariflerinizi bekliyorum...

Sade arpa şehriyeden ve kuskustan da pilav yaparım. Tereyağlı ve domatesli olursa daha güzel olur.

Akdenizlilerin bulguru yeşil mercimekli ve yağda hafif yaktıkları soğanla yaptıklarını biliyorum.

Bulgur pilavını kıymalı, sebzeli ve yanında ayranla deneyin.

Düdüklüde pilav hiç denemedim. Riske giremem bende düdüklü fobisi var.

petulya 01-11-2008 11:51

Baldaş hangi kuskustan pilav yapıyorsun?
Sakın şu kuskus diye satılan makarnadan yaptığını söyleme...
Morokko ve faslılar gerçek kuskus pilavını, kalın irmikten yapıyorlar bilginiz olsun.
Ama artık kalın irmiği piyasada bulamıyoruz, çünkü burda irmik daha çok tatlılarda kullanıldığı için öğütülerek nerdeyse un haline getirilmiş hali satılmaktadır..

Baldaş 01-11-2008 11:59

Petulya tam üstüne bastın işte ondan yapıyorum.

Faslı olmadığıma göre fazla seçeneğim kalmıyor. :D Allah sizi inandırsın buralar o kadar rutubetli ki bırakın erişte, yufka falan yapmayı normal ekmeği hızla tüketiyoruz aksi halde mantarlar bizden hızlı davranıyor..

m ü g e 01-11-2008 12:10

Öncelikle eylems'den haber bekliyoruz ama online satış yapan bir yer buldum.
http://www.tosyapirinci.com/index.php

Adalet Yağcı 01-11-2008 12:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi m ü g e (Mesaj 309041)
Öncelikle eylems'den haber bekliyoruz ama online satış yapan bir yer buldum.
http://www.tosyapirinci.com/index.php


Sevgili Müge, harikasınız, verdiğiniz linkten hemen siparişimi verdim.
Ah... çok sevinçliyim, iyi ama en az beş kg. baldo pirinci n'apıcam ben şimdi :o

m ü g e 01-11-2008 12:46

Ne kadar hızlısınız... :) Ben eylems'den gelen habere göre sipariş vermeyi düşünüyordum ama siz pirinci bulmanın sevinci ile siparişi hemen verdiniz. :)

Adalet Yağcı 01-11-2008 12:47

Doğrusu bu güzel pirincin pilavını yedikten sonra bana hak verecesiniz sevgili Müge...

berduray 01-11-2008 13:06

Adalet Hanım hala tarif vermemişsiniz?

Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz, sevgiler :-)

Adalet Yağcı 01-11-2008 13:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi berduray (Mesaj 309060)
Adalet Hanım hala tarif vermemişsiniz?

Tecrübelerinizden faydalanmak isteriz, sevgiler :-)

Sevgili Berduray, hangi pilavın tarifini istiyorsunuz, hemen yazayım.
Sevgiler.

Adalet Yağcı 01-11-2008 13:52

Sevgili Berduray;

butarifi gördünüzmü, her gün **** haftada yenecek bir tarif değil, biraz ağır olabilir, davetlerde iyi gider.

günsu 01-11-2008 19:13

O sitede nekadar çeşit pirinç varmış öyle, biz baldo pirinç eniyisi diye biliyorduk.

Geçen sene kestaneli kuzu etli pilav denemiştik değişiklik olsun diye bizimkiler pek beğenmişlerdi :)

ormanx 01-11-2008 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 309045)
Sevgili Müge, harikasınız, verdiğiniz linkten hemen siparişimi verdim.
Ah... çok sevinçliyim, iyi ama en az beş kg. baldo pirinci n'apıcam ben şimdi :o

Siz hala sohbetini yapa durun. Ben ocağa koyup pişirmeye başladım bile. Teşekkürler Sevgili Eylem's.
Yedikten sonra yorumlarımı yaparım artık.

Adalet Yağcı 01-11-2008 20:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ormanx (Mesaj 309172)
Siz hala sohbetini yapa durun. Ben ocağa koyup pişirmeye başladım bile. Teşekkürler Sevgili Eylem's.
Yedikten sonra yorumlarımı yaparım artık.

Sahimi, nereden buldunuz(hoş, bu yasa kalktı galiba)yorumlarınızı merakla bekliyoruz sevgili Ormanx.

ormanx 01-11-2008 20:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 309189)
Sahimi, nereden buldunuz(hoş, bu yasa kalktı galiba)yorumlarınızı merakla bekliyoruz sevgili Ormanx.

Hımmm, hımmm, hımm.
Nefis nefis.
Kızım ve komşu kızına da verdim. Kızım ikinci tabağı istedi. İştahsız komşu kızı bile tabağını bitirdi.
Bu pirinci tek geçerim.
Yerken üstüne biraz da tohumdan çekilmiş karabiber döktüm. Daha bir nefis oldu.

ormanx 01-11-2008 20:30

2 Eklenti(ler)
Bu güzellikten buyurun birkaç fotoğraf çektim.

berduray 01-11-2008 23:06

Deneyeceğim Adalet Hanım, teşekkürler.

eylems 01-11-2008 23:28

Sayın Ormanx, eve varır varmaz pişirdiniz mi? Beğendiniz mi? Afiyet olsun.
Arkadaşlar evde son kalan pirinç ( çuvalın sonu, bol taşlı ve kırıklı sarıkılçık ;) ) meğerse ormanx' in nasibi imiş. Kime niyet kime kısmet diye buna derler. İstanbul toplantısına katılmanın faydaları işte::D. Toplantıya katılan diğer arkadaşlara da sözüm olsun buradan. Evde kalmadığı için ve ormanx çok merak ettiği için sadece O'na getirebildim.
Tosya pirinci ismi ile verilen linkteki fiyat uygun. Nitekim bana verilen fiyat 3 ytl idi. Hemen hemen kdv ile aynı oluyor.
Baldo tercih edenler içinse, Tosya'nın baldosu akpirinç **** akçeltik diye isimlendirilir. Baldo isteyenler Akpirinç sipariş edebilirler.

ormanx 01-11-2008 23:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi eylems (Mesaj 309310)
Sayın Ormanx, eve varır varmaz pişirdiniz mi? Beğendiniz mi? Afiyet olsun.
Arkadaşlar evde son kalan pirinç ( çuvalın sonu, bol taşlı ve kırıklı sarıkılçık ;) ) meğerse ormanx' in nasibi imiş. Kime niyet kime kısmet diye buna derler. İstanbul toplantısına katılmanın faydaları işte::D. Toplantıya katılan diğer arkadaşlara da sözüm olsun buradan. Evde kalmadığı için ve ormanx çok merak ettiği için sadece O'na getirebildim.
Tosya pirinci ismi ile verilen linkteki fiyat uygun. Nitekim bana verilen fiyat 3 ytl idi. Hemen hemen kdv ile aynı oluyor.
Baldo tercih edenler içinse, Tosya'nın baldosu akpirinç **** akçeltik diye isimlendirilir. Baldo isteyenler Akpirinç sipariş edebilirler.

Tekrar çok teşekkür ederim arkadaşım.
Umarım tüm dostlar da bu pirincin tadına doya doya varırlar.
Benim ilk işim pazartesi yukarıdaki linkten sipariş vermek olacak.
Ha sanmayın bu kadar pisboğazım. Kendim için istiyosam namerdim. Komşu kızı için istiyorum. :D

ebrub 01-11-2008 23:40

[QUOTE=Baldaş;309006] Akdenizlilerin bulguru yeşil mercimekli ve yağda hafif yaktıkları soğanla yaptıklarını biliyorum.QUOTE]

Sn. Baldaş'ın dediği doğru,bulgur pilavını biz genellikle (meyhane pilavının yanısıra)bol tereyağı,soğan ve yeşil mercimekle pişiririz.Yanına turşu+ayran...
Bazen de nohutlu+kuru naneli+tereyağlı pişiririz bulgur pilavını.
Üff acıktım bu saatte :D

Ben bir de bademli pilav yaparken son zamanlarda, konserve satılan mantarları da kesmeden tüm tüm ekliyorum pirinçle kavurup, yakışıyor...

Adalet Hn etli pilavınızın tarifini rica edebilir miyim?

Bu arada bu linkten sipariş verelim mi sarıkılçık için,bahsedilen pirinç midir?

Adalet Yağcı 02-11-2008 08:56

[QUOTE=ebrub;309322 Adalet Hn etli pilavınızın tarifini rica edebilir miyim?

Bu arada bu linkten sipariş verelim mi sarıkılçık için,bahsedilen pirinç midir?[/QUOTE]


Sevgili Ebrub;
Etli pilav çok kolay, pilavı herzamanki gibi pişiriyorsunuz, nasıl tercih ederseniz, ama ben etli yapacağım zaman sade yapıyorum.

Tercihinize göre dana veya kuzu eti(kuzu tercihimdir)cevizden büyük kemiksiz et parçalarını teflon tencerede pişiriyorum, pişerken üzerine on dakika duracak kadar bir tane defne yaprağı koyuyorum, eşim defne yaprağından fazla hoşlanmadığı için çok tutmuyorum tencerenin içinde.
Et kendi suyunu çekip pişince, yaklaşık bir saat sonra, kendi yağıyla hafifçe kavuruyorum, bu arada etin yağlı olmamasına dikkat etmek gerekir, yağlı et pilav ile çok ağırlaşır çünkü.
Daha sonra servis yaparken, servis tabağına aldığınız pilavın üzerine et parçalarını dizin, isterseniz eti ve pilavı tencerede karıştırabilirsiniz, ancak yemeğiniz artarsa tekrar ısıtmak zor olur.

İşte hepsi bu kadar, yanına bir çorba bir de salata başka yemek yapmaya gerek yok.
Afiyet olsun.

Ben dün linkten sipariş verdim, siteyede üye oldum ama aktivasyon maili gelmedi daha.
Sanırım yarın iletişime geçebiliriz.

Sebahattin Sargın 02-11-2008 09:41

Bende ilk pilavımı yaptım, oda arkadaşımla nohut yapmıştık tavuk etli hemde. Sonradan aklımıza geldi pilav yapmak yoksa tavukları pilava koyardık. Pilav mükemmel denilecek kadar olmadı ama ilk defa yapmamıza rağmen yenilecek kıvamda idi. Sadece şehriyesini biraz az kavurmuşuz o vardı. Burada ki tarifleri paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum hepsini zaman içerisinde deneyeceğim....




Sevgiler ;)

eylems 02-11-2008 13:06

Sevgili ebrub, bahsi geçen linkten sipariş edebilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025