agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-01-2009, 13:46   #23
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Sayın polen,
yukarıda mevcut 157 numaralı mesajınızı her okuduğumda katıla katıla gülüyorum. Kapının önünde bağıran kurnaz aşçıyı hayalimde canlandırmaya çalıştığımda her tarafta yığınla mevcut " fırıldak " ( tabirimi affedin lütfen) tipler gözümün önüne gelmekte.

Kapama pilavda kuş üzümü olmaz demek istememişdim. Şahsım için, hakkı ile yapılan tavuklu bir pilavda ilave katkılara gerek olmamalı demek istedim.
Damak tadını tartışmak doğru değil ama kısaca bir anımı yazayım :
Aslen Urfa yöresinden olan bir kebapçı yakınımda bir dükkan açmış idi. Küçük bir lokantacık idi. Kebabı bıçak kıyması sureti ile hazırladığı malzemeden yapıyordu ve gerçekten iyi bir ustaydı. Ona sakin saatlerde olmak üzere haftada enaz 2 veya 3 defa giderdim. Tabağıma sadece ince pide ve Urfa kebap (acısız kebap) koydururdum. Bir diğer ufak tabağa da sadece kuru soğanı dildirir ve üzerine sumak ile tuz attırırdım. O ustada yediğim kebapların lezzetini hiç bir yerde bulamamaktayım ve bana abi etin tadını çıkarmasını iyi öğrenmişsin derdi. (Usta maalesef dükkanını idame ettirebilecek kazanca ulaşamadı ve duyduğum kadarı ile bir sahil kasabasına gitti.).
Hoşçakalın.


Düzenleyen hosseda : 31-01-2009 saat 15:41
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025