Yıllarönce ünlü bir markanın özel pilav tenceresini almıştım. Bir türlü istediğim gibi pilav yapamıyordum. Sonra işin sırrının pirinçte ve iyi kavurmada olduğunu görünce öğrenmişte oldum

. Yıllardır pirincimi hep aynı yerden alırım.
Pilav İçin
2 sb pirinç
3 Sb su
1_2 kaşık tereyağı
2 çay kaşığı tuz
1 kaç yk sıvıyağ
İsteğe göre 1_2 kaşık arpacık şehriye
Pirinçleri sıcak suda bir süre bekletiyoruz.Sonra yıkayıp süzüyoruz. Tavaya tereyağını koyuyoruz, biraz eridiğinde sıvı yağı ilave ediyoruz. Şehriyeyi ilave edip altın rengi alana kadar kavuruyoruz. SOnra pirinçleri ilave edip tıkır tıkır olana kadar kavuruyoruz. 3 sb sıcak suyu ekleyip. tuzunu atıyoruz. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Vişne ablamın bahçesinden. Kirazla yan yana ekili olduğu için galiba . Hem tadı tatlı hemde iri. Aroması çok güzel. Çok az şekerle kaynatıyorum. Turşu kelek turşusu anadoluda meşhurdur

.
