Pilav kapama yaparsak.
1- Bir " köy tavuğu (horozu )" alınıp, haşlanır.
2- Parmak kadar büyüklüğünde kemikli parçalara ayırılır.(1/2 tavuk yeterli)
3- Parçalanmış veya kısmen iri didilmiş tavuk " tepsiye " yayılır.
4- Piriç usulüne göre yıkanır, süzülür ve az kavurulur.(tavukların üzerini kapatacak kadar pirinç yeterli)
5-Tepsideki tavuk parçaları üzerine az kavrulmuş pirinçler dökülüp, yaydırılır.
6-Tavuk ve pirinçli tepsiye; tavuğun haşlama sıcak suyundan yeterince dökülür.
7-Kuşüzümü, Karabiber ve diğer baharatlardan yeterince serpilir.
8-Tepsinin üzeri büyükçe kapakla kapatılır, veya kapaksız fırına atılır.
9-Pilav yapma ısısında pişirilir.
10-"Kapama pilav" soğumadan (mümkünse tepsisinden) yenir.
Not:Bağımlılık için bir defa yemek yeterlidir.
Düzenleyen Polen : 20-01-2009 saat 01:43
Neden: kelime hatası
|