Konu: Pilav
View Single Post
Eski 20-01-2009, 01:23   #158
Polen
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-01-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 71
Pilav kapama yaparsak.
1- Bir " köy tavuğu (horozu )" alınıp, haşlanır.
2- Parmak kadar büyüklüğünde kemikli parçalara ayırılır.(1/2 tavuk yeterli)
3- Parçalanmış veya kısmen iri didilmiş tavuk " tepsiye " yayılır.
4- Piriç usulüne göre yıkanır, süzülür ve az kavurulur.(tavukların üzerini kapatacak kadar pirinç yeterli)
5-Tepsideki tavuk parçaları üzerine az kavrulmuş pirinçler dökülüp, yaydırılır.
6-Tavuk ve pirinçli tepsiye; tavuğun haşlama sıcak suyundan yeterince dökülür.
7-Kuşüzümü, Karabiber ve diğer baharatlardan yeterince serpilir.
8-Tepsinin üzeri büyükçe kapakla kapatılır, veya kapaksız fırına atılır.
9-Pilav yapma ısısında pişirilir.
10-"Kapama pilav" soğumadan (mümkünse tepsisinden) yenir.
Not:Bağımlılık için bir defa yemek yeterlidir.


Düzenleyen Polen : 20-01-2009 saat 01:43 Neden: kelime hatası
Polen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön