agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 31-01-2009, 09:09   #22
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Sn.Polen tarifinize benzer pilavı daha önce yemiştim. Aynısı olmada da oldukça benzer, sadece kapatma işlemi hamurla yapılıyordu, tepsi ters çevrildiğinde önceden kavrulmuş bademler hamurun üzerinde çok hoş duruyordu.

Tarifinizdeki "horoz eti" dikkatimi çektiği için yazıyorum, benim bahsettiğim "perde pilavında" da horoz ve tavuk eti kullanılıyormuş, düğünlerde yapılırmış; horoz damadı, tavuk gelini, badem de çocukları temsil edermiş.

Bu pilavın yapıldığı yöreyi bilen var mı?

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025