agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-01-2009, 23:23   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Merhabalar,
Etli pilav tarifimiz ( en çok 3 kişi için):
4 adet kuzu incik büyükçe bir tencerede tuzlanarak haşlanacak.
2 su bardağı dolusu pirinç sıcak suya ıslatılacak.
İncikler olduğunda ayrı bir yere kızartılmak üzere alınacak. İki saat kadar suda bekleyen pirinç süzülerek yıkanacak ve bir kaba konarak kızdırılmış sade yağda (enaz 1 dolu yemek kaşığı) az bir süre (bir kaç dakika kadar) karıştırılmak sureti ile kavrulacak. İnciklerin haşlandığı tenceredeki et suyundan pirinçlerin hemen üstünü kapatacak kadarı pirinçlerin olduğu kaba konacak ve kısık ateşte kapağı kapatılarak pilavın pişmesi beklenecek. Bu arada incikler hafif unlanarak, ister sade yağda ister sızma zeytinyağda hafif ölçüde kızartılacak.
Pilav demlenince ister incikleri pilavın üzerine tifterek koyun servis yapın, isterseniz bütün olarak pilav tabağının yanında servis edin. Kuzunun iyisini buldu iseniz çok lezzetli bir yemek olacağından şüpheniz olmasın.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025