agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni17Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-11-2008, 12:42   #1
Ağaç Dostu
 
susam's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-10-2008
Şehir: trabzon
Mesajlar: 481
Susam usulü pilav

Burada ne güzel muhabbet kurmuşsunuz arkadaşlar. Ben de size kendi uydurduğum bir pilav tarifi vereyim. Mutlaka deneyin. Çok lezzetli oluyor.
Eti tavla zarı büyüklüğünde ince ince doğrayın. Biraz tereyağ, biraz sıvı yağı tencereye koyup kızdırın. Etleri içine koyup harlı ateşte kavurmaya başlayın. Bu arada ince kıydığınız soğanı, yarım avuç kuş üzümünü, biraz dolmalık fıstığı, tavla zarı gibi doğranmış havucu, bir tatlı kaşığı şekeri, bir çay kaşığı karabiberi, çay kaşığının ucuyla tarçını etlere ilave edin. Soğanlar pişene kadar kavurmaya devam edin. Pirinci koyup onuda kavurun. Sıcak suyunu, tuzunu ekleyip kapatın üstünü. Az ateşte aheste aheste pişirin. Demlendirin. Afiyetle yiyin.
Kokusu bile insanı mest etmeye yetiyor.
Oy oy oy canım çekti. Akşama bu pilavı yapmak şart oldu.

susam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025