![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Mücendra Pilavı (Kıbrıs)
Bu gün de Kıbrıs'a özgü Mücendra Pilavından bahsetmek istedim. Mücendra Pilavı Malzemeler Bir bardak Yeşil Mercimek, Bir bardak Pirinç, 1 tane orta boy kuru soğan Ayçiçek yağı, Üç bardak su. Hazırlanışı; Kuru soğan, yemeklik olarak doğrandıktan sonra mercimekler ayıklanıp yıkadıktan sonra mercimekler yumuşayana kadar haşlanır. Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanler pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızarmış soğanı, haşlanmış mercimeğin üzerine ilave edilir. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinc ve 3 bardak su ilave edilir. Üzerine kapağı kapatılır. Normal Pilav gibi pişirilir. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-01-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 89
|
Bir zamanlar tv de Prof. Ayşe hn. (soyadını hatırlayamadım Baysal olabilir). Mercimek tüketimini özendirmek için mercimekli tarifler verirdi. Ondan öğrendiğim müceddere adlı yemeği yapmış ve çok beğenmiştim. Yalnız pirinç yerine bulgur konuluyordu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-03-2020
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 38
|
Bizde bulgurla yaparız yanında da lahana turşusu iyi gidiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|