![]() |
Mücendra Pilavı (Kıbrıs)
Bu gün de Kıbrıs'a özgü Mücendra Pilavından bahsetmek istedim.
Mücendra Pilavı Malzemeler Bir bardak Yeşil Mercimek, Bir bardak Pirinç, 1 tane orta boy kuru soğan Ayçiçek yağı, Üç bardak su. Hazırlanışı; Kuru soğan, yemeklik olarak doğrandıktan sonra mercimekler ayıklanıp yıkadıktan sonra mercimekler yumuşayana kadar haşlanır. Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanler pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızarmış soğanı, haşlanmış mercimeğin üzerine ilave edilir. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinc ve 3 bardak su ilave edilir. Üzerine kapağı kapatılır. Normal Pilav gibi pişirilir. Afiyet olsun. |
Buket hanim bu pilav yaninda kizarmis tavuk da olsa, guzel olur deyilmi?
|
Olmaz mı ?
|
Bir zamanlar tv de Prof. Ayşe hn. (soyadını hatırlayamadım Baysal olabilir). Mercimek tüketimini özendirmek için mercimekli tarifler verirdi. Ondan öğrendiğim müceddere adlı
yemeği yapmış ve çok beğenmiştim. Yalnız pirinç yerine bulgur konuluyordu. |
Bu pilavı pirinç yerine bulgur kullanarak yaparız. Yalnız soğanı pişirirken değil, pilav piştikten sonra (yarım ay doğranmış 3-4 tane kurusoğanı sıvıyağda pembeleştirip) demlenirken üzerine dökeriz.
|
Bizde bulgurla yaparız yanında da lahana turşusu iyi gidiyor
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:39. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025